Ηλιακός θερμοσίφωνας: Πώς να αποδίδει στο max όλο το χρόνο

Δες τι κερδίζεις από τον ηλιακό θερμοσίφωνα και το χειμώνα, αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Δες τι κερδίζεις από τον ηλιακό θερμοσίφωνα και το χειμώνα, αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή.

  • Ηλιακός θερμοσίφωνας: Πώς να αποδίδει στο max όλο το χρόνο
  • Δες τι κερδίζεις από τον ηλιακό θερμοσίφωνα και το χειμώνα, αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Ηλιακός θερμοσίφωνας: Πώς να αποδίδει στο max όλο το χρόνο

3.784 επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2023)
Σχολιάστε

Με την ηλιοφάνεια να λούζει τη χώρα σχεδόν όλο το χρόνο, η επένδυση στην αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα κρίνεται απαραίτητη. Πόνταρε σε θερμοδοχείο με ενισχυμένη μόνωση και σε υψηλής απόδοσης απορροφητήρες και θα έχεις ελάχιστες απώλειες.

Η επένδυση στην αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα είναι αποδοτική και το χειμώνα. Δες παρακάτω ποια σημαντικά χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξεις. 

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Ο ηλιακός θερμοσίφωνας κάνει καλό στην τσέπη σου & το χειμώνα!
  • Με επιλεκτικούς απορροφητές υψηλής απόδοσης, μειωμένων απωλειών
  • Με ενισχυμένη μόνωση θερμοδοχείου, δεν χάνεται η ενέργεια
  • 30-35 βαθμοί από τον ήλιο + 10 από την αντίσταση & καθάρισες
  • Κλειστού κυκλώματος, διάλυμα προπυλενογλυκόλης & δεν σπάει από το κρύο
Ηλιακός θερμοσίφωνας τον χειμώνα; Σοβαρά;

Ναι, σοβαρά. Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας καλής ποιότητας, είναι σχεδιασμένος να προσφέρει αξιόπιστα και οικονομικά το ζεστό νερό χρήσης του κάθε νοικοκυριού όλο το χρόνο, ανάλογα βέβαια με την διαθέσιμη ηλιοφάνεια.

Υπάρχουν 4 λόγοι που εξηγούν το τι εννοούμε όταν λέμε ηλιακός θερμοσίφωνας καλής ποιότητας:
  • Οι ηλιακοί συλλέκτες φέρουν επιλεκτικούς απορροφητές υψηλής απόδοσης και μειωμένων απωλειών ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, κατά τους οποίους ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά και η διάρκεια της ηλιοφάνειας είναι περιορισμένη
  • Η ενισχυμένη μόνωση του θερμοδοχείου και των συλλεκτών εξασφαλίζουν ότι όση ενέργεια απορροφάται από τον ήλιο δεν θα χαθεί, σαν απώλεια προς το περιβάλλον κατά τις μέρες χαμηλής θερμοκρασίας του χειμώνα
  • Ακόμη και όταν η ηλιοφάνεια είναι περιορισμένη και δεν επαρκεί να δώσει την απαιτούμενη τελική θερμοκρασία, ο ήλιος μπορεί να την ανεβάσει στο νερό χρήσης στους 30-35 βαθμούς Κελσίου, οπότε η ηλεκτρική αντίσταση μπορεί γρήγορα και με ελάχιστη κατανάλωση να επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία (45-50 βαθμούς)
  • Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος με τη χρήση κατάλληλου διαλύματος προπυλενογλυκόλης δρουν καταλυτικά ώστε να αποφεύγεται ασφαλώς ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια παγετού να προκληθεί σπάσιμο στους συλλέκτες ή στους σωλήνες που τους συνδέουν με το θερμοδοχείο.
Μην ξεχνάς 3 πολύ σημαντικά tips!

Όλα τα παραπάνω ισχύουν αν δώσεις βάση σε 3 πολύ σημαντικά tips:
  • Σωστή επιλογή, πριν την αγορά, του κατάλληλου τύπου και μεγέθους ηλιακού, συνεκτιμώντας εκτός από την ημερήσια κατανάλωση ζεστού νερού, την περιοχή εγκατάστασης του ηλιακού (κλιματική ζώνη, μικροκλίμα), την απόσταση του ηλιακού από την κύρια κατανάλωση και την απαραίτητη μόνωση των σωλήνων.
  • Τακτικός έλεγχος της κατάστασης των μονώσεων και τήρηση του συνιστώμενου από την εταιρεία προγράμματος συντήρησης του ηλιακού.
  • Έλεγχος πριν από την χειμερινή περίοδο για να εξασφαλίσεις ότι το περιεχόμενο στο κλειστό κύκλωμα ηλιοθερμικό υγρό έχει την αναγκαία περιεκτικότητα σε προπυλενογλυκόλη, ώστε να καλύψει τον ηλιακό στις ακραίες αναμενόμενες αρνητικές θερμοκρασίες για τη συγκεκριμένη περιοχή εγκατάστασης.
Εν κατακλείδι, ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να σου φανεί όχι μόνο χρήσιμος, αλλά και μία πολύτιμη οικονομική λύση για ζεστό νερό χρήσης και το χειμώνα. Αρκεί να ξέρεις τα μυστικά του. Ε, τώρα τα ξέρεις.