Κλιματιστικό στους 18 ή 26 βαθμούς; Δες πόσα πληρώνεις για ρεύμα

Κλιματιστικό στους 18 ή 26 βαθμούς; Δες πόσα πληρώνεις για ρεύμα

  • Κλιματιστικό στους 18 ή 26 βαθμούς; Δες πόσα πληρώνεις για ρεύμα
  • Κλιματιστικό στους 18 ή 26 βαθμούς; Δες πόσα πληρώνεις για ρεύμα

Κλιματιστικό στους 18 ή 26 βαθμούς; Δες πόσα πληρώνεις για ρεύμα

1.880 επισκέψεις στο άρθρο (19/04/2024)
Σχολιάστε

- Μύθοι και αλήθειες για το μεγάλο δίλημμα του καλοκαιριού
- Αν έχει υγρασία το δωμάτιο κατεβάζεις άλλον 1 βαθμό
- Το ανάβεις στη μέση της νύχτας; Ο τεράστιος κίνδυνος
- Το λάθος που κάνεις και αυξάνεις την κατανάλωση

Με την ενεργειακή κρίση να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, μαζί με αυτή και οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα εύλογα δημιουργείται η απορία για το τι θα συμβεί όταν ανάψεις το κλιματιστικό τη νύχτα για ανάσα δροσιάς. Μπορεί να μπήκε το φθινόπωρο, αλλά η ζέστη καλά κρατεί.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Υπάρχει λύση που θα σου δώσει και την επιθυμητή θερμοκρασία, αλλά δεν θα «ιδρώσεις» βλέποντας το λογαριασμό, χωρίς καν να είναι inverter το κλιματιστικό σου.
Πόσο θα πληρώσω αν ανάψω το κλιματιστικό όλη νύχτα;
  1. Στους 18 βαθμούς; «Καις» πάνω από 6 Kwh σε 1 νύχτα
  2. Στους 26 βαθμούς «καις» μόνο 0,83 Kwh
  3. Αν έχει υγρασία στο δωμάτιο κατεβάζεις άλλον 1 βαθμό
  4. Το άναψες στη μέση της νύχτας; Μεγαλύτερη κατανάλωση, κίνδυνος για ψύξη
Αναμφίβολα, ένα κλιματιστικό inverter τεχνολογίας, τελευταίας γενιάς, είναι η καλύτερη λύση. Επειδή όμως οι εποχές είναι δύσκολες, μπορούμε έστω και προσωρινά με ένα απλό-συμβατικό κλιματιστικό να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να ιδρώσουμε και χωρίς να μας «κάψει» ο λογαριασμός ρεύματος.

Ο ύπνος είναι ιερό πράγμα. Κανείς και τίποτε δεν πρέπει να τον διαταράσσει. Μπορούμε να ανάψουμε το κλιματιστικό όλη τη νύχτα, να μην ιδρώσουμε και να ξέρουμε τι «κάψαμε» σε ρεύμα. Αν επιλέξουμε τους 18 βαθμούς, τότε θα «κάψουμε» παραπάνω από 6 κιλοβατώρες, καθώς αυτό δεν θα σταματήσει καθόλου να λειτουργεί και συνήθως θα χρειαστούμε και σεντονάκι, καθώς θα παγώσουμε (όταν κοιμόμαστε μένουμε ακίνητοι).

Αν επιλέξουμε τους 26 βαθμούς (περίπου 2 βαθμοί κάτω από την εσωτερική θερμοκρασία δωματίου δηλαδή), τότε και θα κοιμηθούμε ήσυχα και θα «κάψουμε» 830w (δηλαδή λιγότερο από 1 κιλοβατώρα). 

Πολλαπλασιάζουμε την κατανάλωση (kwh) με την τιμή της kwh (ανάλογα με την τιμή που προσφέρει ο πάροχός μας) και βρίσκουμε αμέσως το πόσο πληρώνουμε για όλο το βράδυ/εβδομάδα/μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι αν υπάρχει υγρασία στο χώρο, τότε μπορούμε να κατεβάσουμε ακόμα ένα βαθμό τη θερμοκρασία του κλιματιστικού. Αν πάλι επιλέξουμε να ανάψουμε το κλιματιστικό στη μέση της νύχτας, τότε σίγουρα θα το βάλουμε να δουλέψει σε χαμηλή θερμοκρασία για να παγώσει γρήγορα το δωμάτιο, αλλά αυτό σημαίνει ό,τι θα «κάψουμε» παραπάνω ρεύμα, ενώ θα κινδυνέψουμε να πάθουμε και ψύξη (πόσοι δεν το έχουμε πάθει).

Συμπέρασμα

Μπορούμε να ανάψουμε το κλιματιστικό μας όλη τη νύχτα, ακόμα και αν δεν είναι inverter. Υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις που αναλύσαμε πιο πάνω. Αν ακολουθήσουμε αυτές τις συμβουλές, τότε θα έχουμε και αποτέλεσμα και οικονομία.

Δες 1 VIDEO