Οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να είναι υψηλές και λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης.

Οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να είναι υψηλές και λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης.

120 δολάρια για ένα βαρέλι πετρέλαιο;

1.421 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η τιμή του Brent θα αγγίξει τα 115 δολάρια σε διάστημα ενός μήνα, ενώ μπορεί να ξεπεράσει και τα 120, αν δεν μειωθεί η ζήτηση, σύμφωνα με προβλέψεις της Goldman Sachs.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, εκτιμά ό,τι αν το ρωσικό πετρέλαιο (εξαγωγή περίπου 7,3 εκατομμυρίων βαρελιών/ημέρα) τεθεί στο στόχαστρο των κυρώσεων της Δύσης, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, τότε θα απαιτηθεί μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης από 2 έως 4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, προκειμένου η τιμή του Brent να μην υπερβεί τα 120 δολάρια/βαρέλι.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η λύση στο πρόβλημα της αγοράς, βρίσκεται στη συμμαχία του OPEC+ και συγκεκριμένα στην αύξηση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε συνδυασμό με την πλήρη άρση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.

Αυτό, όπως εξηγεί η τράπεζα, είναι δυνατόν να ενισχύσει τα παγκόσμια πετρελαϊκά αποθέματα κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως για τους επόμενους μήνες, αλλά προειδοποιεί ό,τι το ράλι των διεθνών τιμών είναι αναπόφευκτο, αν δεν υπάρξει ταυτόχρονη μείωση της ζήτησης.

Έρχεται αύξηση τιμών και σε άλλα προϊόντα!

Η Αμερικανική επενδυτική τράπεζα, εκτιμά επίσης ό,τι η τιμή στα εμπορεύματα, στα οποία η Ρωσία είναι βασικός παραγωγός μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, περιλαμβανομένων του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, των λιπασμάτων, του αλουμινίου, του παλλαδίου, του νικελίου, του σιταριού και του καλαμποκιού. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι Ρωσία και Ουκρανία, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 25% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού και καλαμποκιού!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »