Φθηνότερα πράσινα τιμολόγια για τον Απρίλιο - Η πραγματική μείωση

Φθηνότερα πράσινα τιμολόγια για τον Απρίλιο - Η πραγματική μείωση

  • Φθηνότερα πράσινα τιμολόγια για τον Απρίλιο - Η πραγματική μείωση
  • Φθηνότερα πράσινα τιμολόγια για τον Απρίλιο - Η πραγματική μείωση

Φθηνότερα πράσινα τιμολόγια για τον Απρίλιο - Η πραγματική μείωση

1.373 επισκέψεις στο άρθρο (01/04/2024)
Σχολιάστε

- Αναλυτικά οι νέες τιμές στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος
- Οι αλλαγές που θα δεις μέσα στον Απρίλιο
- Το πραγματικό ποσοστό μείωσης στον λογαριασμό σου
- Δυσάρεστα τα νέα για τις τιμές του αερίου

Νέες τιμές στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος

Ρεύμα: Σήμερα (1/4) αναμένονται οι ανακοινώσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για τα πράσινα τιμολόγια του μήνα Απριλίου και οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι και αυτό το μήνα θα έχουμε μείωση των τιμών.

Και αυτό διότι η χονδρεμπορική αγορά κινήθηκε τον Μάρτιο χαμηλότερα σε σχέση με το Φεβρουάριο σε ποσοστό της τάξης του 8%. Συγκεκριμένα ενώ το Φεβρουάριο ο μέσος όρος της τιμής χονδρικής στο ρεύμα ήταν στα 73,61 ευρώ/MWh , το Μάρτιο η τιμή εκκαθάρισης της αγοράς έπεσε ακόμη περισσότερο στα 67,5 ευρώ/MWh.

Παράλληλα, ανακάλυψε τι καίς ανά ώρα με «έξυπνο» μετρητή!
 

Η πραγματική μείωση στον λογαριασμό

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι για τα τιμολόγια του Απριλίου φαίνεται ότι οι τιμές θα κινηθούν λίγο χαμηλότερα σε σχέση με το Μάρτιο όταν η μέση τιμή ήταν στα 10,6 λεπτά/KWh. Σημειώνεται ότι η τιμή του Μαρτίου ήταν πάνω από 20% χαμηλότερη από την τιμή του Φεβρουαρίου που ήταν στα 13,3 λεπτά/KWh.

Πίσω από τη νέα μείωση της χονδρικής του ρεύματος βρίσκεται η μειωμένη ζήτηση λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών με την ολοκλήρωση της χειμερινής περιόδου και την είσοδο της άνοιξης, αλλά και η αυξημένη παραγωγή των ΑΠΕ.
 

Πτώση στις τιμές ρεύματος - Ψηλά συνεχίζει το αέριο

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες και σήμερα η χονδρική τιμή του ρεύματος έπεσε σε νέο χαμηλό στα 33,34 ευρώ/MWh (31 Μαρτίου) και στα 38,53 ευρώ/MWh (1 Απριλίου) με την παραγωγή των ΑΠΕ να βρίσκεται στο 50%. Μάλιστα χθες η τιμή των 33,34 ευρώ/MWh έφερε τη χώρα μας αρκετά χαμηλά στην πανευρωπαϊκή κατάταξη καθώς η Ελλάδα είχε τη 10η φθηνότερη τιμή χονδρικής.

Σε ό,τι αφορά την τιμή του αερίου αυτή συνεχίζει να βρίσκεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με τα τέλη Φεβρουαρίου όταν είχε πέσει στα 23,1 ευρώ/MWh. Έτσι αυτή τη στιγμή η τιμή TTF βρίσκεται στα 27,3 ευρώ/MWh.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>