Μάθε χωρίς πολλά λόγια, τι κερδίζεις, τι πρέπει να προσέξεις και κάποια quick tips, σχετικά με τους λέβητες οικονομίας. Αγορά, εγκατάσταση, συντήρηση, after sales.

Μάθε χωρίς πολλά λόγια, τι κερδίζεις, τι πρέπει να προσέξεις και κάποια quick tips, σχετικά με τους λέβητες οικονομίας. Αγορά, εγκατάσταση, συντήρηση, after sales.

Επιλέξτε λέβητα που αποδίδει στο μάξιμουμ & καταναλώνει ελάχιστα

3.487 επισκέψεις στο άρθρο

Κάνετε έρευνα αγοράς για λέβητα καινούριας τεχνολογίας, που θα αντικαταστήσει τον παλιό, με σκοπό να μειώσετε τα έξοδα θέρμανσης την επόμενη σεζόν. Τι να κοιτάξετε για να καταλάβετε τι σας συμφέρει.

Οι λέβητες και οι καυστήρες αποτελούν τα δύο σημαντικότερα τμήματα ενός συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Αν καταλήξατε ότι δεν μπορείτε να επενδύσετε σε μια πιο ακριβή τεχνολογία, η οποία μακροπρόθεσμα θα σας βοηθήσει στην εξοικονόμηση, όπως η αντλία θερμότητας, και έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε σε αντικατάσταση του παλιού με νέο λέβητα, ξεκινήστε μια έρευνα αγοράς. Παρακάτω σας λέμε τι πρέπει να προσέξετε για να πετύχετε τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση, αλλά και κάποια σημαντικά tips που συνήθως είναι στα «ψιλά γράμματα».

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »


Για σωστή επιλογή – 6 κρίσιμα tips

• Μόνο η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης δεν αρκεί για να αποδώσει ο λέβητας. Προϋπόθεση γι αυτό είναι ο λέβητας να είναι εγκατεστημένος σωστά και απόλυτα συντονισμένος με το υπόλοιπο σύστημα θέρμανσης. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αποδίδουν περισσότερο με αποτέλεσμα να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο και πετρέλαιο).

• Από 93% που αποδίδουν οι συμβατικοί λέβητες , οι λέβητες συμπύκνωσης μπορούν να φτάσουν και στο 108%.

• Η τεχνολογία συμπύκνωσης προσφέρει τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός λέβητα μεγάλης ισχύος σε μεγαλύτερα κτίρια, με συστοιχία πολλών λεβήτων μαζί μικρότερης ισχύος.

• Οι λέβητες συμπύκνωσης παράγουν ελάχιστους «επικίνδυνους» ρύπους.

• Ο συνδυασμός των λεβήτων συμπύκνωσης, με όλα τα θερμαντικά συστήματα όπως τα καλοριφέρ, η θέρμανση δαπέδου, τοίχου και οροφής και οι μονάδες fan coils, είναι ιδανικός.

• Η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης και «Ecodesign» είναι υποχρεωτική και παρέχεται από το κατασκευαστή.

Quick tips – 7 πράγματα που πρέπει να ρωτήσετε, ξεκαθαρίσετε

• Προσέξτε την υπερδιαστασιολόγηση. Να μην είναι μεγαλύτερος από ότι χρειάζεται.

• Ζητήστε σύστημα αντιστάθμισης. Αισθητήρας εξωτερικής θερμοκρασίας που ρυθμίζει την θερμοκρασία προς τα θερμαντικά μέσα. Με χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού καταναλώνετε λιγότερο καύσιμο και έχετε έως και 30% εξοικονόμηση.

• Ζητήστε υδραυλική εξισορρόπηση. Για να έχετε θερμική άνεση σε όλους τους χώρους, αλλά και εξοικονόμηση καυσίμου 5-15%. Γίνεται με βάνες εξισορρόπησης.

• Αλλάξτε τον κυκλοφορητή. Με νέο ηλεκτρονικό κυκλοφορητή Inverter με Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης <=0,23 έχετε εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας από 40% έως και 90%.

• Μειώστε τη θερμοκρασία λειτουργίας του λέβητα μέχρι και τους 70 βαθμούς Κελσίου.

• Ζητήστε από τον τεχνικό να ρυθμίσει το σύστημα στην ελάχιστη θερμική ισχύ που αποδίδει σε υψηλό επίπεδο και εντός των ορίων εκπομπής αέριων ρύπων.

• Μονώστε τα εκτιθέμενα τμήματα των σωληνώσεων. Η σωστή θερμομόνωση του λέβητα μειώνει τις απώλειες θερμότητας προς τον χώρο του λεβητοστασίου.

Και μετά την αγορά, τι;

Για το τέλος, αλλά όχι τελευταίο, αφήσαμε τη συντήρηση και το καθαρισμό. Οποιοδήποτε μηχάνημα, όσο καινούριο και αν είναι θέλει συντήρηση και καθαρισμό. Όχι μόνο για να αντέξει περισσότερο μα και για να λειτουργεί σωστά, να έχετε τη maximum οικονομία και απόδοση.


Ζητήστε, λοιπόν, από πιστοποιημένο τεχνικό καθαρισμό του λέβητα, ρύθμιση του καυστήρα, μέτρηση και ανάλυση καυσαερίων και όλα να συνοδεύονται από έκδοση του αντίστοιχου φύλλου ελέγχου!