H Lancom και η Huawei συμφωνούν από κοινού να αναπτύξουν την αγορά Data Center και Cloud Services στην Ελλάδα παρέχοντας καινοτόμες και άκρως ανταγωνιστικές υπηρεσίες σε ολόκληρο τον κλάδο.

H Lancom και η Huawei συμφωνούν από κοινού να αναπτύξουν την αγορά Data Center και Cloud Services στην Ελλάδα παρέχοντας καινοτόμες και άκρως ανταγωνιστικές υπηρεσίες σε ολόκληρο τον κλάδο.

Συμφωνία Huawei & Lancom για ανάπτυξη Data Centers στην Ελλάδα!

1.467 επισκέψεις στο άρθρο

Η Huawei Digital Power υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με τη Lancom Ltd, για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους στην Ελλάδα και με κοινό όραμα την ενίσχυση του τομέα των Data Centers στα Βαλκάνια.

Η Lancom ως ο μεγαλύτερος Ελληνικός, ανεξάρτητος πάροχος Cloud υπηρεσιών με τρία ιδιόκτητα Data Centers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποτελεί μακροπρόθεσμο στρατηγικό συνεργάτη για την ασφαλή και βιώσιμη ανάπτυξη λύσεων Data Center στην Ελλάδα. H Huawei και η Lancom υπέγραψαν τη συμφωνία στο πλαίσιο του Data Cloud Congress 2022 στο Μονακό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Jacky Chen, President Digital Power Technologies CEE &  Nordic.

Kοινοποίησέ το »

Υπογράφοντας τη συμφωνία, η Lancom και η Huawei συμφωνούν από κοινού να αναπτύξουν την αγορά Data Center και Cloud Services στην Ελλάδα παρέχοντας καινοτόμες και άκρως ανταγωνιστικές υπηρεσίες σε ολόκληρο τον κλάδο.

«Βασισμένες στις carbon–neutral τάσεις και high power density απαιτήσεις των τελευταίων ετών, η Lancom και η Huawei θα προωθήσουν και θα αναπτύξουν κορυφαίου επιπέδου τεχνολογίες εγκαταστάσεων Data Centers, με στόχο την κατασκευή κλιματικά ουδέτερων και μη επανδρωμένων υποδομών O&M επόμενης γενιάς» τονίζει ο κ. Sam Zheng, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Digital Power Greece.

Ο κ. Γιώργος Νώλης CEO της Lancom αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η στρατηγική συνεργασία της Lancom με την Huawei, έρχεται ως επιστέγασμα του κοινού business mentality των δυο εταιρειών. Το όραμα μας, για τη δημιουργία Data Centers νέας γενιάς, με οδηγό την καινοτομία, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την υλοποίηση πρωτοποριακών λύσεων υψηλής τεχνολογίας πραγματοποιείται με τη συμφωνία αυτή, ανοίγοντας ένα νέο δυναμικό πεδίο ανάπτυξης στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Σκοπός και των δύο είναι να καταφέρουν να εδραιωθούν ως ηγέτες στον κλάδο των Data Centers στην περιοχή των Βαλκανίων. Κοινή επιδίωξη των δύο εταιρειών είναι να καινοτομήσουν, συνδυάζοντας την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τη διανομή υψηλής ισχύος, την ελεύθερη ψύξη καθώς και τις προκατασκευασμένες λύσεις Data Centers.

Η Lancom σκοπεύει να ενσωματώσει και να εφαρμόσει τις λύσεις που προτείνει η Huawei για τα Data Centers στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της αλλά και σε έργα τρίτων. Επίσης, εντός του campus του «Balkan Gate» θα λειτουργήσει στρατηγικό κέντρο εκπαίδευσης της Huawei, παρέχοντας πρακτική εμπειρία σε κορυφαία ταλέντα από Βαλκανικά Πανεπιστήμια, συνεργάτες, ειδικούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες συνέργειες που θα προσθέσουν αξία στον κλάδο.
 

Kοινοποίησέ το »