Μεγάλη εμπιστοσύνη & ζήτηση στα φωτοβολταϊκά

2.765 επισκέψεις στο άρθρο

Τα προϊόντα της εταιρείας του καλύπτουν όλους όσους αναζητούν την απόλυτη αυτονομία. H Photovoltaic παρέχει πλήρεις λύσεις σε θέματα Α.Π.Ε. καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να καλύψει τις ενεργειακές σας ανάγκες. Μιλάμε με τον Κύριο Ιωάννη Γραμματικάκη-Κονταργύρη από την εταιρία Photovoltaic !

Ειδική θεματολογία, διαγωνισμοί, δώρα για τους αναγνώστες μας μα και αλληλεπίδραση με εταιρείες και στελέχη που πρωταγωνιστούν σε διάφορους κλάδους της αγοράς Εξοικονόμησης και Ενέργειας στην Ελλάδα. Όλα με αφορμή την επέτειο του 4green.gr το οποίο “εντός ολίγου” συμπληρώνει 10 χρόνια στην δημοσιογραφική κάλυψη μιάς σημαντικής αγοράς (τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για κάθε πολίτη που ψάχνει λύσεις εξοικονόμησης στην καθημερινότητα του είτε στο σπίτι-είτε την επιχείρηση)!

Μιλάμε (και ρωτάμε) με τον κύριο Ιωάννη Γραμματικάκη - Κονταργύρη, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ της εταιρίας Photovoltaic. Θέμα μας, οι προκλήσεις, τα “στοιχήματα” και οι ευκαιρίες της αγοράς “μέσα από τα μάτια του”.

Η ποικιλία, η ποιότητα και η αξιοπιστία των προϊόντων της είναι τέτοια ώστε είναι βέβαιο ότι θα βρείτε αυτό που θα καλύπτει τις ανάγκες σας. H Photovoltaic παρέχει πλήρεις λύσεις σε θέματα Α.Π.Ε. μελέτη, διαστασιολόγηση, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία.   Η εταιρία εξυπηρετεί όλων των ειδών τους καταναλωτές.
Αντιμετωπίζει ως στοίχημα την διαρκή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων &  των υπηρεσιών τους και μας λέει ορθά πως η εύρεση αξιόπιστων προϊόντων είναι πάντα μια υπόθεση που ο καταναλωτής πρέπει να παίρνει σοβαρά.

Aς δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Η PHOTOVOLTAIC είναι τεχνική και εμπορική εταιρία που ιδρύθηκε το 1995 και δραστηριοποιείται επί 26 χρόνια με μεγάλη επιτυχία στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.).

Επικεφαλής και ιδρυτής της εταιρίας είναι ο Μάριος Π. Σιγάλας, ηλεκτρολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακό από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Sussex ο οποίος με τα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη που τον πλαισιώνουν έχει καταφέρει να καθιερώσει την Photovoltaic ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πολύτιμο αρωγό και σύμβουλο σε αυτήν την προσπάθεια είχε τον πατέρα του, Παναγιώτη Σιγάλα, ο οποίος με τις γνώσεις του και την πολυετή εμπειρία του ως καθηγητής Φυσικής στο Ευγενίδειο  Ίδρυμα και ως μηχανικός της εταιρίας Siemens προσέφερε τα μέγιστα στην εταιρία στα πρώτα της βήματα.

Πώς εξελίχθηκε η αγορά, μα και η ζήτηση στην αγορά των Φωτοβολταϊκών, στις μέρες μας;

Η αγορά φωτοβολταϊκών έχει ωριμάσει πλέον. Στη χώρα μας υπάρχει συσσωρευμένη πείρα από εγκαταστάσεις και μεγάλα έργα και χαιρόμαστε για τη συνεισφορά της εταιρίας μας σε αυτά. Ο κόσμος εμπιστεύεται τα φωτοβολταϊκά  και θέλει να επενδύσει σε αυτά για να καλύψει τις ανάγκες του. Η ζήτηση παραμένει υψηλή. Ωστόσο η εύρεση αξιόπιστων προϊόντων είναι πάντα μια υπόθεση που ο καταναλωτής πρέπει να παίρνει σοβαρά.

Ποιο (ή ποια) είναι τα κοινά στα οποία απευθύνονται οι υπηρεσίες σας (Β2C ή Β2Β);

Η εταιρία μας εξυπηρετεί όλων των ειδών τους καταναλωτές.  Έχουμε στηρίξει με προϊόντα και υπηρεσίες μας μεγάλες εταιρίες της χώρας όπως ο Ελλάκτωρ, τα Σουπερμάρκετ Μετρό-MyMarket, αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας (τον Ελληνικό Στρατό καιτο Πολεμικό Ναυτικό) σε ανάγκες τους για απομακρυσμένα φαρικά συστήματα, αυτόνομα συστήματα σε βραχονησίδες και άλλες εφαρμογές φωτοβολταϊκών. Ομοίως και για τις ανάγκες ελληνικών πανεπιστήμιών (Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πολυτεχνείο Κρήτης και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Ταυτόχρονα προμηθεύουμε ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες σε όλη τη χώρα για ανάγκες οικιακών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Τέλος εξυπηρετούμε με το συνεργείο της εταιρίας μας, ανάγκες εγκατάστασης και συντήρησης φωτοβολταϊκών συστημάτων όλης της κλίμακας (διασυνδεδεμένες ή πλήρως αυτόνομες οικιακές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις, φωτοβολταϊκά πάρκα).

