Η ενεργειακή κρίση ήλθε για να μείνει και κάποιοι την συγκρίνουν με την πετρελαϊκή κρίση του 1973.

Η ενεργειακή κρίση ήλθε για να μείνει και κάποιοι την συγκρίνουν με την πετρελαϊκή κρίση του 1973.

Ενεργειακή κρίση, όπως λέμε πετρελαϊκό σοκ το 1973;

1.463 επισκέψεις στο άρθρο

Μέρες του 1973 φέρνουν κάποιοι στις μνήμες τους, σε μία προσπάθεια εξήγησης για όλα όσα συμβαίνουν με την ενεργειακή κρίση.

Η ενεργειακή κρίση, η οποία κρατά εδώ και αρκετούς μήνες και αρκετοί προβλέπουν ό,τι θα κρατήσει ακόμα και 2-3 χρόνια (διάβασε περισσότερα εδώ) ξυπνά, ειδικά για τους μεγαλύτερους, αλλά και για όλους όσους ασχολούνται με τα ενεργειακά θέματα, μέρες του 1973.

Κοινοποίησέ το »

Στα τέλη του 1973 ξέσπασε η παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση, η οποία είχε προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και στην τσέπη των καταναλωτών. Το γεγονός αυτό επανέφερε στις μνήμες όλων ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λεμέρ, σε σημερινές του δηλώσεις, τόνισε χαρακτηριστικά ό,τι «η τωρινή ενεργειακή κρίση που χαρακτηρίζεται από εκτόξευση των τιμών είναι συγκρίσιμη σε ένταση, σε βαναυσότητα, με το πετρελαϊκό σοκ του 1973».

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι στην ενεργειακή κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, ήλθε να προστεθεί και η ρωσο-ουκρανική κρίση, η οποία συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα, γεγονός που έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια οικονομία με την τελευταία εξέλιξη να έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τις ΗΠΑ, οι οποίες επέβαλαν χθες εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και αερίου.

Υπενθυμίζεται ό,τι οι αρχικές εκτιμήσεις της Goldman Sachs, έκαναν λόγο, πριν λίγες ημέρες για τιμή που θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τα 120 δολάρια/βαρέλι (διάβασε περισσότερα εδώ).
 

Κοινοποίησέ το »