Θέλουν να αναλάβουν μέτρα στην ΕΕ για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια από την ενεργειακή κρίση και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά δεν συμφωνούν στο ευρωομόλογο ενέργειας.

Θέλουν να αναλάβουν μέτρα στην ΕΕ για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια από την ενεργειακή κρίση και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά δεν συμφωνούν στο ευρωομόλογο ενέργειας.

«Παγώσαμε» πάλι! Δεν «τα βρίσκουν» για το ευρωομόλογο ενέργειας στην ΕΕ!

1.535 επισκέψεις στο άρθρο

Για την επόμενη Σύνοδο και βλέπουμε είναι το νόημα της συνάντησης των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βερσαλλίες, σχετικά με τις αποφάσεις για την έκδοση κοινού ευρωομολόγου ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια από την ενεργειακή κρίση και τις εξελίξεις στις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι 27 ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφώνησαν ό,τι διαφωνούν, σχετικά με την έκδοση κοινού ευρωομολόγου ενέργειας (διάβασε περισσότερα εδώ), προκειμένου να μην «παγώσουν» οι Ευρωπαίοι καταναλωτές από την ακρίβεια λόγω ενεργειακής κρίσης, αλλά και των εξελίξεων στην Ουκρανία, όπως αποκαλύπτεται στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, το οποίο επικαλείται το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Κοινοποίησέ το »

Ειδικότερα, οι 27 ηγέτες της ΕΕ προτίθενται να εφαρμόσουν έκτακτα μέτρα, λόγω και της κατάστασης στην Ουκρανία, αλλά όπως διαβάζουμε και στο energypress, είναι αντίθετοι στην προοπτική νέας από κοινού έκδοσης ομολόγου (όπως αυτό που αποφασίστηκε για την πανδημία covid).

Πάνω από όλα οι δημοσιονομικές πολιτικές!

«Θα ακολουθήσουμε υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές, οι οποίες διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους για κάθε κράτος-μέλος, μεταξύ άλλων παρέχοντας κίνητρα για επενδύσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη και είναι κρίσιμες για τους στόχους μας για το 2030», σημειώνουν χαρακτηριστικά στο προσχέδιο. Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται ό,τι «οι εθνικές μας δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις συνολικές επενδυτικές ανάγκες και να αντικατοπτρίζουν τη νέα γεωπολιτική κατάσταση».

Ολονυχτία διαπραγματεύσεων & θα τα… πούμε σε άλλη Σύνοδο!

Οι διαβουλεύσεις των 27 ηγετών της ΕΕ κράτησαν όλη τη νύχτα και στο μόνο που κατέληξαν σε συμφωνία είναι ό,τι θα μεταθέσουν τις όποιες αποφάσεις τους για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Η Σύνοδος των Βερσαλλιών, συνεχίζεται και σήμερα, αλλά μάλλον δεν θα έχει κάποιο άλλο ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Κοινοποίησέ το »