Το φυσικό αέριο θα εξακολουθήσει να καλύπτει για αρκετό καιρό τις ενεργειακές  ανάγκες όχι μόνο της Αυστραλίας, αλλά και πολλών ακόμα χωρών.

Το φυσικό αέριο θα εξακολουθήσει να καλύπτει για αρκετό καιρό τις ενεργειακές ανάγκες όχι μόνο της Αυστραλίας, αλλά και πολλών ακόμα χωρών.

Κάντο όπως οι Αυστραλοί! Με φυσικό αέριο

1.560 επισκέψεις στο άρθρο

Η Αυστραλία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο φυσικό αέριο και προχωρά σε μεγάλες επενδύσεις σε αυτό, προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες για πολλά ακόμα χρόνια.

Πέρα από την εμπιστοσύνη της στο λιγνίτη (διάβασε περισσότερα εδώ και εδώ), η Αυστραλία επιλέγει και το φυσικό αέριο για τη κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών. Στη χώρα των καγκουρό εγκρίθηκε μία επένδυση – μαμούθ, ύψους 12 δισεκατομμυρίων σε υγροποιημένο φυσικό αέριο!

Kοινοποίησε το »


Ποσότητα αερίου για τουλάχιστον δύο δεκαετίες!

Η εταιρεία Woodside Petroleum, προχωρά σε μία επένδυση, η οποία θα εξασφαλίσει τη χώρα σε ανάγκες για φυσικό αέριο για τουλάχιστον 20 χρόνια. Αυτή η εξέλιξη καταδεικνύει ό,τι το φυσικό αέριο θα εξακολουθήσει να καλύπτει για αρκετό καιρό τις ενεργειακές  ανάγκες όχι μόνο της Αυστραλίας, αλλά και πολλών ακόμα χωρών.

Ειδικότερα, η ανάπτυξη του κοιτάσματος Scarborough, της χερσαίας εγκατάστασης επεξεργασίας του Πλούτωνα και ενός υποθαλάσσιου αγωγού μήκους 430 χιλιομέτρων θα παρέχει έως και 8 εκατομμύρια τόνους ετησίως για τουλάχιστον 20 χρόνια, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του insider, με τα πρώτα φορτία να αναμένονται από το 2026.

Εύρωστη για δεκαετίες η αγορά φυσικού αέριου!

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Woodside, Meg O'Neill, σημειώνει με νόημα ό,τι «πιστεύουμε ότι η αγορά LNG θα είναι πολύ εύρωστη για δεκαετίες στο μέλλον», μιλώντας στη τηλεοπτική συχνότητα του Bloomberg.

Την  ίδια στιγμή, η O'Neill υπογραμμίζει ό,τι «ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για τα κράτη για να μειώσουν τις εκπομπές τους είναι να μετασχηματίσουν το ενεργειακό τους σύστημα από άνθρακα σε φυσικό αέριο».

Η κατανάλωση φυσικού αερίου θα είναι περίπου 25% υψηλότερη έως το 2050!

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η κατανάλωση φυσικού αερίου θα είναι περίπου 25% υψηλότερη έως το 2050, με βάση τις υφιστάμενες πολιτικές.  Η ζήτηση θα κορυφωθεί το 2025 και θα μειωθεί σιγά-σιγά, εάν τα κράτη τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα.
 
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »