Ασκήσεις ετοιμότητας για παν ενδεχόμενο, σε περίπτωση διακοπής παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, στη Γερμανία.

Ασκήσεις ετοιμότητας για παν ενδεχόμενο, σε περίπτωση διακοπής παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, στη Γερμανία.

«Ασκήσεις» κατάστασης έκτακτης ανάγκης για το αέριο στη Γερμανία!

1.502 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Προειδοποιήσεις και μέτρα για αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση διακοπής παροχής φυσικού αερίου από τη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία προχώρησε σε προειδοποίηση για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε ό,τι αφορά σενάρια διακοπής παροχής φυσικού αερίου. Το μέτρο αυτό έχει σχεδιαστεί για να προετοιμάσει τη χώρα από μια πιθανή διακοπή της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, οι προμήθειες είναι εξασφαλισμένες για την ώρα, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του capital, αλλά η Γερμανία παρακολουθεί στενά τις ροές με τους διαχειριστές της αγοράς.

«Πρέπει να αυξήσουμε τα προληπτικά μέτρα για να είμαστε προετοιμασμένοι για μια κλιμάκωση από την πλευρά της Ρωσίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Χάμπεκ, για να προσθέσει ό,τι «με τη δήλωση της έγκαιρης προειδοποίησης, έχει συγκληθεί μια ομάδα κρίσης».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, τονίζει ό,τι η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει μέλη του υπουργείου του, τη γερμανική ρυθμιστική αρχή δικτύων και τους διαχειριστές των δικτύων, θα παρακολουθούν στενά την υπόθεση «έτσι ώστε -εάν παραστεί ανάγκη- περαιτέρω μέτρα μπορούν να ληφθούν για να αυξηθεί η ασφάλεια των εφοδιασμού».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Χάμπεκ, υπογραμμίζει ό,τι εάν η Ρωσία επιμείνει να πληρωθούν τα υφιστάμενα συμβόλαια σε ρούβλια αντί των συμφωνηθέντων ευρώ ή δολαρίων (διάβασε περισσότερα εδώ), αυτό θα αποτελεί παραβίαση της σύμβασης. «Δεν θα αποδεχθούμε καμία παραβίαση των ιδιωτικών συμβολαίων παράδοσης και χαίρομαι που συμφωνούν και οι εταιρείες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Τέλος, υπήρξε η προτροπή προς τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο με φειδώ, επισημαίνοντας ό,τι οι υψηλές τιμές είχαν ήδη μειώσει τη ζήτηση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »