Η Ολλανδία αποκτά 2 νέους πυρηνικούς σταθμούς για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ολλανδία αποκτά 2 νέους πυρηνικούς σταθμούς για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ολλανδία: 5 δισεκ. ευρώ για νέα πυρηνικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής!

1.252 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Ολοταχώς προς δημιουργία 2 νέων πυρηνικών σταθμών για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προχωρά η Ολλανδία, με το υπουργικό συμβούλιο της χώρας να είναι έτοιμο να αποκαλύψει το σχεδιασμό του εντός της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, την είδηση αποκάλυψε το ολλανδικό μέσο ενημέρωσης NL Times, με τον Υπουργό Κλίματος και Ενέργειας, Ρομπ Γέτεν, να λέει ό,τι οι δύο αυτοί πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής θα αποτελέσουν «μια καλή προσθήκη σε όλες τις βιώσιμες τεχνικές», ενώ προσέθεσε, σύμφωνα με τους NL Times ό,τι «είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στον άνεμο, τον ήλιο και άλλες βιώσιμες πηγές ενέργειας. Αλλά θέλετε επίσης μια σταθερή πηγή ενέργειας χωρίς CO2 σε αυτό το ενεργειακό μείγμα».

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Η απόφαση αυτή προέρχεται έπειτα από προτροπή της ολλανδικής Βουλής στον Ρομπ Γέτεν να αναπτύξει νέα σχέδια για την πυρηνική ενέργεια, καθώς η Gazprom διέκοψε την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ολλανδία, αφού η ολλανδική χονδρέμπορος GasTerra, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euractiv, αρνήθηκε να υποκύψει στην απαίτηση του Κρεμλίνου να πληρώνει σε ρούβλια υπό τον φόβο παραβίασης των κυρώσεων της ΕΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα γίνουν οι απαραίτητες προεργασίες «για την κατασκευή νέων πυρηνικών εργοστασίων», ενώ η ολλανδική κυβέρνηση διέθεσε 5 δισεκατομμύρια ευρώ για την αρχική ανάπτυξη, σύμφωνα με τον ολλανδικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NOS. Αυτό που μένει είναι να βρει η κυβέρνηση το που θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν οι 2 νέοι πυρηνικοί σταθμοί, με τον Υπουργό Κλιματικής Ενέργειας να σημειώνει ό,τι θα πρέπει να υπάρξει μία «πολύ σαφής πολιτική» για την ασφαλή λειτουργία τους.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »