Η CNG αεριοκίνηση είναι πρώτη σε περισσότερες από 80 χώρες στον κόσμο. Τώρα με την ενεργειακή κρίση σε συμφέρει ακόμα περισσότερο. Δες σε 1 VIDEO τι κερδίζεις από το CNG.

Η CNG αεριοκίνηση είναι πρώτη σε περισσότερες από 80 χώρες στον κόσμο. Τώρα με την ενεργειακή κρίση σε συμφέρει ακόμα περισσότερο. Δες σε 1 VIDEO τι κερδίζεις από το CNG.

Δες 1 VIDEO & θα πάθεις έρωτα με το CNG

2.770 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η ενεργειακή κρίση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και αυτή η εξέλιξη έχει επηρεάσει και την αυτοκίνηση με τις τιμές των καυσίμων να βρίσκονται στα ύψη. Το αυτοκίνητο όμως δεν μπορεί να σταματήσει να κινείται, όπως και η οικονομία, με τους καταναλωτές να ψάχνουν οικονομικούς τρόπους κίνησης.

Οι τιμές στα καύσιμα έχουν πάρει την ανηφόρα εδώ και πολύ καιρό. Οι καταναλωτές ψάχνονται διαρκώς να βρουν τον πιο οικονομικό τρόπο για να γεμίσουν το ντεπόζιτό τους, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα στη χρονική συγκυρία που βρίσκεται όλος ο πλανήτης.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πώς να μην ερωτευτείς το CNG; Συμβατό, ασφαλές & οικονομικό καύσιμο!
  • Το οικονομικότερο καύσιμο κίνησης, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα
  • Δεν νοθεύεται, δίνει μακροζωία σε κινητήρα & καταλύτη
  • Συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας CNG, εγγύηση για την ασφάλεια & την υγεία σου
  • Εύκολη & οικονομική μετατροπή (αν δεν είναι εργοστασιακό) για να «καις» CNG
Πολλοί έχουν βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν μετατρέψει σε υγραεριοκίνητα, καθώς η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει –και ξεπεράσει- τα 2 ευρώ/λίτρο και έχουν παρατηρηθεί και κάποια φαινόμενα νόθευσής της. Αρκετοί σκέφτονται και τους δύο τρόπους κίνησης και η τάση για όσους σκέφτονται να αγοράσουν νέο αυτοκίνητο και ήδη αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να παράγουν εργοστασιακά μοντέλα με δυνατότητα καύσης και φυσικού αερίου (CNG). Επηρεάζουν όλα αυτά την απόφασή σου για αγορά αυτοκινήτου με εργοστασιακή τοποθέτηση φυσικού αερίου ή τη μετατροπή του αυτοκινήτου που ήδη έχεις σε υγραεριοκίνητο;
Η κίνηση του οχήματός σου με φυσικό αέριο ονομάζεται αεριοκίνηση. Σε περισσότερες από 80 χώρες, το φυσικό αέριο θεωρείται το πρώτο σε χρήση καύσιμο κίνησης, ενώ στις υπόλοιπες αρχίζει να ανεβαίνει τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.Το φυσικό αέριο βρίσκεται στη φύση, εξορύσσεται από υπόγεια πηγάδια αερίου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία κάνοντας παράλληλα την τέλεια καύση. 

Φυσικό αέριο & συμβατότητα με το όχημά σου!

Πρόκειται για αέριο μείγμα που περιέχει υδρογονάνθρακες (αιθάνιο και προπάνιο), καθώς κι άλλα αέρια π.χ. άζωτο, ήλιο, διοξείδιο του άνθρακα, ενώσεις του θείου και υδρατμούς. Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) αποθηκεύεται επί του οχήματος σε δεξαμενές υψηλής πίεσης.

Είναι απόλυτα συμβατό με τα οχήματα που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ παράλληλα είναι το οικονομικότερο καύσιμο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα καύσιμα κίνησης. Το φυσικό αέριο, υπερέχει έναντι των υπολοίπων πρωτογενών μορφών ενέργειας και για αυτό το λόγο αποτελεί βασική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί το φιλικότερο συμβατικό καύσιμο για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Για αυτό και θεωρείται –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- το καύσιμο του 21ου αιώνα.

Περιβάλλον

Είναι πολύ πιο φιλικό στο περιβάλλον από άλλα συμβατικά καύσιμα, καθώς επιβαρύνει κατά τουλάχιστον 38% λιγότερο από τον άνθρακα, 28% λιγότερο από το μαζούτ και 24% λιγότερο από το πετρέλαιο ντίζελ. Το φυσικό αέριο δεν περιέχει βαρέα μέταλλα που συναντάμε στα υγρά παράγωγα του αργού πετρελαίου (ντίζελ και μαζούτ), όπως Ψευδάργυρος (Zn), Μόλυβδος (Pb), Βανάδιο (Vn) και Νικέλιο (Ni).

Κοινωνία

Η τεχνολογία του φυσικού αερίου (CNG) είναι από τις πιο εξελιγμένες και είναι ασφαλής, καθώς το CNG διαχέεται αμέσως στην ατμόσφαιρα, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ανάφλεξης. Είναι ελαφρύτερο από τον αέρα κι έτσι «διασκορπίζεται» προς τα πάνω, χωρίς να δημιουργεί συγκεντρώσεις, ενώ δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια. Δεν είναι τοξικό και προέρχεται από τη φύση για αυτό και σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή ή τυχαία απελευθέρωσή του, δεν μολύνει το έδαφος ή το νερό. Ακόμα, η δεξαμενή αερίου είναι ειδικής σχεδίασης για πιο ανθεκτική συμπεριφορά στη ρήξη σε περίπτωση σύγκρουσης και με ειδικές βαλβίδες ασφαλείας.

Οικονομία

Αποτελεί το πιο φθηνό καύσιμο, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα καύσιμα κίνησης και δεν νοθεύεται, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Επιπλέον, με το φυσικό αέριο στη κίνηση επιτυγχάνεται η μακροζωία του κινητήρα και του καταλύτη (περισσότερα χιλιόμετρα για τα λάδια και τα μπουζί λόγω της τέλειας καύσης).

Δες σε 1 VIDEO τι μπορεί να σου προσφέρει η κίνηση με CNG! Εντυπωσιακό; Τι λες; 

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »