Η ΕΕ θέλει να χρηματοδοτήσει την ενεργειακή & αμυντική ανεξαρτησία, μετά από τις εξελίξεις με την ενεργειακή κρίση και τις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις.

Η ΕΕ θέλει να χρηματοδοτήσει την ενεργειακή & αμυντική ανεξαρτησία, μετά από τις εξελίξεις με την ενεργειακή κρίση και τις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις.

Γιγαντιαίο ενεργειακό & αμυντικό ευρωομόλογο σχεδιάζει η ΕΕ!

1.717 επισκέψεις στο άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει σχέδιο «γιγαντιαίας» έκδοσης κοινού χρέους των 27 χωρών-μελών της, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ενεργειακή και αμυντική της ανεξαρτησία, μετά από την ενεργειακή κρίση, αλλά και τις εξελίξεις στις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο αυτό βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να αποκαλυφθεί εντός της εβδομάδας ενώπιον των ηγετών των 27 χωρών-μελών της ΕΕ, στην επικείμενη συνάντησή τους στις Βερσαλλίες στη Γαλλία στις 10-11 Μαρτίου, όπως διαβάζουμε στο capital, το οποίο αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Κοινοποίησέ το »

Σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχοι εργάζονται ακόμη πάνω στις τελικές λεπτομέρειες της έκδοσης, αλλά και στον προσδιορισμό του ποσού, το οποίο αναμένεται να αντληθεί. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ σε ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο, σημείωσε ό,τι «πρέπει να βρούμε νέα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε νέα ζητήματα τα οποία αυτή η κρίση θέτει ενώπιόν μας», για να προσθέσει ό,τι αναμένεται οι ηγέτες των 27 να δώσουν πολιτικές κατευθύνσεις για περαιτέρω κινήσεις στη σύνοδο της 10ης -11ης Μαρτίου.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν την κατάσταση και είναι έτοιμοι να αντιδράσουν στις έκτακτες περιστάσεις, αναφέρουν οι πηγές του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, αλλά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, σχετικά με το σχέδιο.

Πάντως, το Bloomberg, σημειώνει ό,τι το νέο ομόλογο αναμένεται να είναι έκδοσης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία στη συνέχεια θα μοιράζει τους πόρους στις χώρες – μέλη με τη μορφή δανείου για δαπάνες στους δύο τομείς (Ενέργεια και ¶μυνα).

Κοινοποίησέ το »