Η βιομηχανία φωτοβολταϊκών λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις μετρήσεις μακράς διαρκείας, πριν φτάσει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην παραγωγή.

Η βιομηχανία φωτοβολταϊκών λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις μετρήσεις μακράς διαρκείας, πριν φτάσει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην παραγωγή.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Δες από πόσους ελέγχους απόδοσης περνά το φωτοβολταϊκό σου

1.249 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Τα σύγχρονα φωτοβολταϊκά έχουν κάνει μεγάλα βήματα ως προς την ενεργειακή αυτονομία. Εκτιμάται ό,τι πρόκειται για μία τεχνολογική επανάσταση, η οποία όμως είναι προσιτή στους πολλούς. Πώς όμως ελέγχει κάποιος την απόδοση του φωτοβολταϊκού; Πάμε να δούμε.

Τα φωτοβολταϊκά ανήκουν στις λεγόμενες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Εδώ και πολλά χρόνια πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν εγκαταστήσει ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα για το ηλεκτρικό ρεύμα, να παράγουν μόνοι τους το δικό τους, μα και να είναι ανεξάρτητοι από κάθε είδους κρίση.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Δεν θα πιστέψεις με πόση λεπτομέρεια τεστάρεται 1 φωτοβολταϊκό!
  • Συνάντηση ειδικών ταυτόχρονα στην ίδια τοποθεσία για έγκυρες μετρήσεις
  • Αμέτρητα όργανα & εργαλεία μέτρησης από πολλές χώρες στο ίδιο μέρος
  • Απαραίτητη η ίδια ηλιοφάνεια για αξιόπιστα αποτελέσματα
  • Δημιουργία πάνελ αναφοράς & φασματικές μετρήσεις δίνουν τη λύση
Για να εγκαταστήσεις ένα αυτόνομο σύστημα σε κατοικία, ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία, η οποία γίνεται αποκλειστικά μέσω της εταιρείας που έχεις επιλέξει.

Ανάλυση της περιοχής (ακτινοβολία, σκίαση κλπ.)

Αρχικά θα πρέπει να γίνει υπολογισμός της ηλιακής ακτινοβολίας στην περιοχή για όλη την διάρκεια του έτους. Σε αντίθεση με τα διασυνδεδεμένα συστήματα, όπου στόχος είναι η μέγιστη ετήσια ενεργειακή απολαβή, στα αυτόνομα συστήματα υπάρχουν εφαρμογές όπου οι ενεργειακές ανάγκες είναι μεγαλύτερες σε κάποιους συγκεκριμένους μήνες του χρόνου ή ακόμα και σε κάποιες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (όπως συμβαίνει με τις εξοχικές κατοικίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως το καλοκαίρι).

Καταγραφή των ενεργειακών απαιτήσεων

Κάθε εξοχική κατοικία (ή ακόμη και κύρια κατοικία) έχει διαφορετικές ενεργειακές ανάγκες (ηλεκτρικές συσκευές, μηχανήματα κτλ.). Έτσι, για να είναι αποδοτική μια τέτοια εγκατάσταση, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένας σωστός σχεδιασμός, με βάση τα ενεργειακά φορτία και  τον επιθυμητό χρόνο αυτονομίας (ο παράγοντας «χρόνος» καθορίζει το πλήθος των συσσωρευτών- μπαταρίες). Αρκετά σημαντική παράμετρος είναι και το είδος των συσκευών. Αν οι απαιτήσεις σου είναι αρκετά υψηλές μπορείς να εντάξεις στο αυτόνομο σύστημά σου, εκτός των φωτοβολταϊκών panels, λύσεις όπως, ανεμογεννήτριες ή ακόμη και γεννήτριες συμβατικών καυσίμων για υποστήριξη. 

Η βιομηχανία φωτοβολταϊκών λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις μετρήσεις μακράς διαρκείας και πριν φτάσει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην παραγωγή και έπειτα στη διάθεσή σου, έχει περάσει από «κόσκινο»!

Δες το εντυπωσιακό video και θα καταλάβεις το πόσο πολύ έχει προχωρήσει η εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα των φωτοβολταϊκών, ώστε να έχεις ένα αυτόνομο σύστημα εγγυημένης απόδοσης, αλλά και που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες σου, ανάλογα με τις δικές σου απαιτήσεις!


 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »