Χάλασε η πλακέτα της ηλεκτρικής συσκευής σου; Μία από τις πιο δαπανηρές βλάβες. Επισκευάζεται; Αν ναι, αξίζει να επισκευαστεί; Δες 1 video.

Χάλασε η πλακέτα της ηλεκτρικής συσκευής σου; Μία από τις πιο δαπανηρές βλάβες. Επισκευάζεται; Αν ναι, αξίζει να επισκευαστεί; Δες 1 video.

«Έμεινα» από πλακέτα συσκευής! Σώζεται ή μπα; Δες VIDEO

Διαβάστηκε από 1192 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/6/2022

Οι ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι είναι πλέον πάρα πολλές. Είτε νέες, είτε παλιές κάποια στιγμή «κολλάνε», βγάζουν βλάβες ή και χαλάνε. Υπάρχει λύση αν «καεί» η πλακέτα; Πάμε να δούμε.

Σχολιάστε

Μία από τις βλάβες των ηλεκτρικών συσκευών είναι το «κάψιμο» της πλακέτας. Αν αυτή χαλάσει επισκευάζεται; Αν ναι, αξίζει να επισκευαστεί; Δες πώς θα πάρεις τη σωστή απόφαση.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Είδος πλακέτας & συσκευής, τιμή κτήσης & ανταλλακτικού δείχνουν επισκευή ή αλλαγή!
  • Κεντρική πλακέτα; Από 75-500 ευρώ (ανάλογα με τη συσκευή), μ.ο. 140 ευρώ
  • Κάποιες πλακέτες επισκευάζονται και με 30-40 ευρώ (αν είναι απλές)
  • Σε κάποιες (με επικάλυψη σιλικόνης) δεν «μπαίνει χέρι»
  • Αν είναι display πλακέτα το κόστος επισκευής είναι συνήθως μικρό
Οι σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές είναι πολύπλοκες και πολλές φορές έχουν παραπάνω από 2 πλακέτες, εκτός από την κεντρική. Για παράδειγμα, υπάρχουν οι λεγόμενες display πλακέτες (είναι αυτές που μας δείχνουν σε οθόνες που έχει η συσκευή διάφορες λειτουργίες της). Το αν επισκευάζεται ή αξίζει να επισκευαστεί μία πλακέτα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος της συσκευής, το είδος της πλακέτας, το πόσα χρήματα δώσαμε για να αγοράσουμε μία ηλεκτρική συσκευή, το πόσα χρόνια την έχουμε και βέβαια η τιμή του ανταλλακτικού ή η τιμή επισκευής.

Συμφέρει τελικά η επισκευή πλακέτας ή όχι;

Το αν συμφέρει να επισκευάσουμε ή να αλλάξουμε (καινούρια) μία πλακέτα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είπαμε πιο πάνω. Αν, για παράδειγμα, η ηλεκτρική μας συσκευή είναι σχετικά καινούρια (αλλά έχει βγει εκτός εγγύησης) και έχουμε δώσει ένα σεβαστό ποσό για την απόκτησή της και το κόστος της πλακέτας και της επισκευής μας φαίνεται μικρό, τότε ίσως μας συμφέρει να προχωρήσουμε σε επισκευή. Αν όμως έχουμε ένα πλυντήριο που έχει κλείσει 5ετία, χαλάσει η πλακέτα του, το κόστος αγοράς του ήταν 200 ευρώ (ενδεικτική τιμή) και το κόστος επισκευής της πλακέτας είναι 120 ευρώ, τότε ίσως δεν μας συμφέρει.

Δες 1 VIDEO για να πάρεις 1 ιδέα!

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σχολιάστε