Η ενεργειακή κρίση θέλει λύσεις. Δες 13 tips για αγορά και ρύθμιση του λέβητα για να εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα για τις ανάγκες θέρμανσης.

Η ενεργειακή κρίση θέλει λύσεις. Δες 13 tips για αγορά και ρύθμιση του λέβητα για να εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα για τις ανάγκες θέρμανσης.

Saving money Tips! Για αγορά & ρύθμιση λέβητα θέρμανσης!

2309 επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2023)

Λέβητας συμπύκνωσης, αποδίδει 108% και βάλε. 30% εξοικονόμηση καυσίμου, με σύστημα αντιστάθμισης. 40% εξοικονόμηση στο ρεύμα με inverter κυκλοφορητή. Θερμοκρασία λέβητα στους 70 βαθμούς, στο ρελαντί δουλεύει καλύτερα. Δείτε 13 tips που περνούν στα «ψιλά γράμματα».

Σχολιάστε

Η ενεργειακή κρίση θέλει λύσεις και μάλιστα άμεσες, αν θέλουμε να μειώσουμε τα έξοδα για τη θέρμανση όσο το δυνατό περισσότερο. Οι λέβητες και οι καυστήρες αποτελούν τα δύο σημαντικότερα τμήματα ενός συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Η επιλογή σας να προχωρήσετε σε αντικατάσταση του παλιού με νέο ή να κάνετε νέα εγκατάσταση, είναι η σωστή, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει τώρα με τις διεθνείς εξελίξεις.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η ομάδα του 4green «μάζεψε» 13 πολύ σημαντικά tips τόσο για την επιλογή, όσο όμως και για τις ρυθμίσεις του λέβητα για να πιάσετε το 13αρι της maximum εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων!

Αυτοί οι λέβητες θέρμανσης αποδίδουν περισσότερο, καταναλώνουν λιγότερο!
Με λίγα λόγια σας γλιτώνουν λεφτά!
 • Λέβητας συμπύκνωσης, αποδίδει 108% και βάλε
 • 30% εξοικονόμηση καυσίμου, με σύστημα αντιστάθμισης
 • 40% εξοικονόμηση στο ρεύμα με inverter κυκλοφορητή
 • Θερμοκρασία λέβητα στους 70 βαθμούς, στο ρελαντί δουλεύει καλύτερα
6 κρίσιμα tips για σωστή επιλογή & οικονομικό όφελος!
 1. Μόνο η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης δεν αρκεί για να αποδώσει ο λέβητας. Προϋπόθεση γι αυτό είναι ο λέβητας να είναι εγκατεστημένος σωστά και απόλυτα συντονισμένος με το υπόλοιπο σύστημα θέρμανσης. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αποδίδουν περισσότερο με αποτέλεσμα να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο και πετρέλαιο).
   
 2. Από 93% που αποδίδουν οι συμβατικοί λέβητες, οι λέβητες συμπύκνωσης μπορούν να φτάσουν και στο 108%.
   
 3. Η τεχνολογία συμπύκνωσης προσφέρει τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός λέβητα μεγάλης ισχύος σε μεγαλύτερα κτίρια, με συστοιχία πολλών λεβήτων μαζί μικρότερης ισχύος.
   
 4. Οι λέβητες συμπύκνωσης παράγουν ελάχιστους «επικίνδυνους» ρύπους.
   
 5. Ο συνδυασμός των λεβήτων συμπύκνωσης, με όλα τα θερμαντικά συστήματα όπως τα καλοριφέρ, η θέρμανση δαπέδου, τοίχου και οροφής και οι μονάδες fancoils, είναι ιδανικός.
   
 6. Η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης και «Ecodesign» είναι υποχρεωτική και παρέχεται από τον κατασκευαστή.
7 πράγματα που πρέπει να ρωτήσετε & να ρυθμίσετε για max εξοικονόμηση!
 1. Προσέξτε την υπερδιαστασιολόγηση. Να μην είναι μεγαλύτερος από ό,τι χρειάζεται.
   
 2. Ζητήστε σύστημα αντιστάθμισης. Αισθητήρας εξωτερικής θερμοκρασίας που ρυθμίζει την θερμοκρασία προς τα θερμαντικά μέσα. Με χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού καταναλώνετε λιγότερο καύσιμο και έχετε έως και 30% εξοικονόμηση.
   
 3.  Ζητήστε υδραυλική εξισορρόπηση. Για να έχετε θερμική άνεση σε όλους τους χώρους, αλλά και εξοικονόμηση καυσίμου 5-15%.Γίνεται με βάνες εξισορρόπησης.
   
 4. Να αλλάξετε τον κυκλοφορητή. Με νέο ηλεκτρονικό κυκλοφορητή Inverter με Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης <=0,23 έχετε εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας από 40% έως και 90%.
   
 5. Μειώστε τη θερμοκρασία λειτουργίας του λέβητα μέχρι και τους 70 βαθμούς Κελσίου.
   
 6. Ζητήστε από τον τεχνικό να ρυθμίσει το σύστημα στην ελάχιστη θερμική ισχύ που αποδίδει σε υψηλό επίπεδο και εντός των ορίων εκπομπής αέριων ρύπων.
   
 7. Μονώστε τα εκτιθέμενα τμήματα των σωληνώσεων. Η σωστή θερμομόνωση του λέβητα μειώνει τις απώλειες θερμότητας προς τον χώρο του λεβητοστασίου.
Πιάσατε το …13αρι, αλλά μην ξεχνάτε συντήρηση & καθαρισμό!

Για το τέλος, αλλά όχι τελευταίο, αφήσαμε τη συντήρηση και τον καθαρισμό. Οποιοδήποτε μηχάνημα, όσο καινούριο και αν είναι – πόσο μάλλον ένα παλαιότερο- θέλει συντήρηση και καθαρισμό. Όχι μόνο για να αντέξει περισσότερο μα και για να λειτουργεί σωστά, να έχετε τη maximum οικονομία και απόδοση.

Ζητήστε λοιπόν από πιστοποιημένο τεχνικό καθαρισμό του λέβητα, ρύθμιση του καυστήρα, μέτρηση και ανάλυση καυσαερίων και όλα να συνοδεύονται από έκδοση του αντίστοιχου φύλλου ελέγχου!
Τώρα πλέον ξέρετε, μέσα σε λίγες μόνο γραμμές, τι πρέπει να προσέξετε, σχετικά με τους λέβητες. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα δείτε τα έξοδα θέρμανσης να μειώνονται πολύ, μα και να έχετε τη σωστή απόδοση.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr
Σχολιάστε