Έρχονται αλλαγές στο Νέο και Ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021», έπειτα από πολλά παράπονα ιδιοκτητών για αποκλεισμό τους.

Έρχονται αλλαγές στο Νέο και Ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021», έπειτα από πολλά παράπονα ιδιοκτητών για αποκλεισμό τους.

Εξοικονομώ: Μέσα και τα σπίτια που «άλλαξαν χέρια» το 2021!

1.733 επισκέψεις στο άρθρο

Έπειτα από πολλά παράπονα αποκλεισμού από το Νέο και Ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» από ιδιοκτήτες που απέκτησαν ακίνητο μέσα στο 2021, έρχεται ρύθμιση που θα τους επιτρέπει κανονικά τη δυνατότητα υποβολής αίτησης.

Πιο συγκεκριμένα, πολλοί ιδιοκτήτες , οι οποίοι απέκτησαν ακίνητο το 2021, δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο Νέο και Ενισχυμένο «Εξοικονομώ  - Αυτονομώ 2021» (διάβασε περισσότερα εδώ και εδώ).

Kοινοποίησε το »


Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει, καθώς το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ήδη μελετά την αλλαγή στη πρόβλεψη του Οδηγού του Προγράμματος, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του enikonomia.gr. Αν τα πράγματα έμεναν όπως είχαν μέχρι τώρα, τότε θα έμεναν εκτός του Προγράμματος «Εξοικονομώ», άρα και χωρίς δυνατότητα επιδότησης όσες κατοικίες «άλλαξαν χέρια» μέσα στο 2021, όσο παλαιές και αν είναι αυτές. Αυτό σημαίνει ό,τι δεν θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν ενεργειακά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για χιλιάδες ιδιοκτήτες και αυτό, όπως εύλογα γίνεται αντιληπτό δεν θα ήταν δίκαιο. Ασφαλώς, είναι κατανοητό ό,τι τα νεόδμητα ακίνητα που αγοράστηκαν το 2021 δεν έχουν ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης. Όταν όμως το ακίνητο που αγοράστηκε μέσα στο τρέχον έτος είναι παλαιό, τότε αυτό έχει ανάγκη αναβάθμισης. Πιθανότατα αυτός να ήταν και ο λόγος αγοράς του. Να ήταν δηλαδή μία αγοραστική ευκαιρία – επένδυση για το μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι αν επιβεβαιωθεί το αποκλειστικό ρεπορτάζ του enikonomia.gr, τότε θα πρόκειται για αποκατάσταση μίας αδικίας και αυτό είναι θετικό.
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »