Τώρα με την κρίση πληρώνεις ακόμα περισσότερα για ηλεκτρικό ρεύμα; Μάθε τι κερδίζεις από το Net Metering.

Τώρα με την κρίση πληρώνεις ακόμα περισσότερα για ηλεκτρικό ρεύμα; Μάθε τι κερδίζεις από το Net Metering.

Πώς με Net Metering γλιτώνεις ως 80% από τον λογαριασμό ρεύματος!

4282 επισκέψεις στο άρθρο

Το Net Metering είναι η τελευταία «τάση» στην αυτοπαραγωγή ρεύματος. Το παράγεις μόνος σου, μειώνεις τo συνολικό ετήσιο κόστος ρεύματος από 65% έως 80% και αναβαθμίζεις ενεργειακά το ακίνητό σου.

Σχολιάστε

Η ενεργειακή κρίση και οι διεθνείς εξελίξεις, έχουν οδηγήσει σε εισβολή στην τσέπη μας και ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε λύσεις που μπορούν να τους απαλλάξουν από όσο το δυνατό μεγαλύτερα έξοδα. Η συζήτηση για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είναι μεγάλη, αλλά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, δεν θέλουν να περιορίζονται σε αναλύσεις, αλλά λύσεις. Το Net Metering είναι μία από αυτές.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με το Net Metering, ουσιαστικά, ξεχνάς τους λογαριασμούς ρεύματος!
  • Μειώνεις  65 - 80% τα χρήματα που ξοδεύεις ετησίως
  • Αυξάνεις (πολύ) την ενεργειακή κατηγορία-αξία του ακινήτου σου
  • Δεν επηρεάζεσαι από καμία κρίση, δεν εξαρτάσαι από κανέναν
  • Με αντλία θερμότητας απαλλάσσεσαι & από έξοδα θέρμανσης/ψύξης
Το Net Metering με απλά λόγια!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. To Net Metering δεν είναι τίποτε άλλο από μια συμφωνία με την επιχείρηση ηλεκτρισμού, που επιτρέπει στον καταναλωτή να εγκαταστήσει ένα σύστημα φωτοβολταϊκών για να καλύψει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Αν μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο καταναλωτής παρήγαγε περισσότερη ενέργεια από αυτή που κατανάλωσε, τότε το πλεόνασμα παρέχεται δωρεάν στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αντίθετα, αν παρήγαγε λιγότερη ενέργεια από αυτή που κατανάλωσε, πληρώνει μόνο για τη διαφορά.

Μειώνει την συνολική ετήσια αξία ρεύματος έως 80%!

Το Net Metering μειώνει την αξία ρεύματος, δηλαδή τις χρεώσεις που καθορίζονται από τη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Ανάλογα με το μέγεθος του συστήματος και τη συνολική ετήσια κατανάλωση, το Net Metering μπορεί να μηδενίσει πλήρως τις ανταγωνιστικές χρεώσεις και να μειώσει δραστικά τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις πλην των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Η χρέωση ΥΚΩ παραμένει αμετάβλητη πριν και μετά την εγκατάσταση ενός συστήματος Net Metering.

Η μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων πλην ΥΚΩ εξαρτάται από το προφίλ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Όση περισσότερη ενέργεια καταναλώνουμε τις ώρες που τα φωτοβολταϊκά παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, τόσο μεγαλύτερη και η μείωση.

Στην πράξη, η μείωση στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις πλην ΥΚΩ με τη χρήση φωτοβολταϊκών, κυμαίνεται στις κατοικίες από 30% έως 50%, και στις επιχειρήσεις από 40% έως 65%. Τελικά, το NetMetering μπορεί να μειώσει τη συνολική ετήσια αξία ρεύματος από 65% έως 80% ανάλογα με το ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται τις ώρες λειτουργίας των φωτοβολταϊκών.

Αυξάνει την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου!

Τα νοικοκυριά έχουν οικονομική σταθερότητα στους λογαριασμούς. Στις επιχειρήσεις δίνεται η δυνατότητα ανάκτησης του ΦΠΑ, μείωσης του φορολογητέου ποσού λόγω της ετήσιας απόσβεσης του συστήματος, ενώ αποτελεί και επιλέξιμη δαπάνη κατά την ένταξη της επιχείρησης σε προγράμματα επιχορήγησης. Τέλος, η εγκατάσταση του συστήματος NetMetering αυξάνει την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου, λόγω παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)!

Με σωστούς υπολογισμούς και την τοποθέτηση μιας αντλίας θερμότητας, μπορείς να απαλλαγείς από τα έξοδα ψύξης/θέρμανσης!

Υπό συγκεκριμένες συνθήκες και κατόπιν υπολογισμών, μπορείς  να απαλλαγείς από το χρόνιο πρόβλημα θέρμανσης και ψύξης στο σπίτι ή την επιχείρηση σου, αντικαθιστώντας τα συστήματα παραγωγής θερμότητας που χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, με σύστημα αντλίας θερμότητας, όπου μαζί με το φωτοβολταϊκό σύστημα που ήδη έχεις απαλλάσσεσαι για πάντα εκτός από το κόστος ρεύματος και από το κόστος θέρμανσης-ψύξης (διάβασε περισσότερα εδώ).

Αφήνεις περιβάλλον βιώσιμο για τα παιδιά σου. Το Net Metering δεν επιβαρύνει το σύστημα και τους υπόλοιπους καταναλωτές!

Συμβάλεις στη μείωση εκπομπών CO2 και άλλων επικίνδυνων ρύπων. Η χρήση της ηλιακής ενέργειας συνεπάγεται λιγότερες εκπομπές ρύπων, όπως τα καρκινογόνα μικροσωματίδια, τα οξείδια του αζώτου, οι ενώσεις του θείου, κ.λπ. Οι ρύποι αυτοί επιφέρουν σοβαρές βλάβες στην υγεία και το περιβάλλον.

Εντυπωσιάστηκες από το τι μπορεί να προσφέρει το Net Metering στο σπίτι και στην επιχείρησή σου ως μόνιμη λύση; Μήπως πληρώνεις πολλά για ηλεκτρικό ρεύμα και θα έπρεπε να το δεις πιο «ζεστά»;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr
Σχολιάστε