Η κατάσταση στην αγορά καυσίμων έχει φέρει σε απόγνωση τους καταναλωτές που ψάχνουν λύσεις.

Η κατάσταση στην αγορά καυσίμων έχει φέρει σε απόγνωση τους καταναλωτές που ψάχνουν λύσεις.

Νοθεία, μαφία και τιμές καυσίμων. Τι λέει η Πρόεδρος. Ακούει κανείς;

1.398 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, κάνοντας λόγο για απειλές σε βάρος μελών της Ομοσπονδίας, για νοθεία στα καύσιμα, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα σπάνε κάθε μέρα το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, οι καταναλωτές βρίσκονται σε απόγνωση, ψάχνοντας για το πιο φθηνό πρατήριο βενζίνης και την ίδια στιγμή υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες για «νοθεία», «ξέπλυμα χρήματος» και «μαφία», αλλά και κάποια «ατυχήματα» που συμβαίνουν στην αγορά των καυσίμων, σύμφωνα με την πρόεδρο βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η οποία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Σοβαρές καταγγελίες από την πρόεδρο βενζινοπωλών Αττικής!
  • Αγοράζουμε 2,21 & πουλάμε 2,19; Κάτι δεν πάει καλά…
  • Πολύ μεγάλο ποσοστό πρατηρίων ξεπλένει χρήματα;
  • Το «Θέλετε όταν βγω να με χτυπήσει αυτοκίνητο» & η «μαφία»
  • 2,35-2,40 η τιμή της βενζίνης από σήμερα
Αγοράζουμε 2,21 & πουλάμε 2,19; Κάτι δεν πάει καλά!

Η κ. Ζάγκα έκανε λόγο για τα πρατήρια που πωλούν φθηνά τη βενζίνη αυτή τη στιγμή, ενώ η τιμή αγοράς είναι μεγαλύτερη. «2,19 τιμή, την είδα και εγώ χθες. Εγώ δεν θα πέρναγα από το πεζοδρόμιο. Μα τι λέτε τώρα; 2,21 αγοράζουμε και 2,19 πουλάμε; Κάτι δεν πάει καλά. Κάτι περίεργο (συμβαίνει), δεν ξέρω», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ό,τι η βενζίνη αγοράζεται με πάνω από 2,21 και «σήμερα η καλύτερη τιμή είναι 2,35», για να προσθέσει ό,τι «ξέρετε πόσες καταγγελίες έχουμε; Για νοθεία (...)».

«Ξέπλυμα χρήματος» και «μαφία»;

Η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, έκανε λόγο για «ξέπλυμα χρήματος», υπογραμμίζοντας ό,τι «δεν ξέρω και δεν θέλω με τίποτα να κατανοήσω τη θέση όλων αυτών που έχουν μπει στα πρατήρια και έχουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πρατηρίων που ξεπλένουν χρήματα. Αυτοί οι τύποι θέλουν μόνο να ξεπλύνουν». Ιδιαίτερα χαρακτηριστική ήταν η αντίδρασή της σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν η αγορά καυσίμων ξέρει κάτι πιο συγκεκριμένο (αν η αγορά τους γνωρίζει). «Δεν τους ξέρετε; Θέλετε όταν βγω να με χτυπήσει αυτοκίνητο; Τους ξέρουν όλοι. Αυτό που λέτε είναι μαφία. Ε μα, τι άλλο είναι;», ήταν η σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων αντίστοιχα.

Τα «ατυχήματα» - προειδοποιήσεις

«Ο πρόεδρος, ο κ. Κιούσης της ομοσπονδίας, πριν 4-5 χρόνια έφαγε τη βόμβα και διαλύθηκε το μαγαζί του. Ο άλλος στη Θεσσαλονίκη, τον «θέρισαν». Τώρα είναι η σειρά μου; Αυτά είναι προειδοποιήσεις να κλείσουμε το στόμα μας και να μη μιλάμε. Εγώ παρόλα αυτά μιλάω και λέω στην κυβέρνηση να μας καλέσει να μιλήσουμε, έχουμε πολλές προτάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής.

Στα 2,35-2,40 η βενζίνη την Παρασκευή;

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τόνισε ό,τι «από την Παρασκευή αναμένουμε η μέση τιμή πανελλαδικά από το 2,28 να φτάσει στο 2,35 – 2,36 ευρώ το λίτρο. Στα πρατήρια θα βλέπουμε τιμή γύρω στα 2,40 ευρώ το λίτρο». Την ίδια στιγμή, απαντώντας σε ερώτηση για το που θα πάει η κατάσταση στα καύσιμα, σημείωσε ό,τι «από πέρυσι μέχρι φέτος, το διυλισμένο προϊόν αυξήθηκε κατά 57 λεπτά το λίτρο, και κατά 13 λεπτά το λίτρο αυξήθηκαν οι φόροι που παίρνει το κράτος. Δεν ξέρει κανείς που θα πάει τις επόμενες ημέρες ή τον επόμενο μήνα η κατάσταση στα καύσιμα».

Δες video


 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »