Τα αιολικά πάρκα ανήκουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και μπορούν να δώσουν μόνιμη λύση στην ενεργειακή κρίση και φθηνό ρεύμα για όλους στην Ελλάδα.

Τα αιολικά πάρκα ανήκουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και μπορούν να δώσουν μόνιμη λύση στην ενεργειακή κρίση και φθηνό ρεύμα για όλους στην Ελλάδα.

Υπάρχει λύση για φθηνό ρεύμα στην Ελλάδα; Ναι, δες πώς σε 1 VIDEO!

1.720 επισκέψεις στο άρθρο

Με ένα εικονογραφημένο videographic, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, δίνει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία για την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε.

Το κόστος παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι σαφώς μικρότερο από τα ορυκτά καύσιμα και τα πυρηνικά. Παραμένει επίσης σταθερό και δεν εξαρτάται από τις διεθνείς διακυμάνσεις των τιμών των καυσίμων.  Σήμερα, τα νέα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα παράγουν 3-4 φορές φθηνότερο ηλεκτρισμό σε σχέση με το κόστος ηλεκτροπαραγωγής από τα ορυκτά καύσιμα, που ορίζουν την τιμή στην χονδρική αγορά ηλεκτρισμού. Ειδικά το 2021, η τιμή του φυσικού αερίου πενταπλασιάστηκε και αυτό συμπαρέσυρε και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κοινοποίησέ το »

Η μόνιμη λύση στην ενεργειακή κρίση είναι οι ΑΠΕ. Ο ήλιος και ο άνεμος είναι δωρεάν, έτσι το κόστος του ρεύματος από τις ανανεώσιμες εξαρτάται μόνο από το κόστος των ανεμογεννητριών ή των φωτοβολταϊκών που καταβάλλεται στην αρχή της επένδυσης. Επιπλέον, ενώ τα ορυκτά καύσιμα ακριβαίνουν, η καθαρή ενέργεια από τα νέα αιολικά γίνεται συνεχώς πιο φθηνή.

Τα αιολικά πάρκα ελαφραίνουν τους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών. Χάρη στη διαφορά της υψηλής τιμής στην αγορά από το χαμηλό κόστος των αιολικών, δημιουργείται οικονομικό πλεόνασμα. Έτσι η Κυβέρνηση μπορεί και μεταφέρει πόρους στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ) για την επιδότηση των λογαριασμών. Είναι η «Πίστωση ΤΕΜ» στα έντυπα των λογαριασμών μας.  Αν δεν υπήρχαν τα αιολικά πάρκα, η σημερινή κρίση θα ήταν ακόμα πιο επαχθής για τα καταναλωτές.

Η πολιτεία πρέπει να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση, με νέα αιολικά πάρκα, ηλεκτρικές διασυνδέσεις και έργα αποθήκευσης ενέργειας, ώστε στον καταναλωτή να φτάνει περισσότερη, φθηνή, και καθαρή ενέργεια. Χρειαζόμαστε περισσότερη Αιολική Ενέργεια. Αυτό σημαίνει χαμηλότερο κόστος ρεύματος για όλους μας. Το videographic αποτελεί σύνοψη της ανάλυσης που έχει παρουσιάσει πρόσφατα η ΕΛΕΤΑΕΝ και έχει αναρτηθεί στο δικτυακό της τόπο και στο ask4wind.

Μπορείτε ακόμα να δείτε πιο αναλυτικά στο νέο μύθο που προστέθηκε στο eletaen.gr και στο ask4wind το θέμα «H ενεργειακή μετάβαση είναι ακριβή και υπεύθυνη για τις ανατιμήσεις στο ρεύμα».

Δείτε το video της ΕΛΕΤΑΕΝ!


 

Κοινοποίησέ το »