Φωτοβολταϊκά: Πώς επιλέγεις τα σωστά και τι αποφεύγεις

Φωτοβολταϊκά: Πώς επιλέγεις τα σωστά και τι αποφεύγεις

  • Φωτοβολταϊκά: Πώς επιλέγεις τα σωστά και τι αποφεύγεις
  • Φωτοβολταϊκά: Πώς επιλέγεις τα σωστά και τι αποφεύγεις

Φωτοβολταϊκά: Πώς επιλέγεις τα σωστά και τι αποφεύγεις

6.009 επισκέψεις στο άρθρο (19/06/2024)
Σχολιάστε

- «Όλα τα φωτοβολταϊκά πλαίσια πάνω – κάτω είναι τα ίδια»
- «Πάρε το πιο φθηνό, η τιμή μετράει πάνω από όλα»
- «Κοίτα να πάρεις τα λεφτά σου πίσω γρήγορα»
- «Κάνε και καμιά πατέντα να γλιτώσεις λεφτά από εξοπλισμό»

GOODWE
ΚΑ ΜΑΝ ΤΑΝΓΚ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ - COCOON SOLAR SYSTEMS - WESPER

Το 4green έχει αφιερώσει σειρά θεμάτων-αφιερωμάτων γύρω από τα φωτοβολταϊκά συστήματα γιατί αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών για ρεαλιστικές λύσεις, για φθηνή ενέργεια. 

Μα και η αγορά δίνει λύσεις, οι οποίες ολοένα γίνονται και περισσότερες για ένα θέμα που αφορά πάνω από όλα στην ιδιοκατανάλωση (παράγω μόνος μου, καταναλώνω μόνος μου, χωρίς να έχω κανέναν ανάγκη, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις).
 

Θα εμπιστευτείτε τα χρήματά σας στους επαγγελματίες της αγοράς ή σε μύθους;

Όπως σε πολλά πράγματα, έτσι και στον τομέα των φωτοβολταϊκών, έχει παρατηρηθεί ένα δυσάρεστο φαινόμενο. Μύθοι που ακούγονται από πλευρές που δεν έχουν σχέση με την αγορά, μη ειδικούς δηλαδή που πιστεύουν ότι γνωρίζουν καλύτερα από τους επαγγελματίες, χωρίς να δίνουν σημασία στη μελέτη, στη γεωγραφική περιοχή, στην ποιότητα του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού. Όλα αυτά συνοψίζονται στη «λογική» του «όλα τα ίδια είναι». Πάμε να δούμε τους συνηθέστερους μύθους, ώστε να αποφύγετε τις κακοτοπιές.
 

Μύθος 1: «Όλα τα φωτοβολταϊκά πλαίσια πάνω – κάτω είναι τα ίδια»

Δεν ισχύει. Μπορεί, οπτικά, να μοιάζουν σε γενικές γραμμές, αλλά μια προσεκτικότερη ματιά σε ένα φωτοβολταϊκό πλαίσιο εύκολα αποκαλύπτει διαφορές στη σχεδίαση, τη μηχανική στιβαρότητα, αλλά και την ποιότητα των υλικών. Σε επίπεδο εφαρμογής και συγκρίνοντας τις αποδόσεις παραγωγής, οι διαφοροποιήσεις γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές.

Μύθος 2: «Η τιμή μετρά πάνω από όλα»

Λάθος. Σαφώς, ένα ποιοτικό προϊόν πρέπει προσφέρεται και στην κατάλληλη τιμή, ώστε να προσελκύει τον καταναλωτή, όμως το πράγμα δεν πρέπει να σταματά εκεί. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό από τον καταναλωτή – επενδυτή το μεγάλο ρίσκο που αναλαμβάνει με την απόφασή του να θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα το χαμηλό κόστος, χωρίς να εξετάσει σε βάθος τα χαρακτηριστικά των φωτοβολταϊκών πλαισίων και την αξιοπιστία του κατασκευαστή. Οι εκπτώσεις στην ποιότητα του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, αργά ή γρήγορα, σε προβληματική λειτουργία, χαμηλή απόδοση και αύξηση του κόστους της επένδυσης.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
MP - Μ.Π ENERGY SOLUTIONS - ΠΕΤΣΙΟΣ
LED IT NOW