Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι το μέλλον στην ενέργεια. Διαβάστε το μεγάλο αφιέρωμα από το 4green και από το Πράσινο Σπίτι και Κτήριο.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι το μέλλον στην ενέργεια. Διαβάστε το μεγάλο αφιέρωμα από το 4green και από το Πράσινο Σπίτι και Κτήριο.

Φωτοβολταϊκά. Η ενέργεια στη νέα εποχή!

  • Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι το μέλλον στην ενέργεια. Διαβάστε το μεγάλο αφιέρωμα από το 4green και από το Πράσινο Σπίτι και Κτήριο.
  • Φωτοβολταϊκά. Η ενέργεια στη νέα εποχή!

Φωτοβολταϊκά. Η ενέργεια στη νέα εποχή!

9.162 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Τεχνολογική η επανάσταση και προσιτή στους πολλούς, σήμερα, η ενεργειακή αυτονομία. Ώρα ανεξαρτησίας για κατοικίες & επιχειρήσεις. Οι καλύτερες λύσεις οικονομίας δίνονται από Φωτοβολταϊκά πάνελ, αποθηκευτικά συστήματα μπαταρίας και έξυπνες συσκευές.

Ο χρήστης των ημερών μας παίρνει στα χέρια του την παραγωγή, αποθήκευση και διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνει. Γλιτώνει πολλά χρήματα, μειώνει την δαπάνη των ενεργειακών πόρων, επηρεάζει θετικά και το περιβάλλον (“που έχει δανειστεί από τα παιδιά του”)!

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Τα φωτοβολταϊκά ανήκουν στις λεγόμενες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Εδώ και πολλά χρόνια πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν εγκαταστήσει ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα για το ηλεκτρικό ρεύμα, να παράγουν μόνοι τους το δικό τους, μα και να είναι ανεξάρτητοι από κάθε είδους κρίση.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης με εκατέρωθεν κυρώσεις, έσπρωξαν περισσότερο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Και βέβαια τα φωτοβολταϊκά ανήκουν στις ΑΠΕ, καθώς είναι καθαρή ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το 4green, η αγορά & ο κόσμος ξέρουν ό,τι τα φωτοβολταϊκά ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ!

Το 4green έχει αφιερώσει σειρά θεμάτων γύρω από τα φωτοβολταϊκά συστήματα γιατί αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών για σύγχρονες λύσεις, για φθηνή ενέργεια. Μα και η αγορά δίνει λύσεις, οι οποίες ολοένα γίνονται και περισσότερες για ένα θέμα που αφορά πάνω από όλα στην ιδιοκατανάλωση (παράγω μόνος μου, καταναλώνω μόνος μου, χωρίς να έχω κανέναν ανάγκη, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις).

Σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάσαμε ένα μεγάλο αφιέρωμα, μία Βίβλο για τα φωτοβολταϊκά που έχει ως σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των καταναλωτών, ιδιωτών, μα και επιχειρήσεων, όπου θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, το γιατί τα επιλέγουν οι καταναλωτές, πως λειτουργούν, πώς συντηρούνται και πολλά πολλά ακόμα που θέλετε να μάθετε.

7+1 κέρδη για ιδιώτη ή επαγγελματία χρήστη
  • Μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων
  • Non stop ηλεκτροδότηση ακόμη και σε περιπτώσεις blackout
  • Ανεξαρτησία από τις διαρκείς αυξήσεις της τιμής του ρεύματος
  • Ενεργειακή ασφάλεια και αυτονομία με ένα μόνο σύστημα
  •  Έλεγχο και διαχείριση της ενέργειας όποτε και όπου και αν βρίσκεσαι
  • Εξοικονόμηση ενέργειας (Socialimpact)
  • Ελαχιστοποίηση αποτυπώματος άνθρακα (Enviromental impact)
 Eνώ, αν μιλάμε για επιχειρήσεις υπάρχει +1 extra όφελος
  • Δημιουργία “πράσινου” προφίλ για την επιχείρηση και αξιοποίηση αυτού σε δράσεις EKE
Energy Freedom, όλα δείχνουν φωτοβολταϊκά, τι πρέπει να ξέρεις!

Αλήθεια είναι ότι τα φωτοβολταϊκά είχαν ξεκινήσει δυναμικά πριν από 2 περίπου δεκαετίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ειδικά στην Ευρώπη, οι σκανδιναβικές χώρες, αλλά και χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης τα χρησιμοποιούν, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η τεράστια ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τρίτες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ρωσία, κάτι που φανέρωσε περίτρανα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Τώρα όμως το πράγμα δείχνει να γυρίζει για τα καλά για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά. Η προοπτική για απεξάρτηση της Ευρώπης από τρίτες χώρες σε θέματα ενέργειας, οι στόχοι για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή ως το 2030, οι πάροχοι που έχουν στρέψει το βλέμμα τους στα φωτοβολταϊκά συστήματα, μα και τα πακέτα που ήδη δίνουν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, τα χρηματοδοτικά εργαλεία (επιδοτήσεις, τραπεζικός δανεισμός, Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ, ευρωπαϊκό πακέτο ενεργειακής στήριξης, χρηματοδότηση ιδιωτών μέσω των ίδιων των εταιρειών κ.α.), όλα αυτά, αλλά και πολλά ακόμα είναι όχι απλά σημάδια, αλλά ισχυρότατες ενδείξεις που καταδεικνύουν ό,τι τα φωτοβολταϊκά είναι το μέλλον!

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα πάνε παντού!

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι η λύση για κάθε χρήση. Για την κύρια κατοικία, το εξοχικό, την επιχείρηση, τα κτίρια και τους οργανισμούς (δημόσιους και ιδιωτικούς), μα και μία πολύ μεγάλη επένδυση στον αγροτικό τομέα. Παρακάτω, θα δούμε, συνοπτικά όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα φωτοβολταϊκά (από τι αποτελούνται, πώς λειτουργούν, πώς συντηρούνται, ποια τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Συμπέρασμα

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι το μέλλον. Η αυτό-παραγωγή και ιδιοκατανάλωση είναι το μέλλον. Ένα μέλλον, όπου ξέρεις τι κερδίζεις, δεν επηρεάζεσαι από κρίσεις (ενεργειακές, οικονομικές και άλλες) και έχεις απόλυτη ανεξαρτησία. Είτε πρόκειται για την κύρια κατοικία, είτε για την εξοχική, είτε για την επιχείρηση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ό,τι τα φωτοβολταϊκά ανήκουν στις ΑΠΕ, καθώς είναι καθαρή ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτό το τελευταίο, ο σεβασμός στο περιβάλλον, θα παίξει καθοριστικό ρόλο και τώρα, αλλά και στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Πάμε να δούμε μαζί περισσότερα για τα φωτολταϊκά συστήματα.