Υπάρχουν μυστικά για οικονομική θέρμανση και μπορείς να τα εφαρμόσεις αμέσως χωρίς να βάλεις ούτε ένα ευρώ.

Υπάρχουν μυστικά για οικονομική θέρμανση και μπορείς να τα εφαρμόσεις αμέσως χωρίς να βάλεις ούτε ένα ευρώ.

Εξοικονόμηση στη θέρμανση χωρίς να ξοδέψεις ευρώ!

Διαβάστηκε από 1437 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/3/2022

Η κρίση τέχνες κατεργάζεται και η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων και στη θέρμανση είναι ένα «άθλημα» που πρέπει να το εξασκήσουμε πολύ καλά, αν θέλουμε να «τη βγάλουμε καθαρή».

Σχολιάστε

Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ και θα μείνει αρκετό καιρό μαζί μας (διάβασε περισσότερα εδώ). Το εισόδημα για νοικοκυριά, μα και επιχειρήσεις, συμπιέζεται και ψάχνουμε –πάντοτε με ψυχραιμία- να βρούμε έξυπνες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων στη θέρμανση, καθώς αυτή είναι μία ανάγκη που δεν «κόβεται».

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

5 τρόποι για οικονομική θέρμανση, χωρίς έξοδα!
  • Κατεβάζεις 1 βαθμό το θερμοστάτη, κερδίζεις αμέσως 10% των χρημάτων σου
  • Εξαερώνεις τα καλοριφέρ & έχεις το 100% της απόδοσής τους
  • Καις 12% λιγότερο καύσιμο εάν συντηρείς σωστά τον καυστήρα
  • Κλείνεις εντελώς τη θέρμανση όταν φεύγεις από το σπίτι; Καις παραπάνω για να την ανάψεις ξανά
  • Βάζεις ρούχα πάνω στα καλοριφέρ ή τα καλύπτεις με άλλα αντικείμενα; Έχεις μειωμένη απόδοση
Δες πως θα εξοικονομήσεις χρήματα με 5 απλά βήματα που πιθανότατα δεν έχεις προσέξει ποτέ!

Κατεβάζεις κατά 1 βαθμό το θερμοστάτη!

Κατεβάζοντας 1ο C  την θερμοκρασία κερδίζεις το 1/10 των χρημάτων που δίνεις για καύσιμα!  Κατέβασε το θερμοστάτη άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι αν καταναλώνεις ενέργεια το χειμώνα για παράδειγμα 500 ευρώ τότε εξοικονομείς σχεδόν 50 ευρώ μειώνοντας τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη κατά 1°C.

Αν έχεις αυτόνομη θέρμανση, μη ρυθμίζεις τον θερμοστάτη πάνω από τους 19-20 °C το χειμώνα και όταν βγαίνεις έξω, κατέβασε τον μέχρι τους 16°C, όχι παρακάτω.

Εξαέρωσε τα καλοριφέρ, εκμεταλλεύσου τα στο 100%!

Ο εγκλωβισμός αέρα στα θερμαντικά σώματα μειώνει σημαντικά την απόδοσή τους. Εκμεταλλεύσου όλη τη θερμαντική επιφάνεια του σώματος αφαιρώντας τον αέρα με ένα απλό κλειδί!

Καις 12% λιγότερο καύσιμο εάν συντηρείς σωστά το καυστήρα!

Μπορείς μετά τη συντήρηση και την κατάλληλη ρύθμιση να φτάσεις σε μία απόδοση 88,5%. Φρόντισε λοιπόν για τη σωστή ρύθμιση και συντήρηση του καυστήρα και τον καθαρισμό του λέβητα.

Μην κλείνεις εντελώς τη θέρμανση όταν φεύγεις από το σπίτι!

Είναι προτιμότερο να συντηρείς τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα από το να ανάψεις ξανά τα καλοριφέρ. Καταναλώνεις περισσότερο αν δεν το κάνεις έτσι. Μην αφήνεις το σπίτι να παγώσει κλείνοντας το θερμοστάτη. Ο ψηφιακός θερμοστάτης μπορεί να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία στο χώρο σου. 

Μην βάζεις ρούχα πάνω στα καλοριφέρ!

Απόφυγε να καλύπτεις τα θερμαντικά σώματα και να τοποθετείς έπιπλα μπροστά τους. Όλοι το έχουμε κάνει. Αυτό όμως καλό είναι να μη γίνεται, αν θέλεις να έχεις τη μέγιστη απόδοση των θερμαντικών σωμάτων σου.

Συμπέρασμα

Είναι κάτι παραπάνω από εφικτό το να μειώσουμε όλοι το λογαριασμό μας και μάλιστα χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ προχωρώντας σε κάποια αγορά ή επένδυση. Αρκεί βέβαια να δίνουμε σημασία σε κάποια φαινομενικά μικρά πράγματα, τα οποία όμως κάνουν τη διαφορά στη καθημερινότητα.

Αν εφαρμόσεις αυτά τα πέντε μικρά βήματα, μπορείς να δεις μεγάλο κέρδος και μάλιστα άμεσα. Ξεκίνα από σήμερα και σύντομα θα διαπιστώσεις τη διαφορά!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σχολιάστε