Schneider Electric: Το μέλλον της διαχείρισης ενέργειας

Schneider Electric: Το μέλλον της διαχείρισης ενέργειας

Schneider Electric: Το μέλλον της διαχείρισης ενέργειας

  • Schneider Electric: Το μέλλον της διαχείρισης ενέργειας
  • Schneider Electric: Το μέλλον της διαχείρισης ενέργειας
  • Schneider Electric: Το μέλλον της διαχείρισης ενέργειας

Schneider Electric: Το μέλλον της διαχείρισης ενέργειας

1.202 επισκέψεις στο άρθρο (31/05/2024)
Σχολιάστε

- Mε λύσεις που συνδυάζουν προϊόντα, λογισμικά και υπηρεσίες, μέσα από ένα διαδραστικό event στη Θεσσαλονίκη
- Ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός έρχεται να συνδυαστεί με λογισμικά & υπηρεσίες που καθιστούν κάθε εγκατάσταση πιο αποδοτική & βιώσιμη
- Οι ειδικοί της Schneider Electric παρουσίασαν μέσα από 3 πάνελ ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε εφαρμογή χαμηλής & μέσης τάσης
- Η επιτυχημένη συνεργασία με την ΕΛΒΑΚ αναπτύχτηκε στην εκδήλωση μέσα από μια συζητητή με καλεσμένο τον Τεχνικό της Διευθυντή

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, διοργάνωσε με επιτυχία μια εκδήλωση με θέμα την καινοτομία (Ιnnovation Day) με τίτλο “Innovation Day: Delivering Sustainable Solutions & Services for Lasting IMPACT”. Οι συνεργάτες και πελάτες της Schneider Electric είχαν την αποκλειστική ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ειδικούς της εταιρείας για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο διαχείρισης της ενέργειας.

Η εκδήλωση της Schneider Electric ανέδειξε τη δέσμευση της εταιρείας στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν ολοκληρωμένες λύσεις, που συνδυάζουν προϊόντα χαμηλής και μέσης τάσης, καθώς και αδιάλειπτης παροχής ενέργειας, μαζί με καινοτόμα λογισμικά και υπηρεσίες που έρχονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάθε εφαρμογής. Οι λύσεις αυτές προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη συνεδρία "Digital Transformation with Low Voltage Power Solutions", όπου παρουσιάστηκαν νέα προϊόντα χαμηλής τάσης με «πράσινα» χαρακτηριστικά, όπως τα νέα ερμάρια PanelSeT SFN με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, οι νέοι διακόπτες μεταγωγής και τα ρελέ ισχύος. Δεν θα μπορούσε να λείπει όμως η παρουσία λογισμικών για την αποδοτικότερη συντήρηση του εξοπλισμού, όπως το EcoStruxure Asset Advisor, ή για την διαχείριση ενέργειας για εγκαταστάσεις που τώρα ξεκινούν το ταξίδι τους ψηφιακού τους μετασχημστισμού, όπως το νέο λογισμικό Energy Hub, που αποτελεί μια προσιτή και εύκολη στην υλοποίηση λύση, για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το πάνελ με τίτλο "Sustainable Strategies with Medium Voltage Power Systems and Environmental Compliance", το οποίο εστίασε στην ανάγκη για μετάβαση σε βιώσιμες στρατηγικές και στη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η  Schneider Electric εδώ και χρόνια παράγει προϊόντα μέσης τάσεις που συμμορφώνονται με αυτούς τους κανονισμούς, όπως οι πίνακες μέσης τάσης SM AirSeT που δεν χρησιμοποιούν το επιβλαβές αέριο SF6, το οποίο είναι υπεύθυνο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι ετήσιες παγκόσμιες εκπομπές του ισοδυναμούν με τις εκπομπές CO2 από 100 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Χωρίς όπως να μένει στην παρουσίαση μόνο των προϊόντων, η Schneider Electric παρέχει και υπηρεσίες Energy Audit για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να κάνουν βήματα προς την ενεργειακή τους μετάβαση και έχει ήδη διενεργήσει ενεργειακούς ελέγχους σε 80 εταιρείες.
 

Επιπρόσθετα παρουσιάστηκαν λύσεις αδιάλειπτης τροφοδοσίας για την ενίσχυση της διαθεσιμότητας ισχύος σε κρίσιμες εγκαταστάσεις, μέσω τους τρίτου πάνελ με τίτλο “Empowering Reliability with Secure Power Solutions”. Καθώς οι απαιτήσεις για κατανάλωση ενέργειας αυξάνονται είναι σημαντικό να διασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή της σε κρίσιμες εγκαταστάσεις, όπως νοσοκομεία και μεγάλες βιομηχανίες, όπου μία διακοπή ρεύματος ισοδυναμεί με μεγάλη οικονομική ζημία ή μπορεί να έχει ακόμη πιο σοβαρές επιπτώσεις. Τα νέα Easy UPS παρέχουν υψηλή απόδοση και ασφάλεια, ενώ το EcoStruxure Service Plan, μία καινοτόμα προβλεπτική υπηρεσία συντήρησης σε UPS, έρχεται να μειώσει το κόστος, τις διακοπές λειτουργίας και να προτείνει λύσεις βελτιστοποίησης της εγκατάστασης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια συζήτηση μεταξύ του κύριου Στρατή Σβουρέλλη, Τεχνικού Διευθυντή της ΕΛΒΑΚ και του Διονύση Ποτουρίδη, Services Director της Schneider Electric, η οποία ανέπτυξε το πλαίσιο συνεργασίας της Schneider Electric με την Ελληνική Βιομηχανία Κονσερβοποιίας, μέσω του οποίου εκσυγχρονίστηκε ο εξοπλισμός του εργοστασίου και ενισχύθηκε η ψηφιοποίηση και η αποδοτικότητα του οργανισμού. Ο κύριος Σβουρέλλης μοιράστηκε τα οφέλη από την εγκατάσταση των προϊόντων χαμηλής και μέσης τάσης τάση, αλλά και του λογισμικού διαχείρισης ενέργειας EcoStruxure Power Monitoring Expert, που μαζί δημιούργησαν την λύση που αναζητούσε ο οργανισμός για να μειώσει τα ενεργειακά κόστη, να αυξήσει την αποδοτικότητα και να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>