Η Γαλλία οδεύει ολοταχώς στη προώθηση πιο πράσινων ενεργειακών πολιτικών.

Η Γαλλία οδεύει ολοταχώς στη προώθηση πιο πράσινων ενεργειακών πολιτικών.

«Πράσινη» η Γαλλία μέχρι το 2030!

1.473 επισκέψεις στο άρθρο

Το σχέδιό του για μία πιο «πράσινη» Γαλλία, ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέχρι το 2030, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν. Μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνονται εργοστάσια πράσινου υδρογόνου!

Ο Γάλλος Πρόεδρος, από το Μέγαρο των Ηλυσίων και μπροστά σε 200 επικεφαλής επιχειρήσεων, αλλά και φοιτητών, τόνισε μεταξύ άλλων ό,τι «πρέπει να επενδύσουμε μαζικά ώστε να βοηθήσουμε στην απανθρακοποίηση της βιομηχανίας».

Kοινοποίησε το »


Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε κυρίως στους τομείς του χάλυβα, του τσιμέντου και της χημικής παραγωγής, οι οποίοι χρειάζονται πράσινο υδρογόνο, προκειμένου να αντικαταστήσουν την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, καθώς και στη «τροφοδοσία φορτηγών, λεωφορείων, τρένων και αεροπλάνων».

Δύο εργοστάσια πράσινου υδρογόνου και καινοτόμοι πυρηνικοί αντιδραστήρες

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μακρόν υπογράμμισε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του kathimerini.gr ό,τι στόχος του είναι να γίνει η Γαλλία επικεφαλής στο πράσινο υδρογόνο με τη κατασκευή δύο γιγάντιων εργοστασίων. «Πρέπει να ανοικοδομήσουμε το πλαίσιο για την παραγωγική ανεξαρτησία της Γαλλίας και της Ευρώπης», σημείωσε, για να προσθέσει ό,τι η καινοτομία θα είναι το κλειδί εν μέσω του παγκόσμιου ανταγωνισμού για την ηγεσία και την πρόσβαση σε πρώτες ύλες. «Ο νικητής τα παίρνει όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε λεπτομερώς στα κύρια σημεία του σχεδίου του «Γαλλία 2030», το οποίο ευνοεί την πυρηνική ενέργεια με μια επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. «Ο υπ αριθμόν ένα στόχος, είναι να έχουμε στη Γαλλία μέχρι το 2030 μικρού μεγέθους καινοτόμους πυρηνικούς αντιδραστήρες με καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων», τόνισε.

Στροφή στις πράσινες ενεργειακές πολιτικές

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι ο Εμανουέλ Μακρόν προσθέτει 30 δισεκατομμύρια επενδύσεων μέσα στο συνολικό πακέτο των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ανακοίνωσε το 2020, προκειμένου η Γαλλία να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του covid και ένα μεγάλο μέρος του κατευθύνθηκε στη προώθηση πιο πράσινων ενεργειακών πολιτικών.
 

Kοινοποίησε το »