Θερμοστάτες χώρου, θερμοστατικές κεφαλές, σύστημα αντιστάθμισης, θερμιδομετρητής. Η δύναμη της τεχνολογίας στο χέρι σας, ώστε να γλιτώνετε πολλά χρήματα για τη θέρμανση.

Θερμοστάτες χώρου, θερμοστατικές κεφαλές, σύστημα αντιστάθμισης, θερμιδομετρητής. Η δύναμη της τεχνολογίας στο χέρι σας, ώστε να γλιτώνετε πολλά χρήματα για τη θέρμανση.

Αυτοματισμοί, μόνιμη λύση στον περιορισμό εξόδων θέρμανσης!

1.685 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Εξοικονομήστε ενέργεια με θερμοστάτη χώρου που ξεκινά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης, ψηφιακές θερμοστατικές κεφαλές για έλεγχο και προγραμματισμό θερμοκρασίας, σύστημα αντιστάθμισης και θερμιδομετρητή σε κάθε σώμα.

Οι αυτοματισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπο κεντρικής θέρμανσης (ακόμη και στον καυστήρα πετρελαίου), προκειμένου να βελτιώσουν την αποδοτικότητά του και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος. Με την ενεργειακή κρίση, η ανάγκη για εξεύρεση μόνιμων λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων είναι στο επίκεντρο, καθώς η εισβολή στην τσέπη μας είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Θέρμανση με αυτοματισμούς, μόνιμη λύση εξοικονόμησης ενέργειας & χρημάτων!
  • Θερμοστάτης  χώρου που ξεκινά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης
  • ψηφιακές θερμοστατικές κεφαλές για να προγραμματίζουμε & ελέγχουμε τη θερμοκρασία
  • σύστημα αντιστάθμισης για εξοικονόμηση ενέργειας από 7% έως 12%
  • θερμιδομετρητής σε κάθε σώμα ξεχωριστά
Η τεχνολογία σύμμαχος και στον περιορισμό των εξόδων θέρμανσης!

Ιδιαίτερα χρήσιμοι στη θέρμανση, οι αυτοματισμοί μπορούν να μας γλιτώσουν από πολλά έξοδα, τα οποία πριν χρόνια δεν θα μπορούσαμε καν να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε. Πλέον η τεχνολογία προχωρά, χειριζόμαστε πολλά πράγματα ακόμα και από το κινητό μας τηλέφωνο, ακούμε για αυτοκίνητα που δεν θα έχουν καν τιμόνι και θα τα κατευθύνει η σκέψη μας με τη χρήση ειδικών αισθητήρων και πολλά άλλα. Θα ήταν αδύνατο η τεχνολογία στις ημέρες μας να μη μπορεί να μας γλιτώσει αρκετά χρήματα και από τα έξοδα θέρμανσης.

Αυτοματισμοί θέρμανσης, άνεση & εξοικονόμηση!

Στην αγορά υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές – συστήματα που λαμβάνουν και επεξεργάζονται πληροφορίες, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν ότι  τα θερμαντικά σώματα, θερμαίνουν το χώρο όσο ακριβώς χρειάζεται, χωρίς να σπαταλούν επιπλέον καύσιμο, άρα και χρήματα.

Θερμοστάτες χώρου

Ξεκινάμε από το θερμοστάτη χώρου. Είναι αυτό το κουτάκι που συναντάμε συνήθως στις εισόδους των σπιτιών. Με το θερμοστάτη  χώρου η λειτουργία της θέρμανσης ξεκινάει μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και σταματά όταν ο χώρος ικανοποιήσει τις συνθήκες που ο χρήστης έχει ορίσει.

Μπορούμε, δηλαδή, να ορίσουμε στο θερμοστάτη τη θερμοκρασία που επιθυμούμε μέσα στο χώρο ή στους  χώρους του σπιτιού και όταν αυτή κατεβεί χαμηλότερα, τότε ξεκινά να δουλεύει ο καυστήρας.

Στους ψηφιακούς θερμοστάτες υπάρχει η δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού επιθυμητής θερμοκρασίας, τόσο για ένα 24ωρο όσο και για τις 7 ημέρες της εβδομάδας!

Θερμοστατικές κεφαλές

Οι θερμοστατικές κεφαλές ελέγχουν τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης με βάση τα δεδομένα που ορίζουμε, όπως επιθυμητή θερμοκρασία χώρου, χρόνο λειτουργίας κ.λπ. Τοποθετούνται σε κάθε σώμα καλοριφέρ και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος, ανάλογα με τη θερμοκρασία που θέλουμε στο δωμάτιο.

Σύστημα αντιστάθμισης

Το σύστημα αντιστάθμισης με τη χρήση κατάλληλων εξωτερικών αισθητήρων ελέγχει και αυξομειώνει τη θερμοκρασία του νερού που πηγαίνει στα καλοριφέρ. Εξοικονομούμε ενέργεια από 7% έως 12%!

Θερμιδομετρητής

Δεν μιλάμε για δίαιτα, αλλά για ένα βασικό τύπο αυτοματισμού θέρμανσης. Ο θερμιδομετρητής δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσουμε ενέργεια από την παρέμβασή του (θερμικά) σε κάθε σώμα, καθώς και να του αποδοθεί το κόστος που του αναλογεί.
Για την τοποθέτηση ενός συστήματος θερμιδομέτρησης, είναι απαραίτητη η αντικατάσταση του υφιστάμενου σταθερών στροφών κυκλοφορητή με νέο, τύπου inverter (διάβασε περισσότερα εδώ).

Τελικά, η δύναμη της τεχνολογίας μας βοηθά να γλιτώσουμε πολλά χρήματα με αυτοματισμούς στη θέρμανση, όπως αυτούς που περιγράψαμε πιο πάνω. Υιοθετώντας λύσεις όπως οι παραπάνω, θα δούμε τις δαπάνες θέρμανσης να μειώνονται ακόμα περισσότερο και μόνιμα!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »