Δες πως γίνεται σωστά η συντήρηση καλοριφέρ, για να μην τρέχεις μετά!

Δες πως γίνεται σωστά η συντήρηση καλοριφέρ, για να μην τρέχεις μετά!

Περιμένεις να ζεσταθείς με αυτό το καλοριφέρ; Ε, ποτέ!

2.599 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Δειγματοληψία σκουριάς στο νερό. Αδειάζεις το καλοριφέρ με αντλία, καθαρίζεις το νερό. Καθαρίζεις το μαγνητικό φίλτρο. Με ειδικό φάρμακο καθαρίζεις εσωτερικά κάθε σώμα ξεχωριστά. Προσθέτεις αντιδιαβρωτικό υγρό στο κύκλωμα νερού.

Το «μυστικό» της εξαέρωσης του θερμαντικού σώματος είναι πλέον γνωστό σε όλους. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να το κάνουμε και μόνοι μας και συνήθως το κάνουμε την τελευταία μέρα πριν ανάψουμε τα καλοριφέρ κάθε χειμώνα. Είναι όμως αρκετό αυτό;

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Τα θερμαντικά σώματα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και προσφέρουν αποδοτικές και οικονομικές λύσεις, οι οποίες θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα, υπό μία προϋπόθεση. Να ξέρεις τις ανάγκες σου, μα και να τα συντηρείς σωστά την ώρα που πρέπει!

Δες πως γίνεται σωστά η συντήρηση καλοριφέρ, για να μην τρέχεις μετά!
  • Δειγματοληψία σκουριάς στο νερό! Η μη συντήρηση «χτύπησε κόκκινο»;
  • Αδειάζεις το καλοριφέρ με αντλία, καθαρίζεις το νερό
  • Καθαρίζεις το μαγνητικό φίλτρο (2 φορές, να φύγει όλη η σκουριά)
  • Με ειδικό φάρμακο καθαρίζεις εσωτερικά το θερμαντικό σώμα ξεχωριστά
  • Προσθέτεις αντιδιαβρωτικό υγρό στο κύκλωμα νερού
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρειάζεται στα θερμαντικά σώματα και μία μαγική λέξη που ονομάζεται συντήρηση. Από τη συντήρηση μπορούμε να γλιτώσουμε πολλά χρήματα, αν αυτή γίνεται σωστά και όταν πρέπει.

Μία περίπτωση που αντιμετωπίζουν συχνά οι τεχνικοί θέρμανσης είναι και αυτή του «μπουκώματος» ενός θερμαντικού σώματος (καλοριφέρ). Πόσες φορές έχουμε κάνει εξαέρωση και ακόμα παρατηρούμε κάποιους ήχους να βγαίνουν από αυτό ή να είναι κρύο σε κάποια σημεία, ακόμα και μετά από την εξαέρωση ή να μην βγάζει 100% ομοιόμορφη θερμότητα; Πολλές. Μάλλον έχει «μπουκώσει». Δεν θέλεις να μάθεις τι κρύβει μέσα ένα καλοριφέρ που δεν συντηρήθηκε για 5 χρόνια.

Η ενεργειακή κρίση κάνει τους καταναλωτές να σκέφτονται «έξω από το κουτί» και να ψάχνουν από τώρα λύσεις που θα τους επιτρέψουν να έχουν σωστή και οικονομική θέρμανση. Η παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε σήμερα σε 1 video τη διαδικασία (από την αρχή μέχρι το τέλος) «ξεμπουκώματος» του θερμαντικού σώματος που έχει το πρόβλημα. Πάμε να δούμε μαζί πώς γίνεται! 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »