Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνονται και για τις επιχειρήσεις, μα η ομάδα του 4green.gr είναι εδώ μαζί σας, ώστε να σας προτείνει διαρκώς λύσεις και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνονται και για τις επιχειρήσεις, μα η ομάδα του 4green.gr είναι εδώ μαζί σας, ώστε να σας προτείνει διαρκώς λύσεις και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

H αύξηση κατά 90% στο ρεύμα οδηγεί σε ανάγκη για «κλείδωμα» τιμής!

2.415 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η ενεργειακή κρίση και η πανδημία είναι ακόμα εδώ και μαζί με αυτές ήλθε να προστεθεί και η κρίση στις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις, εκτοξεύοντας ακόμα περισσότερο τις τιμές στο ρεύμα και για τις επιχειρήσεις.

Οι καταναλωτές, οικιακοί και επιχειρήσεις, έρχονται αντιμέτωποι με μία κρίση που πραγματοποιεί «εισβολή» στην τσέπη τουςχωρίς μάλιστα να ξέρουν το πότε θα τελειώσει όλο αυτό (διάβασε περισσότερα εδώ).

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Οι τιμές χονδρικής στην ηλεκτρική ενέργεια αυξομειώνονται με τρελούς ρυθμούς, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση τις επιχειρήσεις, οι οποίες βλέπουν υπέρογκα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ό,τι αυτό καθιστά δύσκολη μέχρι και την οικονομική τους επιβίωση, μα και για τους απλούς καταναλωτές σημαίνει ό,τι θα δουν τις τιμές των προϊόντων να ανεβαίνουν, καθώς οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή, προκειμένου να περιορίσουν το ενεργειακό κόστος. Λύσεις υπάρχουν. Μία είναι και το «κλείδωμα» έκπτωσης-χρέωσης της τιμής για διάστημα 3 ετών. Ας τη δούμε.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ανάγκη που δεν «κόβεται»!
  • 87% των επιχειρήσεων εξαρτάται από την ηλεκτρική ενέργεια
  • Στο 36% (επί του τζίρου) το κόστος ενέργειας, σύμφωνα με έρευνα του ΒΕΑ
  • Αύξηση 85% (μέσος όρος) στην ενέργεια, μέσα σε 12 μήνες
  • 36% των επιχειρήσεων αύξησαν τιμές στα προϊόντα, 14% αύξηση για τους καταναλωτές
Δυσάρεστα νέα από έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών!

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ), δείχνει αύξηση τιμολογίων ενέργειας για τις επιχειρήσεις άνω του 90%. Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο newmoney, το κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις, αυξήθηκε κατά μέσο όρο τον τελευταίο χρόνο κατά 85%, με τις μισές επιχειρήσεις που συμμετείχαν να βλέπουν αύξηση στα τιμολόγιά τους πάνω από 90% και το 40% να εκτιμά την αύξηση μεταξύ 21% – 50%.

Το 66% των επιχειρήσεων αυτών (μέλη του ΒΕΑ), δηλώνουν ό,τι η λειτουργία τους επηρεάζεται πολύ από την αύξηση της ενέργειας και το 28% αρκετά, με αποτέλεσμα 1/3 επιχειρηματίες να μην γνωρίζει ή να μην μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια, το ποσοστό αύξησης των τιμολογίων ενέργειας για την επιχείρησή του.

Στο 36% του τζίρου το κόστος της ενέργειας, έρχονται αυξήσεις 14% για τους καταναλωτές!

Η έρευνα καταδεικνύει ό,τι το κόστος ενέργειας ως προς το συνολικό τζίρο της επιχείρησης, αντιπροσωπεύει πλέον κατά μέσο όρο το 36%. Την ίδια στιγμή περίπου 1/3 επιχειρηματίες (36%) έχει ήδη προχωρήσει σε αύξηση των τιμών των προϊόντων του, λόγω της εκτόξευσης του κόστους της ενέργειας, ενώ το 23% απέφυγε να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση.

Ιδιαίτερα ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης είναι ό,τι σύμφωνα με την έρευνα, το 80% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτή, έχουν ήδη εφαρμόσει αυξήσεις στα προϊόντα τους και αναμένεται να προχωρήσουν σύντομα και σε νέα αύξηση τιμών . Υπολογίζεται ό,τι λόγω του ενεργειακού κόστους, ο μέσος όρος αύξησης των τιμών το προσεχές διάστημα θα διαμορφωθεί περίπου στο 14%.

Όλα αυτά βέβαια κάνουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, αλλά και τις επιχειρήσεις στο σύνολό τους να ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους με τους οποίους θα περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο το ενεργειακό κόστος και για να επιβιώσουν οικονομικά, μα και για να μη μετακυλούν μέρος αυτού στους καταναλωτές, μέσω της αύξησης τιμών στα προϊόντα.

Προσφορά με εξασφάλιση ανταγωνιστικών χρεώσεων για 3 χρόνια!

Στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις που καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα μπορούν να βρουν προσφορές στα προγράμματα των παρόχων ενέργειας, τα οποία προσφέρουν πολλές εκπτώσεις και προνόμια.

Ένα από αυτά  είναι το Liberty Choice Business 3, το οποίο εντοπίσαμε στην εταιρεία Watt & Volt. Το πρόγραμμα εξασφαλίζει ανταγωνιστικές χρεώσεις για 3 χρόνια, με επιβράβευση συνέπειας. Αφορά σε επαγγελματικές παροχές με τύπο τιμολογίου Business 21.

Η χρέωση 24ωρης ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Συνέπεια (εμπρόθεσμη πληρωμή λογαριασμών) ανέρχεται στα 0,058 ευρώ/KWh, ενώ χωρίς το πρόγραμμα Συνέπεια ανέρχεται στα 0,082 ευρώ/KWh. Ισχύει ετήσια ειδική συνδρομή 69 ευρώ/έτος(εξοφλείται σε 2 δόσεις ανά έτος, δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η τιμή χρέωσης ενέργειας ανέρχεται στα 0,058¤/kWh (χωρίς Συνέπεια 0,082¤/kWh) έως την ποσότητα των 10.000kWh και στα 0,068¤/kWh (χωρίς Συνέπεια 0,092¤/kWh) για το σύνολο της ποσότητας ενέργειας που υπερβαίνει το κατά τα ανωτέρω όριο της κλίμακας των 10.000 kWh.

Τα 4 strongpoints με μία ματιά!
  • Χρέωση χαμηλότερη από το νυχτερινό τιμολόγιο
  • Επιβράβευση συνέπειας
  • Εξασφάλιση τιμής για 3 χρόνια
  • Χωρίς εγγύηση με την ενεργοποίηση πάγιας εντολής

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »