Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει ακόμα περισσότερο, με τις τιμές στο φυσικό αέριο να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο, αντί να υπάρχει αποκλιμάκωση.

Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει ακόμα περισσότερο, με τις τιμές στο φυσικό αέριο να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο, αντί να υπάρχει αποκλιμάκωση.

Στο max η τροφοδοσία αερίου, στα 193 ευρώ η τιμή!

1.594 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Ένα απίστευτο ράλι, το οποίο σημειώνει ρεκόρ, παρατηρείται στις τιμές του φυσικού αερίου, παρά τις διαβεβαιώσεις της Gazprom για κανονική ροή φυσικού αερίου, μέσω Ουκρανίας.

Πιο συγκεκριμένα, το παράδοξο της συνεχούς ανόδου στις τιμές φυσικού αερίου (διάβασε περισσότερα εδώ), συνεχίζεται, παρά την ομαλή ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, μέσω Ουκρανίας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η ρωσική εταιρεία Gazprom, σε νέα της ανακοίνωση, σημειώνει ό,τι οι ποσότητες ρωσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα με βάση τα συμβόλαια.

Η ομαλότητα στην τροφοδοσία όμως δεν συμβαδίζει με τις τιμές, οι οποίες σημειώνουν ιστορικό ρεκόρ ανόδου, καθώς σήμερα το πρωί η τιμή του ολλανδικού συμβολαίου φυσικού αερίου TTF (δείκτης για την ευρωπαϊκή αγορά), από τα 130 ευρώ ανέβηκε στην αρχή της συνεδρίασης στα 153 ευρώ. Λίγο αργότερα σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο με 55%, με το το TTF να φθάνει στα 193 ευρώ (τιμή ρεκόρ στα χρονικά) για να αποκλιμακωθεί λίγο αργότερα στα 150 ευρώ.

Οι ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, μέσω Ουκρανίας, ενισχύθηκαν χθες, όπως διαβάζουμε και στο energypress, φθάνοντας τα 109 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, δηλαδή στο ανώτατο σημείο δυναμικότητας, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα που διαμορφώνεται για σήμερα, αλλά και για αύριο.

Φαίνεται ό,τι η ενεργειακή κρίση, η οποία υπήρχε πριν από την ένταση στις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις, μεγαλώνει και οδηγεί τους καταναλωτές σε αδιέξοδο, χωρίς να φαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα, προς το παρόν τουλάχιστον.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »