Τα κλιματιστικά πίεσαν το δίκτυο: Τι έδειξε ο καύσωνας στο Τορίνο
Η LG διοργάνωσε το HVAC Leaders Summit 2025
Επαναστατικό ελαστικό κράμα ανοίγει νέους δρόμους στην τεχνολογία ψύξης
Η Καμπότζη κήρυξε παράνομες τις εξαγωγές άμμου από μία παράκτια περιοχή που διοχετεύει τεράστιες ποσότητες κυρίως στη Σιγκαπούρη, σε μια κίνηση που αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους ακτιβιστές, καθώς προηγούμενες απαγορεύσεις δεν συνοδεύθηκαν με επιτυχία.
Περιβαλλοντικές ομάδες κατηγορούν εδώ και καιρό την Καμπότζη για τη λειτουργία βλαβερών και διεφθαρμένων δραστηριοτήτων βυθοκόρησης κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής και του ποταμού Μεκόνγκ.
Το μεγαλύτερο μέρος της άμμου έχει μεταφερθεί στη Σιγκαπούρη για να καλύψει τις ανάγκες της ταχείας επέκτασης του πλούσιου κράτους. Οι ακτιβιστές έχουν χαρακτηρίσει τη βυθοκόρηση ως λεηλασία πόρων που καταστρέφει τις τοπικές κοινότητες και τα οικοσυστήματα της Καμπότζης.
Το νέο διάταγμα, που εκδόθηκε στις 10 Ιουλίου, απαγορεύει όλες τις εξαγωγές άμμου και λάσπης για κατασκευές από την νοτιοδυτική επαρχία Κο Κονγκ προς το εξωτερικό, αλλά δεν απαγορεύει τις εγχώριες πωλήσεις.
«Εάν συνεχίσουμε να επιτρέπουμε την μεγάλης κλίμακας βυθοκόρηση στο Κο Κονγκ για λόγους εξαγωγών, θα επηρεαστεί σημαντικά το φυσικό περιβάλλον και οι τοπικές κοινότητες», δήλωσε ο Μενγκ Σακτεάρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξόρυξης και Ενέργειας της Καμπότζης.
Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές χαιρέτισαν την κίνηση αλλά εξέφρασαν αμφιβολία για το αν θα σταματήσει πλήρως ένα εμπόριο που έχει ξεπεράσει προηγούμενες απαγορεύσεις.
Η νέα εντολή έρχεται μετά την προσωρινή αναστολή των εξαγωγών άμμου από την Πνομ Πεν το Νοέμβριο, μετά από διαμάχη για τις μεγάλες διαφορές στα στοιχεία της Καμπότζης και της Σιγκαπούρης σε ό,τι αφορά τις ποσότητες που έχουν εξαχθεί.
Οι περιβαλλοντικές ομάδες ωστόσο καταγγέλλουν ότι οι παράνομες εξαγωγές συνεχίζονται παρά την απαγόρευση.
ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΨΥΞΗ |
ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ |
ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ |
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ |
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΑ - ΝΕΡΟΥ |
|
Ψάχνεις; Βρίσκεις με 1 κλίκ εδώ >> |
|
Αλλάζω Συσκευή: Αύριο λήγει η διορία για επιχειρήσεις
Μπορώ να συνδέσω αντλία θερμότητας στα καλοριφέρ που έχω;
Εξοικονομώ: Νέα προθεσμία έως 17 Ιουλίου για τα έργα
Μειώνεις ρεύμα με έξυπνες κινήσεις στο σπίτι
Ρεύμα και κλιματιστικό: Τι να δεις την 1η Ιουλίου
Εξοικονομώ: Η ΠΟΒΑΣ ζητά λύση για να μη χαθούν έργα
Μπαταρίες φωτοβολταϊκών: Πώς να διαλέξεις σωστά και να τις κρατήσεις αποδοτικές
Βρες εδώ: Eπαγγελματίες για Ανακαίνιση, Επισκευές, Εξοικονόμηση.
Βρες με 1 κλίκ: ΟΛΑ τα Κλιματιστικά της αγοράς!
Σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS)
Νέα αντλία θερμότητας Therma V R290
Ηλιακός με δύναμη, στιβαρότητα και design
Αντλία θερμότητας για νέες και παλιές εγκαταστάσεις.
Έξυπνη αξιοποίηση βρόχινου νερού
Λύσεις κλιματισμού για κάθε ανάγκη
SunnyBrain IoT, Ο εγκέφαλος φωτοβολταϊκού
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Πολιτική Cookies |
Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334
Copyright © 2026
4green.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.4green.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη – Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.