Οικονομική ανάσα για τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά η τροφοδότησή τους με φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Οικονομική ανάσα για τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά η τροφοδότησή τους με φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Ανοιχτές στο φουλ οι βάνες φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη!

1.709 επισκέψεις στο άρθρο

Με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού ή αλλιώς από τα λόγια στις πράξεις, η Ρωσία, μέσω του κολοσσού Gazprom, ξεκίνησε να τροφοδοτεί την Ευρώπη με φυσικό αέριο!

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές ημέρες (διάβασε εδώ και εδώ), η Gazprom, με εντολή του ίδου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκίνησε το πρόγραμμα αναπλήρωσης των ευρωπαϊκών εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Kοινοποίησε το »


Υπενθυμίζεται ό,τι η Ευρώπη είχε δει τις αποθηκευμένες ποσότητες φυσικού αερίου να μειώνονται δραματικά και αυτό συνέβαλε στην εκτόξευση της τιμής του, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Η ανακοίνωση της
Gazprom

Η ρωσική εταιρεία Gazprom, όπως διαβάζουμε στο imerisia.gr, προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση στο Telegram, σημειώνοντας λιτά ό,τι «η Gazprom ενέκρινε και ξεκίνησε την εφαρμογή του σχεδίου παροχής φυσικού αερίου σε πέντε ευρωπαϊκούς σταθμούς υπόγειας αποθήκευσης», προσθέτοντας ό,τι «ο όγκος και οι διαδρομές μεταφοράς του φυσικού αερίου έχουν ορισθεί», χωρίς να προχωρήσει σε δημοσίευση περισσότερων λεπτομερειών.

Πτώση της τιμής του φυσικού αερίου σε χρόνο dt!

Ακαριαία υπήρξε -μετά από αυτή την εξέλιξη- η αντίδραση της αγοράς με τις προθεσμιακές τιμές του φυσικού αερίου στην Ολλανδία (δείκτης αναφοράς για όλη την Ευρώπη) να υποχωρούν κατά 2% και να διαμορφώνονται στα 77 ευρώ/μεγαβατώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι αυτή είναι μία πρώτη ενθαρρυντική είδηση για τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, ανάμεσά τους και τα ελληνικά, η οποία είναι αρχικά μία μικρή ανάσα, μετά από την εκτόξευση των τιμών που προκλήθηκε από την ενεργειακή κρίση, η οποία είναι σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το πότε θα τελειώσει.
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »