Η Γερμανία επιθυμεί την απεξάρτησή της από το ρωσικό άνθρακα και παίρνει μέτρα για την ενεργειακή της ασφάλεια.

Η Γερμανία επιθυμεί την απεξάρτησή της από το ρωσικό άνθρακα και παίρνει μέτρα για την ενεργειακή της ασφάλεια.

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο άνθρακας για τη Γερμανία;

2.024 επισκέψεις στο άρθρο

Έτοιμη να δημιουργήσει στρατηγικά αποθέματα άνθρακα και φυσικού αερίου είναι η Γερμανία, σε μία προσπάθεια να απεξαρτηθεί ενεργειακά από τη Ρωσία και να αποκτήσει ενεργειακή ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία εκδηλώνει την πρόθεσή της να θεσπίσει νόμους για τη διασφάλιση στρατηγικών ενεργειακών αποθεμάτων, ώστε να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτησή της από τη Ρωσία.

Κοινοποίησέ το »

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, δήλωσε ό,τι «περαιτέρω μέτρα βρίσκονται καθ οδόν για τον επόμενο χειμώνα, περιλαμβανομένης της εξασφάλισης ενός αποθέματος φυσικού αερίου με τέτοιο τρόπο ώστε οι ιδιοκτήτες των αποθηκών να είναι υποχρεωμένοι να έχουν τις αποθήκες γεμάτες πριν από την έναρξη του χειμώνα», όπως διαβάζουμε στο euractiv. «Ο νόμος για το σκοπό αυτό συντάσσεται και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί επίσης άμεσα, ώστε να αγοράζεται φυσικό αέριο το καλοκαίρι», τόνισε σε δηλώσεις του σε εκπροσώπους του Τύπου.

Η Γερμανία θέλει να απεξαρτηθεί από ρωσικό άνθρακα & αέριο!

- Το 50% από τις εισαγωγές άνθρακα προέρχεται από τη Ρωσία
- Επεξεργασία νομοσχεδίου για να αγοράζεται φυσικό αέριο το καλοκαίρι
- Ο ενεργειακός εφοδιασμός στη Γερμανία είναι ασφαλής
- Κανένας λόγος ανησυχίας για τη θέρμανση των Γερμανών πολιτών

Η Γερμανία θέλει να απεξαρτηθεί από το ρωσικό άνθρακα!

Ιδιαίτερη ήταν η ανησυχία του Γερμανού αντικαγκελάριου για τον άνθρακα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ό,τι «η Γερμανία εξαρτάται κατά 50% από τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα», ενώ επεσήμανε ό,τι η χώρα του θα διαχειριστεί τα αποθέματα άνθρακα με τον ίδιο τρόπο που σχεδίαζε για το φυσικό αέριο.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, η μισή ποσότητα των εισαγωγών λιθάνθρακα της Γερμανίας προέρχεται από τη Ρωσία και η γερμανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εισαγωγή αποθέματος για να εγγυηθεί την ασφάλεια του εφοδιασμού. Η Γερμανία πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων «το συντομότερο δυνατό» και να επιταχύνει την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η τρέχουσα κρίση θα μπορούσε να ωθήσει τη χώρα να κάνει γρήγορα ό,τι είναι απαραίτητο, συνέχισε ο Χάμπεκ.

Οι Γερμανοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τη θέρμανσή τους!

Απαντώντας σε ερώτηση για την ανησυχία των πολιτών για το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα για τη θέρμανσή τους, ο Γερμανός αντικαγκελάριος, σημείωσε ό,τι «η Γερμανία είναι επαρκώς εφοδιασμένη με πηγές ενέργειας», για να προσθέσει ό,τι «αν υπάρχει καλή είδηση σε μια τέτοια μέρα, είναι ό,τι ο ενεργειακός εφοδιασμός στη Γερμανία είναι ασφαλής» και θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει έτσι.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ό,τι οι μεγάλοι παίκτες-χώρες, όπως η Γερμανία, παρά τις δεσμεύσεις για απεξάρτηση από τον άνθρακα, επενδύουν και μάλιστα πολύ σε νέα υπερσύγχρονα εργοστάσια λιγνίτη (διάβασε περισσότερα εδώ). Μήπως θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και η Ελλάδα, μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει η ενεργειακή κρίση;

Κοινοποίησέ το »