Αντλία θερμότητας: Καλή, μα πώς θα την πάρεις; Δες!

Αντλία θερμότητας: Καλή, μα πώς θα την πάρεις; Δες!

  • Αντλία θερμότητας: Καλή, μα πώς θα την πάρεις; Δες!
  • Αντλία θερμότητας: Καλή, μα πώς θα την πάρεις; Δες!

Αντλία θερμότητας: Καλή, μα πώς θα την πάρεις; Δες!

4.016 επισκέψεις στο άρθρο (11/04/2024)
Σχολιάστε

- Επιδότηση με το «Εξοικονομώ 2023» ή βάζεις δόσεις & την έχεις
- Σωστή εγκατάσταση οδηγεί σε 40% λιγότερο κόστος λειτουργίας
- Απόσβεση σε 3-10 χρόνια
- «Ζει» ως και 20 χρόνια, έχεις & ζεστό νερό (αν θέλεις), τι πρέπει να προσέξεις

Όταν ένα προϊόν συγκεντρώνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και έχει ζήτηση, παρά το σχετικά υψηλό –φαινομενικά- κόστος, τότε αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το όφελος από την επένδυση σε μία αντλία θερμότητας είναι πολλαπλό και δεδομένο (διάβασε περισσότερα εδώ).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Η ενεργειακή κρίση βάζει τις αντλίες θερμότητας με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά στο τραπέζι και δεν υπάρχει πλέον αναλυτής ή άνθρωπος της αγοράς που να μην κάνει λόγο για το μέλλον στη θέρμανση/ψύξη, όταν αναφέρεται σε αυτές. Αυτό που μπαίνει επίσης στο τραπέζι είναι το κόστος αγοράς.

Εμείς όμως στο 4green ψάχνουμε διαρκώς την αγορά και τις εξελίξεις και πιστεύουμε πως υπάρχουν λύσεις για να την αποκτήσεις. Πάμε μαζί να δούμε τι προσφέρει η αντλία θερμότητας, τι πρέπει να προσέξεις, αλλά και πώς την αποκτάς!

Δείτε επίσης: Ενδοδαπέδια ψύξη-θέρμανση & αντλία θερμότητας για max κέρδος!

Αντλία θερμότητας με το Εξοικονομώ, αλλά & με δόσεις!

- Επιδότηση με το «Εξοικονομώ 2023» ή βάζεις δόσεις & την έχεις
- Σωστή εγκατάσταση οδηγεί σε 40% λιγότερο κόστος λειτουργίας
- Απόσβεση σε 3-10 χρόνια
- «Ζει» ως και 20 χρόνια, έχεις & ζεστό νερό (αν θέλεις), τι πρέπει να προσέξεις

Αν χρησιμοποιήσετε την επιδότηση του προγράμματος «Εξοικονομώ 2023», μπορείτε να καλύψετε ως και 70% του κόστους της. Αν όχι, η αγορά προσφέρει χρηματοδοτικές λύσεις. Δόσεις (με άλλα λόγια).

Τα βασικά για να ξεκινήσει η συζήτηση!

1. Σωστή εγκατάσταση (από specialist με τεχνογνωσία) σας οδηγεί σε 40% μικρότερο κόστος
    λειτουργίας.

2. Απόσβεση της επένδυσης σας σε 3-10 χρόνια (ανάλογα με το τι πληρώνετε τώρα για
    θέρμανση/ψύξη).

3. «Ζει» και αποδίδει ως 20 χρόνια (αφού προσέξετε κάποια πράγματα πριν την αγορά).
Οι αντλίες θερμότητας καίνε τα μισά για κλιματισμό, είναι φιλικές προς το περιβάλλον, δεν πιάνουν χώρο και «ζητάνε» ελάχιστα για συντήρηση. Είναι το μέλλον και η λύση για οικονομική θέρμανση/ψύξη.

