Σε τελικό στάδιο η αναβάθμιση οδοφωτισμού Δ.Φαρσάλων

2.134 επισκέψεις στο άρθρο

Ο Δήμος Φαρσάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου και την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με σκοπό την εξεύρεση δανεισμού υπό ευνοϊκούς όρους.

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση 2.066 υφιστάμενων φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED σε μεγάλο μέρος του δικτύου οδοφωτισμού που διαχειρίζεται σήμερα ο Δήμος Φαρσάλων, τόσο στην πόλη των Φαρσάλων, όσο και στο σύνολο των λοιπών τοπικών κοινοτήτων. Η παρέμβαση θα προσφέρει ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση του οδοφωτισμού, ενώ θα βελτιώσει τις στάθμες φωτισμού σε υποφωτισμένους δρόμους, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Τα νέα φωτιστικά σώματα αναμένεται να προσφέρουν κατ` ελάχιστον 50% εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπρόσθετα, η νέα τεχνολογία LED επιτρέπει την χρήση ελέγχου από σύστημα απομακρυσμένης διαχείρισης και την ρύθμιση της φωτεινότητας των σωμάτων -κατά τις ώρες μειωμένης κυκλοφορίας- σε χαμηλότερα επίπεδα στάθμης φωτισμού, με αποτέλεσμα να αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Κατά αυτόν τον τρόπο, το έργο θα επιφέρει μείωση κόστους ηλεκτρικής ενέργειας ικανή όχι μόνο να αποπληρώνει τον δανεισμό, αλλά να δημιουργεί και κέρδη για τον Δήμο Φαρσάλων.

Η ΕΠΤΑ Α.Ε. Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων ανέλαβε την απογραφή και μελέτη του έργου, βάσει της οποίας θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ως ώριμο έργο.