Η Αυστραλία δεν πρόκειται να σβήσει τις μηχανές και εκτιμά ό,τι ο λιγνίτης έχει ισχυρό μέλλον και μετά από το 2030 για την οικονομία της χώρας και τους εργαζόμενους.

Αγνοεί τον ΟΗΕ και επιμένει στον άνθρακα η Αυστραλία!

1.558 επισκέψεις στο άρθρο

Το μέλλον της ζωτικής αυτής βιομηχανίας θα το αποφασίσει η κυβέρνηση που λαμβάνει υπόψη την οικονομία και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πόρων της Αυστραλίας, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Μπορεί ο ΟΗΕ να ζήτησε σταδιακή κατάργηση του άνθρακα από τις χώρες-μέλη του  Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αλλά η Αυστραλία που συμπεριλαμβάνεται σε αυτές, δεν φαίνεται να το λαμβάνει σοβαρά υπόψη.

Kοινοποίησε το »


Πιο συγκεκριμένα, ο Σέλβιν Χαρτ, ειδικός σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών για τη κλιματική αλλαγή, τόνισε σε ομιλία του στη Καμπέρα ότι αν δεν γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες τη μείωση του άνθρακα από την Αυστραλία, τότε η κλιματική αλλαγή θα πλήξει την οικονομία της χώρας. Ο Χαρτ κάλεσε την Αυστραλία να σταματήσει σταδιακά την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων. Από τη πλευρά τους, ανώτατοι αξιωματούχοι της χώρας, όπως ο πρόεδρός της και ο υπουργός Πόρων αντιδρούν, σημειώνοντας ό,τι μία πιο αυστηρή δράση για τις εκπομπές ρύπων θα κοστίσει θέσεις εργασίας.

Σθεναρή αντίσταση με μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις από την Αυστραλία

Ο υπουργός Πόρων της Αυστραλίας, φρόντισε να στείλει το μήνυμά του προς κάθε αποδέκτη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ό,τι «το μέλλον αυτής της ζωτικής σημασίας βιομηχανίας θα αποφασιστεί από την αυστραλιανή κυβέρνηση και όχι από έναν ξένο φορέα που θέλει να το κλείσει, κοστίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και δισεκατομμύρια δολάρια εξαγωγής για την οικονομία μας». Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ ​​Μόρισον, μιλώντας πιο διπλωματικά, σημείωσε ό,τι η Αυστραλία βρίσκεται σε μια πορεία προς καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα, αλλά έχει σταματήσει να δεσμεύεται προς ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Το μέλλον του άνθρακα είναι εξασφαλισμένο και μετά το 2030!

Ως υπερβολικές χαρακτήρισε τις απόψεις για επικείμενο θάνατο του άνθρακα ο υπουργός Πόρων της Αυστραλίας, σημειώνοντας ό,τι «οι αναφορές για τον επικείμενο θάνατο του άνθρακα είναι πολύ υπερβολικές και το μέλλον του είναι εξασφαλισμένο πολύ πέραν του 2030». Επιπροσθέτως, ο Πιτ, επεσήμανε ό,τι σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, ο άνθρακας θα είναι ένας σημαντικός συντελεστής στην οικονομία της χώρας ακόμη και μετά το 2030, δεδομένης της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ό,τι μέχρι τον Ιούλιο και για τρεις μήνες οι εξαγωγές άνθρακα της Αυστραλίας αυξήθηκαν κατά 26% με την αξία τους να ανέρχεται στα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια!
 
 

Kοινοποίησε το »