Ένταση στις σχέσεις Ρωσίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την πληρωμή για τις παραδόσεις φυσικού αερίου.

Ένταση στις σχέσεις Ρωσίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την πληρωμή για τις παραδόσεις φυσικού αερίου.

Πληρωμή με ρούβλια ή ευρώ για το φυσικό αέριο, το πρόβλημα της ΕΕ!

1.352 επισκέψεις στο άρθρο

Η ΕΕ ετοιμάζεται για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των 27 χωρών-μελών και ένα από τα ζητήματα που την απασχολεί είναι το αν θα πληρώνει το ρωσικό φυσικό αέριο με ρούβλια ή ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ό,τι η χώρα του δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές σε δολάρια ή σε ευρώ για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης των οικονομικών κυρώσεων που έχει επιβάλει η Δύση στη χώρα του (συμπεριλαμβάνεται η ΕΕ), λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Κοινοποίησέ το »

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας έδωσε μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο energypress, μία εβδομάδα προθεσμία στις αρμόδιες ρωσικές αρχές, προκειμένου να επεξεργαστούν το νέο σύστημα σε ρούβλια.

Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι μπορεί να μην τα «βρίσκουν» για το ευρωομόλογο ενέργειας (διάβασε περισσότερα εδώ), αλλά στη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να εξετάσουν αν το αίτημα της Μόσχας θα μπορούσε να απειλήσει την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία. «Αυτό μπορεί να συζητηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η ενεργειακή κρίση βαθαίνει ακόμα περισσότερο με τους Ευρωπαίους καταναλωτές να ανησυχούν και όχι άδικα, περιμένοντας λύσεις.
 

Κοινοποίησέ το »