Μεγάλο ενδιαφέρον της ναυτιλιακής κοινότητας για την παρουσίαση της CSIC

Διαβάστηκε από 1173 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/12/2018

«Scrubbers 360ο»: Αξιόπιστη απάντηση σε μία κορυφαία πρόκληση

 
Το σύστημα καθαρισμού καυσαερίου (Exhaust Gas Cleaning System –EGCS), ευρύτερα γνωστό ως Scrubber, του Shanghai Marine Diesel ResearchInstitute (SMDERI) που αντιπροσωπεύεται από την Glafcos Marine ΕΠΕ, προσφέρει μια αξιόπιστη απάντηση στην κορυφαία πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια ναυτιλία: τη συμμόρφωση με τον κανονισμό του ΙΜΟ 2020 για τις εκπομπές θείου στα καύσιμα των πλοίων, ο οποίος αναδιαμορφώνει το παγκόσμιο τοπίο της ναυτιλιακής βιομηχανίας.  

Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα της εκδήλωσης «Scrubbers 360ο» που διοργάνωσε ο κινεζικός κολοσσός CSIC,και επιμελήθηκε η Glafcos, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, με σκοπό να παράσχει μια οπτική 360 μοιρών σχετικά με το θέμα των Scrubbers ως εργαλείο για την επίτευξη των νέων ορίων εκπομπών θείου από τα πλοία.

Η μεγάλη ανταπόκριση της ναυτιλιακής κοινότητας και η κατάθεση πολλών διαφορετικών οπτικών πάνω στο θέμα από ομιλητές που κάλυψαν όλο το φάσμα της ναυτιλίας, πιστοποιούν την επιτυχία της πρωτοβουλίας της CSIC.
Όπως είπε κ. Λεωνίδας Δρίκος, Managing DirectorGlafcos Marine, «αυτή τη στιγμή οι ναυτιλιακές εταιρείες πιέζονται να αποφασίσουν εγκαίρως για τη λύση που πρέπει να ακολουθήσουν, δηλαδή τη χρήση συμμορφούμενων καυσίμων ή την εγκατάσταση EGCS, και να απαντήσουν κατά πάσα πιθανότητα σε μία ακόμα πιο δύσκολη ερώτηση, σχετικά με τον κατασκευαστή EGCS που θα εμπιστευτούν».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το σύστημαScrubber του SMDERI απαντά αξιόπιστα σε αυτές τις ανησυχίες, καθώς:
• η εμπειρία του SMDERI και η επένδυση στην έρευνα και ανάπτυξη σε ό,τι αφορά τις λύσεις καθαρισμού καυσαερίων εξασφαλίζουν τόσο τη λειτουργική αποτελεσματικότητα όσο και την αξιοπιστία των προτεινόμενων λύσεων,
• η αρχή σχεδιασμού έχει πιστοποιηθεί από τους κορυφαίους Οργανισμούς Πιστοποίησης, μέσω της διαδικασίας έγκρισης μηχανικού πρωτότυπου,
• τα υλικά και οι διαδικασίες κατασκευής EGCS επιλέγονται για να εξασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα του συστήματος,
• τα βασικά και κρίσιμα εξαρτήματα παρέχονται από αξιόπιστους κατασκευαστές, βάσει των αναγκών και των απαιτήσεων του πελάτη,
• το παγκόσμιο δίκτυο εξυπηρέτησης μετά την πώληση καλύπτει όλες τις επιχειρησιακές ανάγκες και
• το ισχυρό και σταθερό οικονομικό υπόβαθρο του SMDERI μπορεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη μετά την πώληση στο μέλλον».

Συνεχίζοντας, ο κ.Δρίκος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πρότασης της CSIC/SMDERI, κάνοντας λόγο για «μία λύση αξιόπιστη, με υψηλή παραγωγική δυνατότητα αλλά και με εξίσου υψηλή ποιότητα,ευρωπαϊκούεπιπέδου, που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την τεχνογνωσία του Κινέζου κατασκευαστή σε τεχνολογικό επίπεδο, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους».

