Υπάρχουν μυστικά για οικονομική θέρμανση και μπορείς να τα εφαρμόσεις αμέσως χωρίς να βάλεις ούτε ένα ευρώ.

Υπάρχουν μυστικά για οικονομική θέρμανση και μπορείς να τα εφαρμόσεις αμέσως χωρίς να βάλεις ούτε ένα ευρώ.

4 tips για τη θέρμανση που γλιτώνουν λεφτά!

6.513 επισκέψεις στο άρθρο

Κατεβάζεις 1 βαθμό το θερμοστάτη, κερδίζεις αμέσως 10% των χρημάτων σου. Κάνε εξαέρωση στα καλοριφέρ για το 100% της απόδοσής τους. Μην καλύπτεις τα σώματα με αντικείμενα, χάνεις σε απόδοση και χρήματα. Φεύγεις για λίγο από το σπίτι; Κατέβασε θερμοστάτη στους 16 βαθμούς.

Η κρίση τέχνες κατεργάζεται και η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων και στη θέρμανση είναι ένα «άθλημα» που πρέπει να το εξασκήσουμε πολύ καλά φέτος, αν θέλουμε να «τη βγάλουμε καθαρή».

Kοινοποίησέ το »

Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ και θα μείνει (από ότι φαίνεται) για αρκετό καιρό. Το εισόδημα των  νοικοκυριών συμπιέζεται από την ενεργειακή ακρίβεια και ψάχνουμε –πάντοτε με ψυχραιμία- να βρούμε έξυπνες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων στη θέρμανση, καθώς αυτή είναι μία ανάγκη που δεν «κόβεται».

Δες πως θα εξοικονομήσεις φέτος χρήματα από τη θέρμανση με 4 απλά βήματα!
  • Κατεβάζεις 1 βαθμό το θερμοστάτη, κερδίζεις αμέσως 10% των χρημάτων σου
  • Εξαερώνεις τα καλοριφέρ & έχεις το 100% της απόδοσής τους
  • Κλείνεις εντελώς τη θέρμανση όταν φεύγεις από το σπίτι; Καις παραπάνω για να την ανάψεις ξανά
  • Βάζεις ρούχα πάνω στα καλοριφέρ ή τα καλύπτεις με άλλα αντικείμενα; Έχεις μειωμένη απόδοση
Κατεβάζεις κατά 1 βαθμό το θερμοστάτη!

Κατεβάζοντας 1 βαθμό τη θερμοκρασία κερδίζεις το 1/10 των χρημάτων που δίνεις για καύσιμα! Κατέβασε το θερμοστάτη άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι αν καταναλώνεις ενέργεια το χειμώνα για παράδειγμα 500 ευρώ τότε εξοικονομείς άμεσα σχεδόν 50 ευρώ μειώνοντας τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη κατά 1 βαθμό.

Αν έχεις αυτόνομη θέρμανση, μη ρυθμίζεις το θερμοστάτη πάνω από τους 19-20 °C το χειμώνα και όταν βγαίνεις έξω, κατέβασε τον μέχρι τους 16°C, όχι παρακάτω.

Εξαέρωσε τα καλοριφέρ, εκμεταλλεύσου τα στο 100%!

Ο εγκλωβισμός αέρα στα θερμαντικά σώματα μειώνει σημαντικά την απόδοσή τους. Εκμεταλλεύσου όλη τη θερμαντική επιφάνεια του σώματος αφαιρώντας τον αέρα με ένα απλό κλειδί!

Μην κλείνεις εντελώς τη θέρμανση όταν φεύγεις από το σπίτι!

Είναι προτιμότερο να συντηρείς τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα από το να ανάψεις ξανά τα καλοριφέρ. Καταναλώνεις περισσότερο αν δεν το κάνεις έτσι. Μην αφήνεις το σπίτι να παγώσει κλείνοντας το θερμοστάτη. Ο ψηφιακός θερμοστάτης μπορεί να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία στο χώρο σου. 


Μην βάζεις ρούχα & διακοσμητικά πάνω στα καλοριφέρ!

Απόφυγε να καλύπτεις τα θερμαντικά σώματα με ρούχα (για να στεγνώσουν) ή διακοσμητικά ή να τοποθετείς έπιπλα μπροστά τους. Ναι, όλοι το έχουμε κάνει, αλλά καλό είναι αυτά να μη γίνονται, αν θέλουμε να έχουμε τη μέγιστη απόδοση των θερμαντικών σωμάτων και να μη χάνουμε χρήματα βεβαίως.


Καις 12% λιγότερο καύσιμο εάν συντηρείς σωστά τον καυστήρα!

Για το τέλος κάτι που ναι μεν θα δώσεις ένα ποσό, το οποίο όμως γίνεται ούτως ή άλλως 1 φορά το χρόνο και αφορά στη συντήρηση. Αν γίνεται σωστά (εννοείται από εξειδικευμένο και έμπειρο τεχνικό) παίρνεις τα χρήματά σου πίσω στο πολλαπλάσιο και σε οικονομία στη θέρμανση, αλλά και από πιθανές βλάβες, όπου θα χρειαστεί να δώσεις αρκετά παραπάνω. Φρόντισε για τη σωστή ρύθμιση και συντήρηση λέβητα/καυστήρα και θα δεις εξοικονόμηση στο καύσιμο που αγγίζει το 12% (δεν είναι και λίγο).

Συμπέρασμα

Είναι κάτι παραπάνω από εφικτό να γλιτώσουμε χρήματα από τη θέρμανση φέτος το χειμώνα, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ. Αρκεί βέβαια να δίνουμε σημασία σε κάποια φαινομενικά μικρά πράγματα, τα οποία όμως κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα.

Kοινοποίησέ το »