Δείτε συμβουλές και παρεμβάσεις για να γλιτώσετε λεφτά από την εταιρική κατανάλωση στο ρεύμα και να τα επενδύσετε στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

Δείτε συμβουλές και παρεμβάσεις για να γλιτώσετε λεφτά από την εταιρική κατανάλωση στο ρεύμα και να τα επενδύσετε στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

Έχεις επιχείρηση; Δες πως ρίχνεις την κατανάλωση στο ρεύμα!

3.511 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Δες πως μπορείς να δεις μείωση στο λογαριασμό ρεύματος από 20-40% και να χρησιμοποιήσεις αυτό το κεφάλαιο που γλιτώνεις για ανάπτυξη της εταιρείας σου.

Led παντού & αυτοματισμοί φωτισμού για μείωση ως 90% από την σχετική κατανάλωση. Κλιματιστικό σταθερά στους 21 βαθμούς, μείωση κατανάλωσης ως 30%. «Έξυπνοι» μετρητές, μείωση ως 20%. Ορισμός ενεργειακού υπευθύνου για ενεργειακό στόχο & μετρήσιμα αποτελέσματα. Έτσι η επιχείρησή σας θα πληρώνει πολύ πιο μικρούς λογαριασμούς.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Τον Οκτώβριο η επιδότηση ρεύματος στις επιχειρήσεις με παροχή ισχύος έως 35 kV και για κατανάλωση ως 2.000 κιλοβατώρες είναι στα 398 ευρώ/μεγαβατώρα (0,39 ευρώ/κιλοβατώρα) και αν η κατανάλωση ξεπερνά τις 2.000 κιλοβατώρες, τότε πέφτει στα 230 ευρώ/μεγαβατώρα (0,23 ευρώ/κιλοβατώρα).

Υπάρχουν λύσεις εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας για τις επιχειρήσεις, ώστε να μειωθεί το λειτουργικό τους κόστος, αλλά και να κατευθυνθεί μέρος των πόρων τους στην ανάπτυξή τους, αντί να πληρώνουν μεγαλύτερους λογαριασμούς ρεύματος; Δες μία σειρά από κάποιες χρηστικές συμβουλές που συγκεντρώσαμε στο 4green.

4 παρεμβάσεις για να γλιτώσετε πολλά λεφτά από την εταιρική σας κατανάλωση!
  • Led παντού & αυτοματισμοί φωτισμού (μείωση ως 90% για φωτισμό, ως 40% συνολικά στο λογαριασμό)
  • Κλιματιστικό σταθερά στους 21 βαθμούς, μείωση κατανάλωσης ως 30%
  • «Έξυπνοι» μετρητές, μείωση ως 20%
  • Ορισμός στελέχους με ενεργειακούς στόχους & άμυνες
10 Συμβουλές εξοικονόμησης για μικρές & μεγάλες επιχειρήσεις!
  1. Ορισμός ενεργειακού υπευθύνου. Θέτει τον ενεργειακό στόχο σε όλο το προσωπικό & παρέχει μετρήσιμα αποτελέσματα (σε σύγκριση με την περσινή κατανάλωση) κατά τη διάρκεια του ωραρίου. Ελέγχει αν έχουν κλείσει όλα τα φώτα, κλιματισμός, υπολογιστές, εκτυπωτές, ηλεκτρικές συσκευές κλπ στη λήξη του ωραρίου.
 
  1. Led παντού & αυτοματισμοί φωτισμού (μείωση ως 90% για φωτισμό, ως 40% συνολικά στο λογαριασμό)
 
  1. Ανιχνευτές κίνησης – παρουσίας σε εσωτερικούς-εξωτερικούς χώρους μειώνουν την κατανάλωση ως 40% (ως 80% σε επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, καφετέριες κλπ)
 
  1. Χρονοδιακόπτες προγραμματίζουν πότε θέλουμε τα φώτα αναμμένα (δεν φοβόμαστε αν θα τα ξεχάσουμε ανοιχτά), εξοικονόμηση που φτάνει το 50%
 
  1. Ρυθμιστής έντασης (dimmer) αυξομείωσης έντασης φωτισμού, εξοικονόμηση ως 35%
 
  1. «Έξυπνοι» μετρητές. Ελέγχουν κατανάλωση ρεύματος σε φωτισμό & ηλεκτρικές συσκευές της επιχείρηση σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεση μείωση κατανάλωσης ως 20%
 
  1. Συστήματα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας (μειώνουν ως 50% τα έξοδα θέρμανσης)
 
  1. Ηλιακά συστήματα, για οικονομικό ζεστό νερό χρήσης χωρίς τη χρήση ηλεκτρικών αντιστάσεων, εξοικονόμηση ως 60%
 
  1. Εγκατάσταση συστημάτων μεταβλητών στροφών σε κινητήρες αντλιών και ανεμιστήρων
 
  1. Συστήματα διαχείρισης ενέργειας κτηρίων BEMS (Building Energy Management Systems). Τα νέα συστήματα διαχείρισης ενέργειας κτηρίων BEMS, μπορούν να εξασφαλίσουν εξοικονόμηση ενέργειας ως 20%
 
Συμπέρασμα

Είναι εφικτή η μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στις επιχειρήσεις,ώστε να πάρουν τη μεγαλύτερη κρατική επιδότηση, αρκεί να εφαρμοστούν οι παραπάνω συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας. Όλα αυτά θα αποτυπωθούν στο λογαριασμό ρεύματος με μείωση που φθάνει το 20-40%. Εννοείται ότι αυτή η μείωση των λειτουργικών εξόδων είναι πολύ σημαντική και θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο για επενδύσεις για την ανάπτυξη των εταιρειών.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »