Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι το μέλλον στην ενέργεια. Διαβάστε το μεγάλο αφιέρωμα από το 4green και από το Πράσινο Σπίτι και Κτήριο.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι το μέλλον στην ενέργεια. Διαβάστε το μεγάλο αφιέρωμα από το 4green και από το Πράσινο Σπίτι και Κτήριο.

Φωτοβολταϊκά. Η ενέργεια στη νέα εποχή!

Διαβάστηκε από 6107 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/7/2022

Τεχνολογική η επανάσταση και προσιτή στους πολλούς, σήμερα, η ενεργειακή αυτονομία. Ώρα ανεξαρτησίας για κατοικίες & επιχειρήσεις. Οι καλύτερες λύσεις οικονομίας δίνονται από Φωτοβολταϊκά πάνελ, αποθηκευτικά συστήματα μπαταρίας και έξυπνες συσκευές.

Σχολιάστε

Ο χρήστης των ημερών μας παίρνει στα χέρια του την παραγωγή, αποθήκευση και διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνει. Γλιτώνει πολλά χρήματα, μειώνει την δαπάνη των ενεργειακών πόρων, επηρεάζει θετικά και το περιβάλλον (“που έχει δανειστεί από τα παιδιά του”)!

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τα φωτοβολταϊκά ανήκουν στις λεγόμενες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Εδώ και πολλά χρόνια πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν εγκαταστήσει ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα για το ηλεκτρικό ρεύμα, να παράγουν μόνοι τους το δικό τους, μα και να είναι ανεξάρτητοι από κάθε είδους κρίση.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία και η ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης με εκατέρωθεν κυρώσεις, έφεραν και πάλι τη συζήτηση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο επίκεντρο των συζητήσεων παγκοσμίως. Και βέβαια τα φωτοβολταϊκά ανήκουν στις ΑΠΕ, καθώς είναι καθαρή ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ανεξαρτησία και φθηνή ενέργεια για τους μεγάλους, μα και για τους μικρούς!

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, η ανεξαρτησία, έχει γίνει το μήλον της έριδος ανάμεσα σε Ρωσία – Δύση, στους μεγάλους παίκτες αυτού του πλανήτη. Οι μικροί βέβαια, καταναλωτές και νοικοκυριά, αυτό το ήξεραν εδώ και καιρό. Δεν είναι τυχαίο ό, τι η ΕΕ με συνεχείς παρεμβάσεις της, πολύ πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έκαναν λόγο για τις ΑΠΕ και τα φωτοβολταϊκά, μαζί με τις αντλίες θερμότητας, τους λέβητες αερίου συμπύκνωσης, τους λέβητες υδρογόνου, μα και για το υδρογόνο (πράσινο κυρίως), λέγοντας ό,τι αυτές οι πηγές ενέργειας είναι το μέλλον.

Το 4green, η αγορά & ο κόσμος ξέρουν ό,τι τα φωτοβολταϊκά ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ!

Το 4green έχει αφιερώσει σειρά θεμάτων γύρω από τα φωτοβολταϊκά συστήματα γιατί αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών για σύγχρονες λύσεις, για φθηνή ενέργεια. Μα και η αγορά δίνει λύσεις, οι οποίες ολοένα γίνονται και περισσότερες για ένα θέμα που αφορά πάνω από όλα στην ιδιοκατανάλωση (παράγω μόνος μου, καταναλώνω μόνος μου, χωρίς να έχω κανέναν ανάγκη, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις).

Σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάσαμε ένα μεγάλο αφιέρωμα, μία Βίβλο για τα φωτοβολταϊκά που έχει ως σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των καταναλωτών, ιδιωτών, μα και επιχειρήσεων, όπου θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, το γιατί τα επιλέγουν οι καταναλωτές, πως λειτουργούν, πώς συντηρούνται και πολλά πολλά ακόμα που θέλετε να μάθετε.

7+1 κέρδη για ιδιώτη ή επαγγελματία χρήστη
  • Μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων
  • Non stop ηλεκτροδότηση ακόμη και σε περιπτώσεις blackout
  • Ανεξαρτησία από τις διαρκείς αυξήσεις της τιμής του ρεύματος
  • Ενεργειακή ασφάλεια και αυτονομία με ένα μόνο σύστημα
  •  Έλεγχο και διαχείριση της ενέργειας όποτε και όπου και αν βρίσκεσαι
  • Εξοικονόμηση ενέργειας (Socialimpact)
  • Ελαχιστοποίηση αποτυπώματος άνθρακα (Enviromental impact)
 Eνώ, αν μιλάμε για επιχειρήσεις υπάρχει +1 extra όφελος
  • Δημιουργία “πράσινου” προφίλ για την επιχείρηση και αξιοποίηση αυτού σε δράσεις EKE
Η Ελλάδα είναι 1 στη ΝΑ Ευρώπη στην ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ!

Πρόσφατα, η έκθεση της Emberαποκάλυψε ό,τι για το 2021 η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση στη νοτιοανατολική Ευρώπη σε ό, τι αφορά την ηλεκτροπαραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η χώρα μας, για το 2021 είχε ποσοστό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής που ανήλθε στο 28,7% , όπως αναφέρεται σε νέα έκθεση της Ember. Η εξέλιξη αυτή κατατάσσει τη χώρα μας όγδοη διεθνώς και πρώτη στη ΝΑ Ευρώπη.

Το ποσοστό των αιολικών ανήλθε σε 20%, όγδοο παγκοσμίως, και στα φωτοβολταϊκά 9%, δηλαδή δωδέκατο παγκοσμίως. Γιατί να μην είμαστε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη, τουλάχιστον, θα αναρωτηθεί κάποιος και εύλογα, καθώς η Ελλάδα έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να το πράξει. Μεσογειακή χώρα, πάμπλουτη σε ήλιο και άνεμο. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα πράγματα και οι εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης φαίνεται ό,τι θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για τη συνέχεια και για την ενεργειακή ανεξαρτησία, επάρκεια και ασφάλεια, μα και για πολλά ακόμα πράγματα, φτάνει οι Έλληνες να έχουμε σχέδιο και να είμαστε ενωμένοι. Η Ιστορία διδάσκει ό,τι όποτε το πράξαμε, πετύχαμε σπουδαία πράγματα.

Energy Freedom, όλα δείχνουν φωτοβολταϊκά, τι πρέπει να ξέρεις!

Αλήθεια είναι ό,τι τα φωτοβολταϊκά είχαν ξεκινήσει δυναμικά πριν από 2 περίπου δεκαετίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ειδικά στην Ευρώπη, οι σκανδιναβικές χώρες, αλλά και χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης τα χρησιμοποιούν, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η τεράστια ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τρίτες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ρωσία, κάτι που φανέρωσε περίτρανα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Τώρα όμως το πράγμα δείχνει να γυρίζει για τα καλά για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά. Η προοπτική για απεξάρτηση της Ευρώπης από τρίτες χώρες σε θέματα ενέργειας, οι στόχοι για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή ως το 2030, οι πάροχοι που έχουν στρέψει το βλέμμα τους στα φωτοβολταϊκά συστήματα, μα και τα πακέτα που ήδη δίνουν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, τα χρηματοδοτικά εργαλεία (επιδοτήσεις, τραπεζικός δανεισμός, Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ, ευρωπαϊκό πακέτο ενεργειακής στήριξης, χρηματοδότηση ιδιωτών μέσω των ίδιων των εταιρειών κ.α.), όλα αυτά, αλλά και πολλά ακόμα είναι όχι απλά σημάδια, αλλά ισχυρότατες ενδείξεις που καταδεικνύουν ό,τι τα φωτοβολταϊκά είναι το μέλλον!

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα πάνε παντού!

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι η λύση για κάθε χρήση. Για την κύρια κατοικία, το εξοχικό, την επιχείρηση, τα κτίρια και τους οργανισμούς (δημόσιους και ιδιωτικούς), μα και μία πολύ μεγάλη επένδυση στον αγροτικό τομέα. Παρακάτω, θα δούμε, συνοπτικά όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα φωτοβολταϊκά (από τι αποτελούνται, πώς λειτουργούν, πώς συντηρούνται, ποια τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Συμπέρασμα

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι το μέλλον. Η αυτό-παραγωγή και ιδιοκατανάλωση είναι το μέλλον. Ένα μέλλον, όπου ξέρεις τι κερδίζεις, δεν επηρεάζεσαι από κρίσεις (ενεργειακές, οικονομικές και άλλες) και έχεις απόλυτη ανεξαρτησία. Είτε πρόκειται για την κύρια κατοικία, είτε για την εξοχική, είτε για την επιχείρηση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ό,τι τα φωτοβολταϊκά ανήκουν στις ΑΠΕ, καθώς είναι καθαρή ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτό το τελευταίο, ο σεβασμός στο περιβάλλον, θα παίξει καθοριστικό ρόλο και τώρα, αλλά και στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Πάμε να δούμε μαζί περισσότερα για τα φωτολταϊκά συστήματα.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σχολιάστε