H μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης έρχεται από τις ΗΠΑ.

H μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης έρχεται από τις ΗΠΑ.

550 δισ. δολάρια για «πράσινες» επενδύσεις!

1.435 επισκέψεις στο άρθρο

Για «ιστορικό σχέδιο» «πράσινων» επενδύσεων, το οποίο αναμένεται να ανέλθει στα 550 δισεκατομμύρια δολάρια, έκανε λόγο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, λίγο πριν από το ταξίδι του στην Ευρώπη για τις Συνόδους της G20 και της COP26.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο Μπάιντεν περιλαμβάνει επενδύσεις στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό τομέα. «Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, δηλαδή επενδύσεις ύψους 550 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα επιτρέψουν να μειωθούν οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 50-52% -σε σύγκριση με το επίπεδο του 2005- μέχρι το 2030.

Kοινοποίησε το »


Το ποσό εντάσσεται στο σχέδιο «Build Back Better»

Ο Τζο Μπάιντεν, τόνισε ότι πρόκειται για «το πλαίσιο ενός σχεδίου που θα δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας, θα αναπτύξει την οικονομία, θα επενδύσει στο έθνος και το λαό μας», για να προσθέσει ό,τι είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων εντός του κόμματός του, από το οποίο «κανείς δεν πήρε όλα όσα ήθελε, συμπεριλαμβανομένου και εμού».

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ό,τι «με αυτό το σχέδιο, σε συνδυασμό με την πρόταση για τις υποδομές που εγκρίθηκε από τα δύο κόμματα, θα μεταμορφώσουμε πραγματικά αυτό το έθνος», όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του ΑΠΕ.

Τα κυριότερα σημεία του σχεδίου με μία ματιά
  • Επενδύσεις «ανθεκτικότητας» για να αντιμετωπιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι δασικές πυρκαγιές, η ξηρασία και οι τυφώνες.
  • Επιστροφή φόρων, ύψους 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για έργα πράσινης ενέργειας που αφορούν τη παραγωγή, τη μεταφορά και την αποθήκευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και τη παραγωγή «καθαρών» οχημάτων για ιδιώτες και επαγγελματίες.
  • Στοχευμένα μέτρα για να αναζωογονηθούν οι καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα της ηλιακής ενέργειας και των μπαταριών.
  • Επενδύσεις ύψους 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τομέα της κατοικίας, με τη κατασκευή ενός εκατομμυρίου ενοικιαζόμενων σπιτιών, επιδοτήσεις ενοικίου και βοήθεια στην απόκτηση στεγαστικού δανείου.
  • Δωρεάν πρόσβαση σε προσχολική δομή για όλα τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών. Το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτηθεί για έξι χρόνια.
Τέλος, σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου, δεν υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση της φορολογίας για τις μικρές επιχειρήσεις και όσες κερδίζουν λιγότερα από 400.000 δολάρια ετησίως.
 
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »