Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται, το πετρέλαιο συμπεριλαμβάνεται μέσα σε αυτή, και οι καταναλωτές παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις.

Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται, το πετρέλαιο συμπεριλαμβάνεται μέσα σε αυτή, και οι καταναλωτές παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις.

ΗΑΕ: Παγκόσμια Αγορά Ενέργειας χωρίς & το ρωσικό πετρέλαιο δεν υπάρχει!

1.377 επισκέψεις στο άρθρο

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, σε μία ιδιαίτερα ασταθή παγκόσμια αγορά ενέργειας, η οποία εξαρτάται και από το πετρέλαιο, έστειλαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη διακύμανση τιμών στα προϊόντα ενέργειας, ανάμεσά τους και το πετρέλαιο, έχουν φέρει τους καταναλωτές, οικιακούς και επιχειρήσεις, σε απόγνωση. Η ενεργειακή κρίση δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα (διάβασε περισσότερα εδώ) και ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, φρόντισε να στείλει ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Κοινοποίησέ το »

Ο κ. Σουχάιλ Αλ Μαζρούεϊ, υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ, υπογράμμισε ό,τι το ρωσικό πετρέλαιο είναι απαραίτητο για τις διεθνείς αγορές ενέργειας και κανένας παραγωγός διεθνώς δεν μπορεί να αναπληρώσει αυτές τις ποσότητες, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ, μιλώντας σε εκδήλωση για τον ενεργειακό κλάδο, σημείωσε ό,τι έχει μεγάλη σημασία ο OPEC+ να μείνει ενωμένος, σταθερά προσανατολισμένος στην ισορροπία της αγοράς πετρελαίου και να μην επιτρέψει σε πολιτικές διαμάχες να αποπροσανατολίσουν τη λειτουργία του.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ό,τι ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, πριν από λίγες μέρες είχε συνδέσει τις συνέπειες της σημερινής ενεργειακής κρίσης, κάνοντας λόγο για βαναυσότητα, με την πετρελαϊκή κρίση του 1973 (διάβασε περισσότερα εδώ).

 

Κοινοποίησέ το »