Όπως σε όλα τα καταναλωτικά προιόντα, έτσι και στις αντλίες θερμότητας υπάρχει και η λύση των δόσεων. Μην ξεχνάς ό,τι μπορείς να την αποκτήσεις και με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» (διάβασε περισσότερα εδώ). Η επιδότηση για τις αντλίες θερμότητας είναι στο 60-70% (αρκεί να είσαι δικαιούχος επιδότησης στο σύστημα θέρμανσης).

Το κόστος της για αγορά και εγκατάσταση κυμαίνεται από 4-8 χιλιάδες ευρώ (+1.500 ευρώ, αν θέλεις και ζεστό νερό). Αν είσαι δικαιούχος του προγράμματος «Εξοικονομώ 2023», το κόστος θα είναι αρκετά μειωμένο. Αν δεν είσαι, μπορείς να την αποκτήσεις και με δόσεις.

Το Top 3 των κριτηρίων επιλογής!

1. Εποχικός βαθμός απόδοσης στην θέρμανση από το οποίο προκύπτει η ενεργειακή κλάση
  της αντλίας και βελτιώνει όλο σου το σπίτι λαμβάνοντας & το ενεργειακό πιστοποιητικό.
  
2. Ψυκτικό μέσο και το ισοδύναμο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) του ψυκτικού μέσου

3. Το επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι σημαντικό για εμάς τους ίδιους και για τους γείτονες

«Κλειδί» η σωστή εγκατάσταση, για 40% λιγότερο κόστος λειτουργίας!

Το εύρος αντλιών θερμότητας έχει διαφορά στο κόστος λειτουργίας 40% με βάση τον τρόπο εγκατάστασης και ρύθμισης. Αυτό θα πρέπει να το προσέξεις. Για να το πούμε πιο απλά, ένα «κακό» έργο μπορεί να έχει κόστος λειτουργίας 40% μεγαλύτερο από την σωστή εγκατάσταση της αντλίας για περίπου 20 χρόνια, καθώς αυτός είναι ο προσδοκώμενος χρόνος ζωής της, αν όλα γίνουν σωστά!

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, ισχύει το ό,τι πληρώνεις παίρνεις!

Γυρνώντας ξανά, στη συζήτηση για το κόστος, θα πούμε πως είναι αλήθεια ό,τι το κόστος για την αγορά μιας αντλίας θερμότητας είναι υψηλό (ως απόλυτος αριθμός), ειδικά στην εποχή που ζούμε. Ναι, αυτό το κόστος θα τρόμαζε τον καθένα.

Όχι όμως αυτούς που ξέρουν ό,τι πρόκειται για μια επένδυση που είναι απόλυτα οικονομική και αποδοτική και με γρήγορη απόσβεση. Πολλές φορές ισχύει το λαϊκό ρητό, αλλά και ένας άγραφος κανόνας της αγοράς που συνοψίζονται στο «ό,τι πληρώσεις παίρνεις» (διάβασε περισσότερα εδώ).

εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται, ειδικά αν αναλογιστούμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης (ακόμα περισσότερο τώρα με την ενεργειακή κρίση) μπορεί να ξεπεράσει και το 60%!  Αυτός είναι και ο λόγος που συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό.

Συμπέρασμα

Με απλά λόγια, χωρίς «σάλτσες», θα πούμε πώς δεν μπορεί να «τρελάθηκαν» όλοι ξαφνικά και να βλέπουν μία λύση-πακέτο στις αντλίες θερμότητας. Ναι, αν δεις απλά μία τιμή (ως απόλυτο αριθμό), μπορεί να πεις ό,τι δεν μπορείς να την αγγίξεις.

Παίρνοντας όμως μολύβι και χαρτί, κάνοντας τους λογαριασμούς βλέπεις ό,τι όχι απλά συμφέρει, αλλά θα εξασφαλίσεις θέρμανση, ψύξη και αν θέλεις και ζεστό νερό για πολλά χρόνια και κυρίως οικονομικά. Τώρα που η αγορά σου δίνει και όλα τα κίνητρα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία απόκτησης το σκέφτεσαι ακόμα;