Η σόμπα υγραερίου είναι μία οικονομική, αξιόπιστη και ασφαλής λύση θέρμανσης που θα προτιμήσουν πολλοί καταναλωτές για το φετινό χειμώνα.

Η σόμπα υγραερίου είναι μία οικονομική, αξιόπιστη και ασφαλής λύση θέρμανσης που θα προτιμήσουν πολλοί καταναλωτές για το φετινό χειμώνα.

Πόσο κοστίζει 1 σόμπα υγραερίου & 1 φιάλη; Συμφέρει; Δες Video

14.530 επισκέψεις στο άρθρο

130 ευρώ θα κοστίσει μία καλή σόμπα υγραερίου. Καλύπτει περίπου 60 τ.μ. Στα 24 ευρώ η τιμή της φιάλης. 80 ώρες (στο χαμηλό) η διάρκεια μίας φιάλης. Απόλυτα ασφαλής λύση. Δες πρακτικές συμβουλές για σωστή χρήση.

Σε διαρκή αναζήτηση οικονομικών λύσεων θέρμανσης βρίσκονται οι καταναλωτές σε όλη τη χώρα, προτού ξεκινήσει ο χειμώνας. Μία από αυτές τις λύσεις, για τις οποίες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι σόμπες υγραερίου. Πόσο κοστίζουν; Τι χώρο καλύπτουν; Πόσο κοστίζει η τιμή μίας φιάλης και πόση διάρκεια έχει; Είναι μία ασφαλής λύση; Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις. Πάμε να δούμε τις απαντήσεις.

Kοινοποίησέ το »

Σόμπα υγραερίου, οικονομική, αξιόπιστη & ασφαλής λύση θέρμανσης!
 • 130 ευρώ η τιμή για 1 καλή σόμπα υγραερίου
 • Καλύπτεις χώρο ως 60 τετραγωνικά
 • 24 ευρώ η τιμή της φιάλης, διάρκεια μέχρι 80 ώρες (στη χαμηλή σκάλα)
 • Με ενσωματωμένα συστήματα ασφάλειας
Πόσο κοστίζει 1 σόμπα υγραερίου;

Ξεκινώντας, μία καλή σόμπα υγραερίου κοστίζει περίπου 130 ευρώ και καλύπτει χώρο ως 60 τετραγωνικά μέτρα. Στην αγορά βέβαια μπορείτε να βρείτε και πιο φθηνές σόμπες, αλλά καλό είναι να προσέξετε το τι ακριβώς προσφέρουν, διαβάζοντας τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Πόσο κοστίζει 1 φιάλη & πόσο «κρατά»;

Η τιμή μίας φιάλης υγραερίου έχει φτάσει τα 24 ευρώ (έχει αυξηθεί, όπως όλα τα πράγματα). Η διάρκειά της φτάνει τις 80 ώρες, αν επιλέξετε τη χαμηλή σκάλα. Συνήθως, αν έχετε αυξημένες ανάγκες, διαρκεί 1 εβδομάδα περίπου. Ουσιαστικά, τη διάρκεια την αποφασίζετε εσείς, καθώς οι νέες σόμπες υγραερίου διαθέτουν χειρισμό για την κάθε βαθμίδα απόδοσης, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τη θερμότητα που έχετε ανάγκη κάθε φορά.

Είναι ασφαλής;

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό και στις σόμπες υγραερίου, ώστε να προσφέρει καινοτομίες που ελαχιστοποιούν οποιοδήποτε κίνδυνο για τον καταναλωτή. Έχουν ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας, όπως συστήματα αυτόματης ανάφλεξης (η σόμπα ανάβει με το πάτημα ενός κουμπιού), βαλβίδες ασφαλείας και πίεσης, μηχανισμούς αυτόματης διακοπής παροχής υγραερίου (αν για παράδειγμα η σόμπα πέσει ή για οποιοδήποτε λόγο σβήσει η εστία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστές σομπών υποχρεούνται να τηρούν συγκεκριμένες οδηγίες ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σήμανση CE), οι οποίες εξασφαλίζουν σε μεγάλο ποσοστό τη σωστή λειτουργία των σομπών και προφυλάσσουν τους καταναλωτές από οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Δες tips για 1 ασφαλή χρήση!

Η ασφάλεια είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Οι σόμπες υγραερίου νέας τεχνολογίας, όπως και οι φιάλες, είναι απόλυτα ασφαλείς, όπως είπαμε πιο πάνω, αλλά καλό είναι να δούμε και κάποιες πρακτικές-καθημερινές συμβουλές ως προς τη σωστή χρήση τους.
 • Μην τοποθετείτε τη σόμπα σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από ξύλινα έπιπλα, κουρτίνες και εύφλεκτα αντικείμενα και ποτέ πάνω σε χαλιά
 • Να τοποθετείτε τη σόμπα σε λεία επιφάνεια, όπου δεν υπάρχει κίνδυνος ανατροπής
 • Μην επιχειρήσετε να ανάψετε τη σόμπα αμέσως μετά τη χρήση υγρών καθαρισμού
 • Μην τοποθετείτε τη σόμπα σε παιδικό δωμάτιο και μην αφήνετε τα παιδιά να την πλησιάζουν
 • Πριν φύγετε από το σπίτι, ελέγξτε αν υπάρχουν αναμμένες θερμάστρες
 • Κατά το άναμμα και το σβήσιμο να βάζετε τη στρόφιγγα της φιάλης και το μπουτόν στην ανάλογη θέση
 • Προσέχετε ώστε ο ελαστικός σωλήνας τροφοδοσίας του υγραερίου να μην είναι τσακισμένος
 • Μην αφήνετε τη σόμπα αναμμένη μέσα στο δωμάτιο όταν κοιμόσαστε ή φεύγετε από το σπίτι. Μην τη μεταφέρετε από δωμάτιο σε δωμάτιο αναμμένη. 
 • Να τοποθετείτε τη σόμπα σε χώρο με καλό αερισμό, αλλά σε σημείο που δεν έντονα ρεύματα αέρα
 • Μην σκεπάζετε τη σόμπα κατά τη λειτουργία της με καλύμματα και μην απλώνετε πάνω σε αυτή ρούχα για στέγνωμα
 • Κάνοντας αλλαγή της φιάλης, φροντίστε ώστε ο διακόπτης της φιάλης να είναι κλειστός, να μην υπάρχει κοντά φλόγα και κυρίως μην καπνίζετε. 
Αν διαπιστώσετε διαρροή υγραερίου:
 • Μην ανάψετε σπίρτο, αναπτήρα, ηλεκτρικό φως κλπ. Σβήστε αμέσως κάθε γυμνή φλόγα
 • Βεβαιωθείτε ότι κλείσατε καλά τη φιάλη
 • Αερίστε καλά το χώρο και καλέστε αμέσως συντηρητή. Ακόμα μη ξεχνάτε κατά τους θερινούς μήνες (προκειμένου να την αποθηκεύσετε), να σκεπάσετε καλά τη σόμπα σας και ιδιαίτερα τον καυστήρα, για να τον προστατέψετε από τη σκόνη.
Δες video!

Kοινοποίησέ το »