Ανακοίνωση: Συμβάν στο Παραλιακό Μέτωπο

1.876 επισκέψεις στο άρθρο

Στην Νέα Παραλιακή, στο ύψος του Μοσχάτου, εντός του εργοταξίου ανάπλασης του Παραλιακού Mετώπου, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης έργων υποδομών που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, χτυπήθηκε από λάθος της αναδόχου εταιρείας, υφιστάμενος κεντρικός αγωγός παροχής φυσικού αερίου.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 και ώρα 14.00 μ.μ στην Νέα Παραλιακή, στο ύψος του Μοσχάτου, εντός του εργοταξίου ανάπλασης του Παραλιακού Mετώπου, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης έργων υποδομών που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, χτυπήθηκε από λάθος της αναδόχου εταιρείας, υφιστάμενος κεντρικός αγωγός παροχής φυσικού αερίου.
Τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΔΑ Αττικής έσπευσαν στην περιοχή, προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες, απομόνωσαν το σημείο και το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν, εντός 35 λεπτών.
Η ΕΔΑ δεν έχει υπαιτιότητα για το εν λόγω συμβάν ούτε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας. Αντιθέτως έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα και να μην δημιουργηθούν παράπλευρες επιπτώσεις
Τέλος θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα διαρροής αερίου ούτε θέμα τροφοδοσίας των καταναλωτών.
Εξ αφορμής του σημερινού συμβάντος, η ΕΔΑ θέλει να τονίσει ότι τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη δραστηριότητα εκσκαφών γύρω από το δίκτυο φυσικού αερίου από διάφορες εταιρείες υποδομών και οργανισμών κοινής ωφελείας, καθώς και από Δήμους και Περιφέρεια. Παρότι η ΕΔΑ παρέχει όλα τα απαραίτητα σχέδια, όπως και την απαιτούμενη συνεργασία, στους εργολάβους των ανωτέρω και παρά τη σημαντική μείωση των συμβάντων λόγω των μέτρων που λαμβάνουμε, εξακολουθούν να σημειώνονται τέτοια περιστατικά.
Η ΕΔΑ απευθύνει έκκληση προς τους φορείς και τους κατασκευαστές των έργων να επιδεικνύουν την δέουσα προσοχή και επιμέλεια για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών που προκαλούν αναστάτωση και ταλαιπωρία στους κατοίκους της Αττικής.