¶καρπη η συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας για το ζήτημα του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και το σχήμα πληρωμών προς τη Ρωσία.

¶καρπη η συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας για το ζήτημα του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και το σχήμα πληρωμών προς τη Ρωσία.

Πώς πληρώνει η Ευρώπη το ρωσικό αέριο; Η ΕΕ δεν γνωρίζει!

1.289 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Δεν έβγαλε κάποιο νέο για τους καταναλωτές φυσικού αερίου η έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες.

Πιο συγκεκριμένα, η Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, έκανε λόγο για καταστρατήγηση των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, αν οι ευρωπαϊκές εταιρείες πληρώσουν για το ρωσικό φυσικό αέριο, με βάση το σχήμα πληρωμής που προτείνει η Μόσχα.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Η κ. Σίμσον, υπογράμμισε ό,τι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός των ημερών θα είναι σε θέση να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες-κατευθύνσεις προς τις χώρες-μέλη της ΕΕ για το αν πρέπει να πληρώσουν σε ρούβλια τη Gazprom.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress, σημείωσε ό,τι θα πρέπει να αναθεωρηθεί το σχέδιο δράσης, σε ό,τι αφορά την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, αλλά και να υπάρξει συντονισμός για μέτρα περιορισμού της ζήτησης.

Πάντως, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός της δήλωσης περί άγνοιας εκ μέρους της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ενέργειας για το αν υπάρχουν ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν ανοίξει λογαριασμό σε ρούβλια στη GazpromBank.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι ευρωπαϊκές χώρες για να απαντήσουν στη Gazprom τελειώνει. Πολωνία και Βουλγαρία έχουν ήδη δει την στρόφιγγα ρωσικού φυσικού αερίου να κλείνει, ενώ και η Ελλάδα θα πρέπει να δει τι θα πράξει για να μην υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο (διάβασε περισσότερα εδώ).
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »