Η πιο ιδανική λύση για εξοικονόμηση καυσίμου και χρημάτων, χωρίς να αλλάξεις σύστημα θέρμανσης, είναι η τοποθέτηση θερμοστατικής βαλβίδας στα καλοριφέρ.

Η πιο ιδανική λύση για εξοικονόμηση καυσίμου και χρημάτων, χωρίς να αλλάξεις σύστημα θέρμανσης, είναι η τοποθέτηση θερμοστατικής βαλβίδας στα καλοριφέρ.

Θερμοστατική βαλβίδα για 30% λιγότερο καύσιμο!

5.349 επισκέψεις στο άρθρο (03/11/2023)
Σχολιάστε

Με θερμοστατική βαλβίδα στα σώματα, εξοικονομείς καύσιμο έως και 30%. Έχεις αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο του σπιτιού. Με 1 διακόπτη ρυθμίζεις την κυκλοφορία του νερού. Απόσβεση μόλις σε 2 μήνες, ακόμα και αν βάλεις σε όλα τα σώματα.

Η θερμοστατική βαλβίδα στα καλοριφέρ σου επιτρέπει να έχεις διαφορετική θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ενώ εξοικονομείς περίπου 30% σε καύσιμο. Τοποθετείται σε κάθε θερμαντικό σώμα της εγκατάστασης που έχεις και μέσω διακόπτη ρυθμίζει την κυκλοφορία του θερμού νερού στο σώμα, ανάλογα με την επιθυμητή σε αυτό θερμοκρασία.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Η πιο ιδανική, άμεση λύση για εξοικονόμηση καυσίμου & χρημάτων!
  • Εξοικονομείς καύσιμο έως και 30%
  • Έχεις αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο του σπιτιού!
  • Με 1 διακόπτη ρυθμίζεις την κυκλοφορία του νερού
  • Κάνεις απόσβεση μόλις σε 2 μήνες, ακόμα και αν βάλεις σε όλα τα σώματα
Αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο!

Τοποθετώντας βαλβίδα σε κάθε ένα σώμα του σπιτιού εξασφαλίζεις αυτονομία σε κάθε χώρο. Επομένως, κάθε δωμάτιο έχει τη θερμοκρασία που θες, ενώ κάποια τα απομονώνεις από τη θέρμανση (πχ αποθήκες ή υπόγεια).

Εξοικονόμηση καυσίμου έως και 30%!

Με τη χρήση μιας θερμοστατικής βαλβίδας/κεφαλής και μάλιστα χωρίς την αλλαγή νοοτροπίας του χρήστη (η οποία μπορεί να συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην εξοικονόμηση), μπορείς να έχεις μια εξοικονόμηση της τάξης του 20%-30% στο καύσιμο που χρησιμοποιείς για τη θέρμανσή σου. Αν είσαι λίγο παραπάνω προσεκτικός, τότε υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες εξοικονόμησης!

Μην τοποθετείς τις βαλβίδες σε σώματα σκεπασμένα με έπιπλα!

Καλό είναι να αποφεύγεται η τοποθέτηση των βαλβίδων σε σώματα που είναι σκεπασμένα με έπιπλα-ξύλινα ράφια ή οτιδήποτε άλλο. Ο λόγος είναι ότι η θερμότητα εγκλωβίζεται, η βαλβίδα θα παραμένει σχεδόν πάντα κλειστή και ο χώρος σου θα είναι πάντα κρύος.

Χρήσιμο είναι να γνωρίζεις ό,τι ένα σώμα πρέπει να μένει χωρίς βαλβίδα (εκεί όπου βρίσκεται ο κεντρικός θερμοστάτης), ώστε να επιτρέπεται η κυκλοφορία του ζεστού νερού στο δίκτυο, σε περίπτωση που όλα τα σώματα είναι κλειστά.

Η πιο ιδανική λύση για εξοικονόμηση καυσίμου και χρημάτων!


Η τιμή μιας θερμοστατικής βαλβίδας ξεκινά από τα 30 ευρώ. Συνεπώς, αν θέλεις να τοποθετήσεις βαλβίδες σε 10 σώματα θα δώσεις περίπου 300 ευρώ, για τα οποία όμως θα κάνεις άμεση απόσβεση μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Αντί λοιπόν να αλλάξεις σύστημα θέρμανσης αυτή τη στιγμή, μία εναλλακτική λύση είναι να επενδύσεις σε μία θερμοστατική βαλβίδα με κόστος μόλις 30 ευρώ!

Εσύ σκέφτεσαι να αλλάξεις σύστημα θέρμανσης τώρα ή θα τοποθετήσεις θερμοστατικές βαλβίδες στα καλοριφέρ σου;