Πόσο καλά «διαβασμένο» είναι το κοινό-πελάτης στις μέρες μας;

Το κοινό των φωτοβολταϊκών θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα διαβασμένο. Πρόκειται για ανθρώπους με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, διάθεση να αναζητήσουν λύσεις και να συνεισφέρουν και αυτοί με τον τρόπο τους στα μεγάλα ζητήματα των καιρών μας. Πέραν τούτου, η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας όλα αυτά τα χρόνιαμας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον και την ενημέρωση αυτού του κοινού. Και αυτό γιατί η επιλογή μας να προμηθεύουμε αποκλειστικά γερμανικής κατασκευής και ποιότητας πάνελ, inverter και ρυθμιστές φόρτισης έχει λάβει της ανάλογης αποδοχής.

Ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σας όσον αφορά “sales” και “aftersales” υπηρεσίες σας ;

Η εμπειρία και η ευρεία γκάμα προϊόντων που διαθέτει η εταιρία μας είναι που μας ξεχωρίζουν επ` αυτού. Προσφέρουμε πολλά και διαφορετικά προϊόντα σε κάθε κατηγορία και ως εκ τούτου εξετάζουμε για κάθε πώληση ενδελεχώς τις ανάγκες του πελάτη και ποιο από αυτά μπορεί να τις εξυπηρετήσει με βέλτιστο τεχνικοοικονομικά τρόπο. Σε ότι αφορά τις aftersales υπηρεσίες μας το βάρος πέφτει στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης. Η ύπαρξη εμπειρίας από εγκαταστάσεις της ίδιας της εταιρίας μας καθώς και η πολυετή αντιπροσώπευση των προμηθευτών μας στη χώρα μας εγγυάται την άριστη γνώση κάθε λεπτομέρειας των δυνατοτήτων του εξοπλισμού μας και την ταχεία υποστήριξη των πελατών μας.

Τεχνικές και προϊόντα-υλικά που χρησιμοποιείτε και δημιουργούν Ικανοποίηση πελάτη (και wordofmouth συστάσεις σας);

Η ικανοποίηση των αναγκών του κάθε ξεχωριστού πελάτη είναι πολύ σημαντική για μας. Ως εκ τούτου, φροντίζουμε για την αυτοψία μηχανικού σε κάθε χώρο και την εξέταση των λεπτομερειών της κάθε περίπτωσης, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η όποια παρέμβαση μας. Η παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε μιας είναι συνήθης πρακτική μας και προϋπόθεση της σχέσης που έχουμε χτίσει με τους αγοραστές.

Τι πιστοποιείται, τι καλύπτεται από εγγύηση;

Όλα μας τα προϊόντα έρχονται με τις προβλεπόμενες εγγυήσεις στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής αγοράς. Πέρα όμως από την τυπική εγγύηση, τα πάνελ και οι inverterμας φέρουν την αξιοπιστία κορυφαίων Γερμανών κατασκευαστών (SolarFabrik, Steca), με ιστορία ως πρωτοπόροι και στυλοβάτες της βιομηχανίας (SiemensSolar, ShellSolar).

Ποια είναι τα «στοιχήματα της χρονιάς» (που πρέπει να κερδηθούν)
- για τον κλάδο

Ο κλάδος έχει να φέρει σε πέρας ένα μεγάλο καθήκον για τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η χώρα μας στην ενσωμάτωση των φωτοβολταϊκών. Το μεγάλο στοίχημα είναι να τα καταφέρει χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών και των υλικών του, και να διατηρήσει την αξιοπιστία που έχει κερδίσει στα πλαίσια της Ελληνικής κοινωνίας.

- και για την Photovoltaic;
Σε ότι αφορά την εταιρία μας φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτή την προσπάθεια, ανεβάζοντας συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών και επιλέγοντας συνεργάτες πλήρως καταρτισμένους και ενημερωμένους. Επιθυμούμε να ανταποκριθούμε ακόμη καλύτερα στην εμπιστοσύνη του κόσμου και των συνεργατών που μας ακολουθούν  για πάνω από 25 χρόνια.

Με αφορμή τα 10 χρόνια  Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και  4green.gr.
Η ευχή μου για το περιοδικό είναι να συνεχίσει το έργο του για την ενημέρωση πάνω στα θέματα της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που αποτελούνε μεγάλα στοιχήματα των καιρών μας.
Ευχαριστούμε πολύ!