«Παρόλο που φαντάζει απλή, η τεχνολογία των scrubbers παρουσιάζει σημαντικές επιστημονικές, τεχνικές και μηχανολογικές προκλήσεις,αλλά και ευκαιρίες», σημείωσε από την πλευρά του ο Δρ Γεώργιος Σκεύης, Επικεφαλής Ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Ο ίδιος πρόσθεσε:«Η ελληνική κοινότητα Έρευνας & Ανάπτυξης, σε στενή συνεργασία με την ελληνική και τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία, μπορεί να προσφέρει καινοτόμες λύσεις για την προσαρμογή και βελτιστοποίηση των συστημάτων scrubbers από άποψη αυξημένης αποτελεσματικότητας, μείωσης των εκπομπών θείου, αλλά και μειωμένου κεφαλαιακού και λειτουργικού κόστους».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Αντώνης Βουρδαχάς, Principal Vessel Performance Analyst,  ABS, επισήμανε ότι «η επερχόμενη εφαρμογήτου νέου παγκόσμιου κατώτατουορίου εκπομπών θείου από το 2020 συνοδεύεται από μία αβεβαιότητα πουδημιουργεί αναστάτωσηστη ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία αντιμετωπίζει ήδη σημαντικές προκλήσεις στην παγκόσμια αγορά. Ωστόσο, οι εξελίξεις στην τελευταία, 73η Σύνοδο της Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος MEPC, ενδέχεται να βοηθήσουν: υπάρχουν πολλές πιθανές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτιλιακές, αλλά τα scrubbers βρίσκονται για πολλούς στην κορυφή της λίστας, κυρίως χάρη στα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματά τους».

Ο κ. Λουκάς Κάνιαρος, εκ μέρους της ναυτιλιακής εταιρείας CHANDRIS, σχολίασε ότι «ο νέος κανονισμός για τις εκπομπές θείου από τα πλοία επιτρέπει τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων των scrubbers», ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις, καθώς όπως εκτίμησε «χρησιμοποιώντας τέτοιες μεθόδους δεν θα υπήρχε ουσιαστικός περιορισμός της περιεκτικότητας σε θείο του χρησιμοποιημένου καυσίμου». Ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα «τεχνικά ζητήματα που ανακύπτουν και μερικές σημαντικές ανησυχίες που εμπλέκονται κατά την επιλογή ενός scrubber».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ Κατ` Οίκον»

Ξεκίνησαν τα αιτήματα στον ΔΕΔΔΗΕ για net metering

Εναέριες θερμογραφήσεις φωτοβολταϊκών!

Αντλίες και πιεστικά Grundfos, για πάντα κοντά σας!

Φωτισμός Πισίνας από την Mechanical Solutions

Διάκριση της ΚΑΥΚΑΣ στα Corporate Superbrands 2018-2019

Η LG φέρνει την τεχνογνωσία της για τα ηλιακά πάνελ στο ευρωπαϊκό κοινό

Η εταιρία DAUWIN - ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  συμμετέχει στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ

Ρουμελιώτης: Πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στα ενεργειακά κτίρια

H άνεση στον χώρο σας!

140 εκατ. ευρώ για την πρόληψη πυρκαγιών

Ξυλόμαλλο: Η φύση συναντάει την ηχομόνωση

Θέρμανση & ψύξη με υπογραφή από την Olefini

Radiater Aqua Eco - Το Ειδικό Χρώμα Νερού για Καλοριφέρ από τη Vivechrom

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Ένωσης Επιχειρήσεων Θέρμανσης Ενέργειας

Διεθνής Διάκριση για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Σερρών

NANODOMI: Παραδόσεις Φ/Β Πάρκων συνολικής ισχύος 2,9MWp

AQUA PROJECT: Λύσεις για τη διαχείριση της κατανάλωσης των υδάτων

20 χρόνια εμπειρίας περιβαλλοντικού σχεδιασμού και κατασκευής

Τρεις κινήσεις για την ενίσχυση των ΑΠΕ από το ΥΠΕΝ

περισσότερα »