Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το Νέο και Ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021».

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το Νέο και Ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021».

Bonus 10% στο «Εξοικονομώ 2021» - Δες αν το δικαιούσαι!

1.898 επισκέψεις στο άρθρο

Για bonus 10% στο Νέο και Ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021», το οποίο θα δοθεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, έκανε λόγο σε συνέντευξή της η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Σδούκου, κάλεσε τους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» (διάβασε περισσότερα εδώ), προκειμένου να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις.

Kοινοποίησε το »


Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Mega, το Πρόγραμμα αναμένεται τελικά να ξεκινήσει προς τα τέλη Νοεμβρίου!

Αυτοί θα λάβουν το
bonus του 10%

«Υπάρχει ένα bonus 10% για τις πολυκατοικίες που θέλουν να αναβαθμιστούν στο σύνολό τους μέσω του Εξοικονομώ 2021», αποκάλυψε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, για να προσθέσει ό,τι πρόκειται για μία σημαντική παράμετρο.

Μπείτε στην ιστοσελίδα «Εξοικονομώ 2021»

Η κ. Σδούκου κάλεσε ιδιώτες και επαγγελματίες να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του νέου και ενισχυμένου «Εξοικονομώ 2021», τονίζοντας ό,τι «το πρόγραμμα ξεκινάει εντός του Νοεμβρίου. Προς το τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ειδική ιστοσελίδα το exoikonomo2021.gov.gr που είναι στη διάθεση του κοινού για να δει όλες τις σχετικές πληροφορίες».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ό,τι «τα προηγούμενα προγράμματα άνοιγε η πλατφόρμα και αμέσως εξαντλούταν ο προϋπολογισμός», για να προσθέσει ό,τι «τώρα η πλατφόρμα θα ανοίξει και θα μείνει ανοιχτή ένα μήνα για την υποβολή των αιτήσεων. Μετά θα γίνει μια συγκριτική αξιολόγηση των αιτήσεων με βάση κάποια κριτήρια»

Τι είναι το «έξυπνο σπίτι» (
smart home)

«Έξυπνο σπίτι σημαίνει να έχεις αυτόματο φωτισμό, ή συστήματα αντλιών θερμότητας, συστήματα θέρμανσης – ψύξης», επεσήμανε η κ. Σδούκου για να προσθέσιε ό,τι «είναι οι γνωστές παρεμβάσεις που μπορούν στο σύνολό τους να επιφέρουν το ζητούμενο, την ενεργειακή αναβάθμιση και να μπορέσεις να αλλάξεις τρεις ενεργειακές κατηγορίες στο σπίτι στου. Για να μπεις στο Εξοικονομώ θα πρέπει να ανήκεις στην κατηγορία Γ και κάτω, και με τις παρεμβάσεις που θα κάνεις να ανέβεις τρεις κλάσεις πιο πάνω».

Τα ποσοστά επιδότησης και η επιλογή της δανειοδότησης

Η ΓΓ  Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, προχώρησε και σε διευκρινίσεις, σχετικά με το νέο Πρόγραμμα, τονίζοντας ό,τι «ανάλογα με την εισοδηματική κατάσταση του καθενός λαμβάνει κάποιος το ποσοστό της επιδότησης, που είναι από 40 έως 75%», ενώ προσέθεσε ό,τι «το υπόλοιπο ποσό δηλώνεις στο πρόγραμμα πως  επιθυμείς να το καλύψεις, είτε με συμμετοχή σου, είτε με τραπεζικό δανεισμό. Μπορεί κάποιος να πάρει προκαταβολή και να ξεκινήσει. Με την ολοκλήρωση του έργου πληρώνεται και το υπόλοιπο ποσό».

Τέλος, η κ. Σδούκου σημείωσε ό,τι «στο κομμάτι του τραπεζικού δανεισμού δίνουμε τη δυνατότητα να επιδοτήσουμε τον τόκο του δανείου. Έχουμε και ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Δημιουργήσαμε ένα εγγυοδοτικό εργαλείο σε συνεργασία με τις τράπεζες και εγγυόμαστε την αποπληρωμή του δανείου».
 
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »