«Απασφαλίζει» η Κομισιόν για τις αυξήσεις στην ενέργεια

1.740 επισκέψεις στο άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να αναλάβει δράση με «προσωρινά μέτρα», τα οποία θα κληθούν να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διεθνείς αυξήσεις στο τομέα της ενέργειας.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας, Kadri Simson, αμέσως μετά από το πέρας της Συνόδου των υπουργών Ενέργειας και Μεταφορών, η οποία έλαβε χώρα στη Σλοβενία, τόνισε ό,τι θα γίνουν αυτά που πρέπει ώστε να προστατευτούν οι ευάλωτοι καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις.

Kοινοποίησε το »


Συγκεκριμένα, η κ. Simson, σημείωσε ό,τι «οι χώρες μέλη ζήτησαν ξεκάθαρη κατεύθυνση για το είδος των προσωρινών μέτρων που μπορούν να υιοθετήσουν, βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων, προκειμένου να προστατεύσουν τους ευάλωτους καταναλωτές», για να προσθέσει ό,τι «υπάρχουν εργαλεία στα οποία μπορούν να προσφύγουν αμέσως οι χώρες για να μειώσουν τους λογαριασμούς των καταναλωτών».

Ειδικότερα, η Επίτροπος Ενέργειας, αποκάλυψε κάποιες από τις πρώτες σκέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάνοντας λόγο για μείωση του ΦΠΑ, άμεση στήριξη των φτωχότερων και στοχευμένη προσωρινή βοήθεια για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. Η κ. Simson, θέλοντας να δείξει την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα της Κομισιόν για άμεση ανάληψη δράσης, τόνισε χαρακτηριστικά ό,τι «οι υπηρεσίες μου είναι έτοιμες να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις για να εκπονήσουν αυτά τα μέτρα».

Τέλος, η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας υπογράμμισε ό,τι οι αυξήσεις που παρατηρούνται διεθνώς στις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, καταδεικνύουν ό,τι η Ευρώπη θα πρέπει να θέσει τέρμα στην εξάρτησή της από τα ξένα ορυκτά καύσιμα, όσο το δυνατό πιο σύντομα.
 

Kοινοποίησε το »