Η ΔΕΗ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο επενδύσεων για τις λιγνιτικές περιοχές, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι κάτοικοι.

Η ΔΕΗ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο επενδύσεων για τις λιγνιτικές περιοχές, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι κάτοικοι.

Δεν εγκαταλείπει τις λιγνιτικές περιοχές η ΔΕΗ!

1.476 επισκέψεις στο άρθρο

Η εφαρμογή ενός υπαρκτού και ολοκληρωμένου σχεδίου και όχι η εγκατάλειψη είναι το ισχυρό μήνυμα που στέλνει η ΔΕΗ προς τις λιγνιτικές περιοχές.

Ευχάριστα είναι τα μηνύματα που έστειλε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνει το Politico για τη βιωσιμότητα, αναφερόμενος στο σχέδιο της επιχείρησης για τις λιγνιτικές περιοχές.

Kοινοποίησε το »


Αξίζει να σημειωθεί ό,τι αυτή η είδηση που διαβάζουμε στο capital.gr, έρχεται να προστεθεί σε αυτή της επένδυσης των 30 εκατομμυρίων ευρώ από Πράσινο Ταμείο και τη Συντονιστική Επιτροπή Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας (διάβασε περισσότερα εδώ).

Δεν θα φύγουμε από τις λιγνιτικές περιοχές – Θα επενδύσουμε σε αυτές!


Το μήνυμα του κ. Στάσση ήταν ισχυρό και καθησυχαστικό τόσο προς τους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών, όσο και για την ελληνική οικονομία, καθώς υπογράμμισε ό,τι «δεν θα φύγουμε από τις λιγνιτικές περιοχές, αλλά θα αλλάξουμε το προφίλ των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές, φωτοβολταϊκά,  διαχείριση αποβλήτων, βιομάζα». Την ίδια στιγμή, τόνισε ό,τι «για πρώτη φορά έχουμε ένα πολύ αναλυτικό σχέδιο, το οποίο λαμβάνει μέριμνα και για τους κατοίκους των περιοχών αυτών».

Συμμετοχή των κατοίκων στις επενδύσεις της ΔΕΗ!

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά του πρόεδρου της ΔΕΗ και ως προς τη δυνατότητα συμμετοχής των κατοίκων των λιγνιτικών περιοχών στις επενδύσεις της εταιρείας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), στα προγράμματα συνταξιοδότησης εργαζομένων σε μονάδες που αποσύρονται, καθώς και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των νεότερων.

Σταθερότητα και ευημερία στις λιγνιτικές περιοχές!

Ο κ. Στάσσης εκτιμά ό,τι το σχέδιο μετάβασης θα επιφέρει σταθερότητα και ευημερία στις λιγνιτικές περιοχές. Σημείωσε μάλιστα, αναφερόμενος και στις εξελίξεις στο τομέα της ενέργειας, ό,τι όσο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κερδίζουν διαρκώς έδαφος, τόσο περισσότερο θα είναι απαραίτητες οι υβριδικές επενδύσεις που θα συνδυάζουν παραγωγή με αποθήκευση ενέργειας.
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »