Θέμα χρόνου η επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα. Μέχρι το τέλος του έτους το άνοιγμα της πλατφόρμας για αιτήσεις. Ποιους αφορά και ποια τα κριτήρια.

Θέμα χρόνου η επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα. Μέχρι το τέλος του έτους το άνοιγμα της πλατφόρμας για αιτήσεις. Ποιους αφορά και ποια τα κριτήρια.

Ακόμα πιο κοντά η επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα!

4.174 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την κρατική επιδότηση αγοράς ηλιακού θερμοσίφωνα. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων. Στο πρότυπο του «Εξοικονομώ», «Αλλάζω Συσκευή» το πρόγραμμα και η διαδικασία επιδότησης.

Θέμα χρόνου είναι πλέον οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα επιδότησης για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα μετά από τις αποφάσεις του Ecofin (Συμβούλιο  Ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας) για την ενσωμάτωση του προγράμματος στο REPowerEU, κατά την επικαιροποίηση των σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, αυτό που απομένει είναι το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και εντός του τρέχοντος έτους (προς το τέλος του χρόνου).

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η διαδικασία του προγράμματος επιδότησης θα κινηθεί στα ίδια πρότυπα των προγραμμάτων «Εξοικονομώ», «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή». Επομένως, αναμένεται να υπάρχουν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, αλλά και κλιμακωτή επιδότηση (ανάλογα με το εισόδημα).

Γιατί συμφέρει η αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα!

Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας όμως ευθύνεται για το 35-40% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι. Είτε με επιδότηση, είτε χωρίς, η αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα συμφέρει. Μία μέση τιμή αγοράς ενός καλού ηλιακού κυμαίνεται στα 800-1.000 ευρώ, αλλά η απόσβεσή του γίνεται ταχύτατα (2-3 χρόνια).

Τα πλεονεκτήματα με 1 ματιά!
  • Μείωση κόστους θέρμανσης ζεστού νερού χρήσης τουλάχιστον 60%
  • Γλιτώνεις 370-450 ευρώ το χρόνο
  • Λίγα έξοδα συντήρησης (όλα μετρούν στις μέρες μας)
  • Αύξηση της εμπορικής αξίας του κτηρίου (για πώληση ή ενοικίαση)
  • Λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 1.700 χιλιόγραμμα ετησίως (ο ηλιακός είναι φιλικός προς το περιβάλλον)

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »