Φθηνά & high tech τα φωτοβολταϊκά στο μέλλον

Φθηνά & high tech τα φωτοβολταϊκά στο μέλλον

  • Φθηνά & high tech τα φωτοβολταϊκά στο μέλλον
  • Φθηνά & high tech τα φωτοβολταϊκά στο μέλλον

Φθηνά & high tech τα φωτοβολταϊκά στο μέλλον

2.010 επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2023)
Σχολιάστε

Πράσινο ρεύμα για όλη την πολυκατοικία σε χαμηλό κόστος, καθαρισμός ηλιακών πάνελ χωρίς νερό, Φ/Β από περοβσκίτη για μεγαλύτερη απόδοση είναι μερικές από τις καινοτομίες που κυκλοφορούν ήδη ή θα δούμε σύντομα στην αγορά.

Μοιράσου το πράσινο ρεύμα με τους γείτονες

Στην Ουαλία και την Αυστραλία, μια σειρά από φωτοβολταϊκά πάνελ έχουν τοποθετηθεί στις στέγες κτιρίων που φιλοξενούν αρκετά διαμερίσματα (στην Ουλία η εγκατάσταση έγινε στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος). Όλα τα διαμερίσματα έχουν πρόσβαση στα πάνελ αυτά και εξοικονομούν κατά μέσο όρο 40-50% ενέργεια και χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ βλέπουν το 75% των ενεργειακών αναγκών τους να καλύπτονται. 

Πρόκειται για το σύστημα SolShare που ξεκίνησε από την Αυστραλία από μια οροφή ενός κτιρίου, διανέμοντας το πράσινο ρεύμα σε πολλά διαμερίσματα. Το σύστημα φροντίζει σε κάθε διαμέρισμα να γίνεται ισόποση διανομή ρεύματος μέσα στο μήνα. Με τη διανομή του πράσινου ρεύματος σε όλους, αποφεύγονται διαφωνίες και φασαρίες σε μια πολυκατοικία, οι ιδιοκτήτες/ενοικιαστές κερδίζουν χώρο (π.χ. υπάρχουν κεντρικοί μετατροπείς/inverters) και βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Σε περίπτωση περίσσειας παραγωγής ενέργειας, αυτή χρησιμοποιείται από το δίκτυο.  

VIDEO: Δείτε πώς γίνεται και αναζητήστε πραγματικές ιστορίες στο κανάλι τους
 
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Συνέχεια του άρθρου >>>